Annonce
Ugeavisen Odense

De fjerner dit affald: Odenses sejeste skraldehold

Når de tre venner Jakob, Kenneth og Henning samler skrald om onsdagen, har de selskab af Linda Nyman, der arbejder på Odense Værkstederne. Foto: Tine Boe
Hver onsdag tager Jakob, Henning og Kenneth fra Odense Værkstederne på skraldetur i Odense for at samle affald. De har selv fået idéen og samler skrald af egen fri vilje, fordi de er trætte af at se på alt det affald, folk lader ligge og flyde i centrum.

Odense: Ud over at holde byen pæn er der en anden vigtig grund til, at Jakob, Henning og Kenneth samler skrald en gang om ugen, og det er miljøet.

- Der ligger affald i hækken og på fortovet og alle mulige steder, og det er dårligt for miljøet og grundvandet. Vi synes ikke, det er sjovt, siger Kenneth, der har været en del af Odense Værkstedernes skraldehold, siden det startede op for et par år siden.


En gang mødte vi nogle skolebørn, der sagde, at vi er med til at redde verden, og så blev vi glade

Jakob


Annonce

Mærkværdige fund

De tre seje gutter gør mange mærkelige fund hver uge og ud over de mere almindelig ting som chipsposer, plastickrus, cigaretpakker og pizzabakker, finder de også jakker, sure madpakker og undertøj. En gang fandt de også en cykel uden hjul, men den kunne altså ikke være i skraldesækken, som de påpeger, så den lod de ligge. Lige for tiden er der dog én bestemt ting, der flyder overalt i byen nemlig mundbind.

- Der er rigtig mange, der bare smider deres mundbind på jorden, selvom der står skraldespande lige ved siden af. I dag har vi fundet 19 på kun en time, fortæller Jakob.

Annonce

Appel til borgmesteren

Selvom de tre venner egentlig synes, der er mange skraldespande rundt om i byen, er det alligevel ikke nok. De oplever nemlig tit, at skraldespandene er så fyldte, at affaldet flyder over, eller at folk smider det ved siden af, fordi der ikke er mere plads.

- Vi vil godt sige til borgmesteren, at der skal nogle flere skraldespande op. Og så skal folk holde op med at smide deres skrald på jorden og være nogle skovsvin. Hvis de vil, må de godt komme ned til os på Odense Værkstederne og få et skraldekursus, lyder det fra Kenneth.

Annonce

Får ros af odenseanerne

Når Jakob, Henning og Kenneth trækker i arbejdstøjet om onsdagen og bevæbnet med skraldeposer og affaldssamlere går ud i byen, bliver de mødt af mange odenseanere, der smiler og roser deres indsats.

- De vil gerne snakke med os, og de synes, vi er gode. En gang mødte vi nogle skolebørn, der sagde, at vi er med til at redde verden, og så blev vi glade, siger Jakob.

Noget, der også gør Jakob, Henning og Kenneth glade, er en god frokost, når de efter deres skraldetur vender tilbage til Odense Værkstederne på Rytterkasernen.

- Vi spiser meget frokost bagefter og er meget trætte. Men vi er ikke trætte af at samle skrald, for vi hjælper naturen, lyder det fra Jakob, Henning og Kenneth

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce