Annonce
Ugeavisen Odense

Pavestolt billardklub har dannet en kvindegruppe

Otte kvinder har grebet køerne. Det er godt gået i en sport, der ellers er temmelig mandsdomineret. Foto: Eric Skovsgaard
De kunne være startet på et lidt bedre tidspunkt end lige før en global pandemi, men Højby Billard Klub kan alligevel lune sig ved tanken om, at det umiddelbart før lockdown lykkedes at stable en kvindeafdeling på benene.
Annonce

Højby: For et par måneder siden slog Højby Billard Klub dørene op til sine grønne filttæpper efter en langvarig kamp for at skaffe finansiering og dernæst forskønne lokalerne på Højbyvej.

Næste punkt på listen var at øge medlemsbestanden, hvilket effektivt blev bremset af en efterhånden velkendt corona-virus. Det gik dog heldigvis planmæssigt i den korte tid indtil da - ja, faktisk var det lykkes bestyrelsen at indfri et af de helt afgørende mål, inden alt blev sat i bero.

- I vores visionsplan er der et ben, der hedder: særligt tiltag for at få kvinder ind i billardsporten. Der er ikke mange billarklubber, der har ret mange kvindelige medlemmer, og derfor er Højby Billard Klub pavestolt af den damegruppe, der allerede er startet. Otte af de bedste kvinder i Sydodense mødes hver tirsdag klokken 10 og dyster under mange muntre bemærkninger rundt om billardbordene. Højby Billard Klubs damegruppe spiller både Pool – og keglebillard, beretter bestyrelsesmedlem og sekretær Eric Skovsgaard, og bemærker, at der stadig er plads til flere, når klubben igen åbner op - hvilket han satser på bliver meget snart - måske endda imens disse linjer bliver læst.

- Kom og vær med i det muntre lag. Det er for alle aldersgrupper, og der er plads alle dage – endnu.

Sladrebænken - et sted, hvis navn lægger op til et par røverhistorier. Og intriger. Foto: Eric Skovsgaard
Annonce

Sladrebænk

I pausen har klubbens medlemmer ikke ligget helt stille. I hvert fald ikke næstformand Flemming Lavsen, der har begået et mesterværk af en ”sladrebænk” til terrassen, som Eric Skovsgaard beretter.

Derudover er der købt pointtavler til alle billardborde, så klubben er toptunet til opstart.

Bestyrelsen påtænker endvidere at renovere den gamle bålplads i haven imod Højbyvej. Det arbejde skulle gerne være færdigt til et sommerarrangement for medlemmer og andre interesserede, når Sct. Hans aftensdag indtræffer.

Læs mere om arrangementet her i avisen, når vi kommer tættere på datoen.

Eric Skovsgaard, sekretær i klubben, lægger an til skud. Han er sammen med blandt andre kasserer Søren Andersen (th.) særdeles godt tilfreds med oprettelsen af damegruppen. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce