Annonce
Ugeavisen Odense

Michelin-udlært kok forener Asien og Norden: Hvis andre laver det, laver vi det ikke

Hos Baan Baan skal gæsterne forvente at blive overrasket. Det garanterer, Joy, som sammen med to andre kokke skal udtænke menuen. Mange kender måske allerede Joy. Hun har nemlig drevet Joy i Albanigade, og nu har hun Joys Street Food hos Storms Pakhus, og så er hun involveret i restauranten Phi Phi, som ligger i Kerteminde. Foto: Christina Jacobsen

Den forbipasserende odenseaner ville ikke ane, hvad der de sidste par måneder er foregået bag det brune papir på vinduerne ind til lokalet i Vestergade 96B. Her har Atcharawadee Lopdrup, til dagligt kaldet Joy, og hendes mand, Henrik Lopdrup, tænkt store tanker, mens håndværkere har forvandlet det tidligere Bacchus-lokale til en fusion mellem Norden og Asien.

Ud af de store tanker har byens nyeste restaurant taget form. Baan Baan er navnet, stilen er som lokalet, og maden målrettet fynboer med hang til eksperimenterende og nytænkende ”fine dining”.

- Vores motto er, at hvis andre laver det, laver vi det ikke, lyder det fra Joy, som er i gang med at skrabe det gamle Bacchus-navn af facaden, da avisen kigger forbi.

Annonce

Et thailandsk twist

Når de første gæster får mulighed for at sætte sig i de bæredygtige rattan-stole, kan de se frem til en menu bestående af lokale råvarer, men med et thailandsk twist. Thailandsk mad er nemlig noget, som Joy har styr på. Hun er født og opvokset i Thailand og udlært kok fra den københavnske Michelin-restaurant Kiin Kiin.

Selv beskriver hun Baan Baan som sin kommende gastronomiske legeplads.

- Jeg håber, at når folk får serveret vores menu, at de kigger og tænker: ”Okay, skal vi virkelig spise det her?” Men så smager de på det, smiler og synes, at det er sjovt. De skal gerne føle, at de bliver præsenteret for noget, som de ikke tidligere har prøvet, fortæller hun.

Men Joy kommer ikke til at stå alene i køkkenet. Hun har indkøbt tre forklæder, og de sidste to går til kokke, som Joy har hentet til Odense. Fælles for de tre Baan Baan-kokke er, at de alle har en fortid som enten elev eller kok på Kiin Kiin.

- Vi har allerede mødtes alle tre, og vi smiler, når vi er sammen. To af os er udlært i Danmark, og vi kender derfor de danske råvarer. Den tredje er udlært i Australien. Men fælles er, at vi alle er opvokset i Thailand og har været på Kiin Kiin. Vi kan noget forskelligt, og der opstår en masse spændende og sjovt, når vi snakker, lyder det fra Joy.

Og med sådan et køkkenpersonale, er man jo nødt til at spørge. Drømmer I om Michelin-stjerner?

- Til at starte med bliver det én dag ad gangen. Nu vil vi bare gerne åbne og se, hvordan det hele kommer til at gå, lyder det fra Joy.

- Men vi er drevet af passion, og vi vil ”lidt mere” end det, man normalt oplever, når man går ud at spise, tilføjer Henrik Lopdrup.

Restauranten åbner i det tidligere Bacchus-lokale med adressen Vestergade 96B. I løbet af næste uge forventer Joy og Henrik Lopdrup, at de kan navnet på facaden og fjernet det brune papir, der skjuler indretningen for de forbipasserende. Foto: Christina Jacobsen
Annonce

Ventetiden byder på takeaway

Kokkene starter næste uge, og restauranten er stort set klar. Men Joy og Henrik Lopdrup må væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Selvom det er svært.

- Det er meget frustrerende ikke at vide, hvornår vi må åbne. Vi mangler lidt den der dato, vi kan se hen imod, lyder det fra Henrik Lopdrup, som bliver restaurantens daglige leder.

Men parret har dog fundet ud af, hvad noget af ventetiden skal bruges på. Fra næste uge vil de nemlig lave takeaway. Det er ikke planen på den lange bane, men de ser det som en mulighed for at vise odenseanerne, hvad der venter, når Baan Baan må åbne.

- Vi kommer til at lave aften-takeaway torsdag til lørdag, og menuerne kommer til at afspejle stilen på Baan Baan. Om søndagen laver vi en ”brunch”, som kommer til at bestå af små thailandske retter.

- Nu vil vi bare gerne i gang, lyder det fra Henrik Lopdrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce