Annonce
Ugeavisen Odense

På fuld tid i Fyns Undervognscenter

Stine og Morten Westerskov fotograferet på kontoret. Bagved hænger en tegning af Jørgen Westerskov, Mortens far som startede Fyns Undervognscenter. Foto: Hasse Frimodt
Morten Westerskov kvittede jobbet på Fynsværket for at træde ind i familievirksomheden Fyns Undervognscenter, på fuld tid.

I mange år så det ikke ud til, at Fyns Undervognscenter beliggende på Holkebjergvej 62, skulle drives videre i familien, når virksomhedens stifter engang med tiden ikke længere kunne drive virksomheden. Fyns Undervognscenter blev startet af Jørgen Westerskov i 1986 i Odense. Jørgen havde indtil da drevet autoværksted siden 1969 i Bøjden på Sydfyn, hvor der også senere blev bygget et mindre undervognscenter til. Et værksted, der ifølge sønnen Morten, gennem årene kun lige kørte rundt.

- Vi manglede ikke noget som børn, mig og mine to søskende. Men det var en hård tid for min far og mor. De knoklede hver eneste dag for at tjene penge. Men i 1986 vælger min far at starte Fyns Undervognscenter på Holkebjergvej, og det skulle vise sig at være en rigtig god idé, siger Morten Westerskov.

Fyns Undervognscenter har været en god forretning gennem årene for Mortens far og mor. Og ofte har man i familien snakket om, hvem af de tre børn der ønskede at overtage virksomheden, når forældrene ikke længere magtede det.

- Jeg har haft mange meninger om den sag igennem årene. Der har, siden jeg var ung, været tider, hvor jeg sagde til min far, at jeg gerne ville drive virksomheden videre. Men da jeg blev uddannet maskinmester og fik job på Fynsværket, så mistede jeg i nogle år, interessen for at overtage mine forældres virksomhed.

I 2005 bliver Mortens kone Stine ansat i virksomheden. Mortens mor blev ramt af en alvorlig og dødelig sygdom, og da faren for fem år siden pludselig falder om og dør, skal der træffes nogle hurtige, men også meget vanskelige beslutninger.

- Mine søskende ønskede ikke at overtage Fyns Undervognscenter. Det var op til Stine og jeg, om vi ville drive undervognscenteret videre, eller den skulle sælges. Stine og jeg besluttede os for at drive den videre med Stine som daglig leder, og jeg skulle hjælpe til så meget jeg kunne i forhold til mit job på Fynsværket, siger Morten.

Det var en hård tid efterfølgende for Westerskov ægteparret. Morten passede sit fuldtidsjob på Fynsværket og Fyns Undervognscenter nærmede sig også et fuldtidsjob, hvilket blev en belastning for både Mortens humør og helbred.

- Jeg arbejdede hver eneste dag fra tidlig morgen til midnat. Og derudover skulle jeg være en god mand for Stine samt være tilstede som far for vores børn. Det var ganske simpelt ikke en holdbar løsning, vi havde gang i. Men med tolv år på Fynsværket, hvor jeg bestred flere forskellige jobs og funktioner, som jeg rent faktisk elskede, var det en svær beslutning, at skulle stoppe derude. Jeg valgte dog at stoppe på Fynsværket for sammen med Stine at drive Fyns Undervognscenter videre, siger Morten Westerskov.

Den 1. oktober 2019 begyndte Morten på fuld tid i familievirksomheden på Holkebjergvej 62.

- Fyns Undervognscenter har gennem årene været kendt for at udøve et stykke arbejde af høj kvalitet. Det var gennem alle årene med min far ved roret vigtigt for ham, at kundernes biler fik den bedste undervognsbehandling. Det er det også for mig, siger Morten Westerskov.

Fyns Undervognscenter

Fyns Undervognscenter

Holkebjergvej 62

Hjemmeside: www.fynsundervognscenter.dk

Facebook: Fyns Undervognscenter

Tlf: 66171300

Dygtige og trofaste medarbejdere

Stine og Morten har været så heldige at overtage en virksomhed med dygtige og trofaste medarbejdere. Medarbejdere, der henholdsvis har arbejdet på værkstedet i 36, 33 og 25 år.

