Annonce
Ugeavisen Odense

Nyt barkoncept: Jannie vil revolutionere Odenses dansescene

Jannie Breith har med succes drevet Jannies Dancebar i Faaborg gennem to år, men nu flytter konceptet til Odense. Privatfoto
Gennem 20 år har Jannie Breith været beskæftiget i underholdningsbranchen, og de erfaringer bringer hun med sig, når hun i efteråret åbner dørene for et helt nyt dansebar-koncept i Odense.
Annonce

Vindegade: Musik, dans og speciel hygge for det voksne publikum fordelt på 600 kvadratmeter inklusiv gårdhave og tagterrasse. Det er det koncept, Jannie Breith har planlagt, skal stables på benene midt i Odense de næste par måneder.

- Jeg er jo selv en dansetrold, men der er ikke nogen steder for mig i Odense. Det har manglet i Odense i flere år, og det hører jeg også fra dem, jeg taler med, siger den 41-årige odenseaner.

Indtil oktober sidste år havde hun drevet Jannies Dancebar i Faaborg gennem to år med succes, men rammerne blev for snævre.

- Det var svært at få økonomien til at hænge sammen i en by af Faaborgs størrelse med kun 6.500 indbyggere, siger hun.

Jannies Breith har indtil for et års tid siden gjort sig bemærket i nattelivet i Faaborg mens hun drev Jannies Dancebar. Privatfoto

Derfor valgte hun at flytte sit koncept til Odense, men hun havde svært ved at finde et egnet sted til sin dansebar.


Når jeg tager på diskotek, har jeg ikke lyst til at være den ældste krage, så noget af det vigtigste er, at det skal være for et voksent publikum

Jannie Breith


- Hvor har jeg dog ligget i fosterstilling mange gange og tænkt, om jeg skulle have is i maven, men da coronaen kom, var jeg glad for, at jeg ikke havde lavet nogen aftale, siger hun.

Annonce

Dobbelt genåbning

Nu, hvor genåbningen efter corona-krisen er begyndt at få fart, er genåbningen af Jannies Dancebar også nået et par dansetrin længere.

Hun har lavet en aftale med investoren Kurt Vindeløv, der bakker hendes planer op og levere både økonomi og håndværkere til den store ombygning af de tre etager på adressen, Vindegade 67, hvor det er lykkedes Jannie Breith at finde de helt rigtige lokaler til sit projekt.

Jannie Breith har gennem ejendomsinvestoren Kurt Vindeløv fundet en partner, der også kan levere håndværkere til ombygningen. Foto: Kurt Rasmussen

- Jeg har lyset og du har lighteren, siger Jannie Breith med et smil til Kurt Vindeløv, mens de står midt i byggerodet.

- Og jeg har tiltro til projektet, ellers ville jeg jo ikke investere, lader han hende forstå.

Annonce

Helstøbt koncept

Hun fik overdraget nøglerne 3. august, og dagen efter kan hun spændt forklare, hvordan Jannies Dancebar kommer til at se ud.

- Det er en bar til et voksent publikum. Det bliver 24 plus i døren, og det bliver vi de eneste i Odense, der har. Vores målgruppe er 30 år og opefter, og på 1. sal laver vi en ”Gentlemans Club” kun for mandlige medlemmer. Det koncept findes ikke andre steder i Odense, siger hun og fortsætter.

Når Jannies Dancebar åbner i Odense til efteråret, bliver det i de lokaler, der indtil januar 2020 udgjorde Da Isabella Restaurant i Vindegade. Foto: Kurt Rasmussen

- Personalet skal som udgangspunkt være 25 til 40 år. Jeg vil ikke ansætte et ungt personale, for de skal passe til de gæster, der kommer her. Indretningen skal også appellere til det voksne publikum, og musikken bliver fortrinsvist 90’er og mainstream, siger hun og bruger sig selv som eksempel.

- Når jeg tager på diskotek, har jeg ikke lyst til at være den ældste krage, så noget af det vigtigste er, at det skal være for et voksent publikum, siger hun og forklarer, at hun blandt andet vil arrangere singlefester og invitere danseforeninger indenfor på hverdagene.

- Så kan de komme og danse og måske få nye medlemmer. Dans skal være omdrejningspunktet, lyder det fra Jannie Breith, som synes at have alle detaljer på plads.

- Jeg har også skrevet en sang til stedet, som vi laver noget koreografi til. Når DJ’en sætter den på, skal personalet smide, hvad de har i hænderne, og så skal de danse med nogle indøvede dansetrin, der ligger i teksten, siger hun og giver en acapella smagsprøve:

”Løft dit glas og råb så skål”, og så skal der komme en pause, hvor alle råber ”skååååål”, synger hun ud i det støvede lokale, og et lille øjeblik føles det faktisk som om, Jannie Breith har sat en fest i gang.

- Hele konceptet skal være dans, dans, dans og musik, og alle de beslutninger, vi tager, skal have udgangspunkt i dans og musik, siger Jannie Breith.

Konceptet i Jannies Dancebar er lagt an på, at både personale og kunder slår sig løs på dansegulvet. Privatfoto

Indtil videre er det ønsket, at Jannies Dancebar skal kunne åbne 3. oktober, men dansetrolden, der er uddannet inden for projektledelse og økonomi, har sikret sig en plan B.

- Der er sat en bagkant senest den 15. november, lyder det fra Jannie Breith.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce