Annonce
Ugeavisen Odense

Plastikkirurg: Nogle er for smukke til en skønhedsoperation

På H. C. Andersen Klinikken er det især brystimplantater der fylder i ordrebogen. Foto: Kurt Rasmussen
Når Henrik Toft Nielsen konsulterer personer, der ønsker et kosmetisk indgreb, er det ikke alle, han tager ind. Nogle har et problem med deres kropsopfattelse, lyder det fra speciallægen i plastikkirurgi.

Langelinie: På H. C. Andersen Klinikken oplever direktør, Henrik Toft Nielsen, indimellem, at de forkerte personer søger hjælp til en skønhedsoperation.

- Vi har kunder, der måske har en lidt forkert kropsopfattelse. Nogle vil gerne have en ansigtsløftning, hvor der ikke er behov for det endnu, og hvor der simpelthen ikke er hud, man kan tage af. Vi har folk, der kommer og vil have lavet fedtsugninger, hvor der ikke er særlig meget fedt at suge, og jeg har endda haft unge piger, der har haft en stor flot barm i forvejen, hvor jeg har sagt nej, fordi jeg mente, at den barm, de havde, var flottere, end den barm vi kunne bidrage med ved at lægge proteser ind, siger Henrik Toft Nielsen.

Han understreger, at det ikke er med sin gode vilje han afvisere potentielle kunder.

- Dels vil vi gerne gøre folk glade, og dels har vi også en forretning, men vi ved, at det er en bedre ide at sige fra frem for at få et dårligt resultat. Vi vil gerne holde en høj moral og en faglig stolthed i det, vi laver, lyder det fra plastikkirurgen.

Der er nogle, der siger ja til det hele, og så er der nogle, der har en lidt højere moral. Det er det samme der gælder, uanset om man skal have en bil på værksted eller finde en plastikkirurg

Henrik Toft Nielsen

Mere end plastikkirurgi

I klinikken kommer der kunder med vidt forskellige ønsker.

- Vi udfører alle former for kosmetisk plastikkirurgi og kosmetisk næsekirurgi, og vi har en øjenlæge, der kommer og laver grå stær og øjenundersøgelser uden ventetid, og det er meget efterspurgt på grund af de lange ventetider på området, siger han.

Men det er ikke kun det ydre, der laves indgreb for.

- Vi laver også enkelte andre ting, som for eksempel refertilisation af mænd. Det vil sige, at mænd, der er blevet steriliseret, kan få børn igen, og jeg har faktisk en patient, der skal have gennemført en sådan operation om lidt, siger han og kigger på sit ur.

Mindre tabu

Henrik Toft Nielsen er en travl mand, og han kan fortælle, at der de seneste 20 – 30 år, har været en jævn vækst inden for plastikkirurgi.

- Det er blevet mere og mere almindeligt og heller ikke så tabubelagt som før. Vi ser også flere mænd, der kommer og får lavet et indgreb. Hos dem er det typisk øjenlåg, fedtsugninger og ansigtsløft, der er på programmet, siger plastikkirurgen og fortæller, at det er kvinderne, der udgør hovedklientellet.

- Brystforstørrende operationer fylder meget i vores klinik. Kvinderne er hovedsageligt mellem 18 og 45 år, og de kan inddeles i to grupper. De unge piger, der har en meget lille barm, de er kede af, ønsker en brystforstørrende operation af den årsag, og så er der kvinder, der har født og har fået en hængende barm, som de gerne vil have rettet på, siger han.

Sammen med sit personale er Henrik Toft Nielsen ved at gøre klar til en refertilisation i operationsstuen. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Uheldige resultater

Henrik Toft Nielsen fortæller, at der ligesom inden for alle brancher er nogle udbydere, der er mere seriøse end andre

- Der er nogle, der siger ja til det hele, og så er der nogle, der har en lidt højere moral. Det er det samme der gælder, uanset om man skal have en bil på værksted eller finde en plastikkirurg, siger han og advarer mod udelukkende at tage det økonomiske aspekt i betragtning.

- Der er mange, der vælger at tage til udlandet, og opstår der komplikationer, så er man ilde stedt, dels fordi man ikke lige kan få kigget på tingene, og dels fordi patientforsikringen bortfalder, siger han og fortæller, at han har oplevet, nogle uheldige situationer på nært hold.

- Vi har her i klinikken haft eksempler på store problemer, hvor folk har været i udlandet, og vi skulle passe og pleje sårene og rette op bagefter. Det ender med at blive en dyr løsning for kunden, siger Henrik Toft Nielsen.

Privatklinikken har tre plastikkirurger tilknyttet i domicilet på Langelinie. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Gode råd

Plastikkirurgen råder potentielle kunder til at tale med folk, der allerede har fået lavet et indgreb.

- Så man får nogle sandfærdige historier, for der er masser af smart markedsføring i branchen. Det er ikke nødvendigvis dem med den flotteste hjemmeside eller dem, der fører sig frem i pressen, der er de bedste, så jeg vil råde til, at man taler med nogel, der har været noget lignende igennem og så eventuelt tage til forundersøgelser forskellige steder. Det er en god ide at besøge to til tre klinikker, inden man tager sin endelige beslutning, siger han og fortæller, at H. C. Andersen Klinikken tager 700 kr. for en forundersøgelse.

- Men de penge er givet godt ud, for det er først, når man sidder i en samtale, at man kan mærke, om der er en god kemi, og om man stoler på det, man får at vide, lyder det fra Henrik Toft Nielsen.

Implantater i forskellige størrelser ligger klar, så kunderne kan prøve dem foran et spejl og udvælge den rette størrelse. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Lyt til podcasten 'Mortens Madklub': Turen går til Spanien med figen, gedeost og tør sherry - lær at lave en sommerlig tortilla

Annonce