- Vores medarbejdere er trofaste. De har en faglig stolthed, som betyder, at jeg som virksomhedsejer kan være helt tryg ved, at vi altid kan levere en undervognsbehandling af høj kvalitet, siger Morten Westerskov.

Fyns Undervognscenter benytter sig af Tectyl, som ifølge Morten kan tilbyde de bedste og mest miljøvenlige produkter. Produkter, der er vandbaserede og kun indeholder to procent opløsningsmidler.

Coronakrisen kom dog også på et rigtig skidt tidspunkt for Morten og Stine. Blot et halvt år efter Morten tog beslutningen om at kvitte sit fuldtidsjob for at træde ind i Fyns Undervognscenter på fuld tid, brød corona krisen ud.

- Vi har ligesom alle andre virksomheder mærket et fald i omsætningen. Danmark gik jo helt i stå. Fra den ene dag til den anden holdt telefonerne op med at ringe, og kunderne blev væk. Det var ikke sjovt, og det gav os da også en del tanker, om det nu også var klogt, at jeg gik ind i virksomheden på fuld tid. Men det er jeg ret sikker på, det er i længden. Og nu er Danmark jo så småt begyndt at ligne sig selv en smule igen, og vi har igen kunder, der booker tider til undervognsbehandling af bilen. Så alt i alt satser jeg på, at vi traf det rigtige valg, og at fremtiden nok skal blive god for Fyns Undervognscenter, siger Morten Westerskov.

Morten Westerskov i værkstedet på Holkebjergvej. Foto: Hasse Frimodt
Stine og Morten Westerskov arbejder nu begge på fuld tid i Fyns Undervognscenter. Foto: Hasse Frimodt
Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Frivillig løb med kassen - men nu kommer, der hjælp udefra: - Selvfølgelig skal vi støtte dem

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Fra arkivet: 10-årige Viktor Axelsen fra OBK er rykket en række op for at få modstand

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

22-årig stukket ned i Odense: Politiet efterlyser vidner

Ugeavisen Odense

Golf succes: EM guldvinder blev hyldet på sin hjemmebane

Ugeavisen Odense

Varmt boligmarked og flere togafgange: Nu tør landsby ved Odense drømme om købmand og arbejdspladser

Ugeavisen Odense

Ikke mere kattejammer: Ny kattelov skal lette arbejdet på danske internater

Ugeavisen Odense

Konkurrence: Vind billetter til "Som man behager" på Ulriksholm Slot

Ugeavisen Odense

Konkurrence: Vind billetter til Røverfest

Ugeavisen Odense

Lyttefestival: Slå ørerne ud i Odense

Ugeavisen Odense

Børnegrafik på Fyns Grafiske Værksted

Ugeavisen Odense

Odense: Sommerferie sjov i Vollsmose

Ugeavisen Odense

Største iværksætterfestival nogensinde i Odense

Ugeavisen Odense

Cirkusfestival: Dynamo indtager Byens Ø

Ugeavisen Odense

Sanselig akrobatik: Mærk teknologiens skyggesider i Duo Masawas forestilling

Ugeavisen Odense

Billetsalget svigter: Tommelise savner dig i Den Fynske Landsby

Ugeavisen Odense

Efter professionel fodboldkarriere: Sune Heilbo er faldet for golf

Ugeavisen Odense

Kan den holde: Vægten af kærlighed

Ugeavisen Odense

To mænd fængslet for groft gaderøveri: Gav 22-årig en gedigen flænge i hovedbunden

Ugeavisen Odense

Opgivet af systemet: Anja smed 50 kg og vendte tilbage for fuld udblæsning

Ugeavisen Odense

Efter 23 år: Søren og konen siger farvel til tronen

Ugeavisen Odense

Til komikere og deres publikum: Hele landet skal snakke om HCA Comedy Festival

Ugeavisen Odense

Flere regionale strækninger er blevet Orange

Ugeavisen Odense

Efter fodboldkarriere i Spanien: Nicolai udlever sit eventyr i Stenløse

Annonce