Annonce
Ugeavisen Odense

Plastikkirurg: Nogle er for smukke til en skønhedsoperation

På H. C. Andersen Klinikken er det især brystimplantater der fylder i ordrebogen. Foto: Kurt Rasmussen
Når Henrik Toft Nielsen konsulterer personer, der ønsker et kosmetisk indgreb, er det ikke alle, han tager ind. Nogle har et problem med deres kropsopfattelse, lyder det fra speciallægen i plastikkirurgi.

Langelinie: På H. C. Andersen Klinikken oplever direktør, Henrik Toft Nielsen, indimellem, at de forkerte personer søger hjælp til en skønhedsoperation.

- Vi har kunder, der måske har en lidt forkert kropsopfattelse. Nogle vil gerne have en ansigtsløftning, hvor der ikke er behov for det endnu, og hvor der simpelthen ikke er hud, man kan tage af. Vi har folk, der kommer og vil have lavet fedtsugninger, hvor der ikke er særlig meget fedt at suge, og jeg har endda haft unge piger, der har haft en stor flot barm i forvejen, hvor jeg har sagt nej, fordi jeg mente, at den barm, de havde, var flottere, end den barm vi kunne bidrage med ved at lægge proteser ind, siger Henrik Toft Nielsen.

Han understreger, at det ikke er med sin gode vilje han afvisere potentielle kunder.

- Dels vil vi gerne gøre folk glade, og dels har vi også en forretning, men vi ved, at det er en bedre ide at sige fra frem for at få et dårligt resultat. Vi vil gerne holde en høj moral og en faglig stolthed i det, vi laver, lyder det fra plastikkirurgen.

Der er nogle, der siger ja til det hele, og så er der nogle, der har en lidt højere moral. Det er det samme der gælder, uanset om man skal have en bil på værksted eller finde en plastikkirurg

Henrik Toft Nielsen

Mere end plastikkirurgi

I klinikken kommer der kunder med vidt forskellige ønsker.

- Vi udfører alle former for kosmetisk plastikkirurgi og kosmetisk næsekirurgi, og vi har en øjenlæge, der kommer og laver grå stær og øjenundersøgelser uden ventetid, og det er meget efterspurgt på grund af de lange ventetider på området, siger han.

Men det er ikke kun det ydre, der laves indgreb for.

- Vi laver også enkelte andre ting, som for eksempel refertilisation af mænd. Det vil sige, at mænd, der er blevet steriliseret, kan få børn igen, og jeg har faktisk en patient, der skal have gennemført en sådan operation om lidt, siger han og kigger på sit ur.

Annonce

Mindre tabu

Henrik Toft Nielsen er en travl mand, og han kan fortælle, at der de seneste 20 – 30 år, har været en jævn vækst inden for plastikkirurgi.

- Det er blevet mere og mere almindeligt og heller ikke så tabubelagt som før. Vi ser også flere mænd, der kommer og får lavet et indgreb. Hos dem er det typisk øjenlåg, fedtsugninger og ansigtsløft, der er på programmet, siger plastikkirurgen og fortæller, at det er kvinderne, der udgør hovedklientellet.

- Brystforstørrende operationer fylder meget i vores klinik. Kvinderne er hovedsageligt mellem 18 og 45 år, og de kan inddeles i to grupper. De unge piger, der har en meget lille barm, de er kede af, ønsker en brystforstørrende operation af den årsag, og så er der kvinder, der har født og har fået en hængende barm, som de gerne vil have rettet på, siger han.

Sammen med sit personale er Henrik Toft Nielsen ved at gøre klar til en refertilisation i operationsstuen. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Uheldige resultater

Henrik Toft Nielsen fortæller, at der ligesom inden for alle brancher er nogle udbydere, der er mere seriøse end andre

- Der er nogle, der siger ja til det hele, og så er der nogle, der har en lidt højere moral. Det er det samme der gælder, uanset om man skal have en bil på værksted eller finde en plastikkirurg, siger han og advarer mod udelukkende at tage det økonomiske aspekt i betragtning.

- Der er mange, der vælger at tage til udlandet, og opstår der komplikationer, så er man ilde stedt, dels fordi man ikke lige kan få kigget på tingene, og dels fordi patientforsikringen bortfalder, siger han og fortæller, at han har oplevet, nogle uheldige situationer på nært hold.

- Vi har her i klinikken haft eksempler på store problemer, hvor folk har været i udlandet, og vi skulle passe og pleje sårene og rette op bagefter. Det ender med at blive en dyr løsning for kunden, siger Henrik Toft Nielsen.

Privatklinikken har tre plastikkirurger tilknyttet i domicilet på Langelinie. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Gode råd

Plastikkirurgen råder potentielle kunder til at tale med folk, der allerede har fået lavet et indgreb.

- Så man får nogle sandfærdige historier, for der er masser af smart markedsføring i branchen. Det er ikke nødvendigvis dem med den flotteste hjemmeside eller dem, der fører sig frem i pressen, der er de bedste, så jeg vil råde til, at man taler med nogel, der har været noget lignende igennem og så eventuelt tage til forundersøgelser forskellige steder. Det er en god ide at besøge to til tre klinikker, inden man tager sin endelige beslutning, siger han og fortæller, at H. C. Andersen Klinikken tager 700 kr. for en forundersøgelse.

- Men de penge er givet godt ud, for det er først, når man sidder i en samtale, at man kan mærke, om der er en god kemi, og om man stoler på det, man får at vide, lyder det fra Henrik Toft Nielsen.

Implantater i forskellige størrelser ligger klar, så kunderne kan prøve dem foran et spejl og udvælge den rette størrelse. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce
Annonce
Dalum Hjallese Avis

2-1 og hjem i bad: Kinesere flyver over drama i Dalum

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Ugeavisen Odense

Vakte stor opsigt: Bil i bakgear kom ud af kontrol og bragede ind i bus på Odense Banegård Center

Skibhus Avisen

Der er kun 15 medlemmer i Henriks klub: Nu sejler medlemmerne mest for andres skyld

Ugeavisen Odense

4.000 løbere slippes løs i Odense: Undgå trafikkaos på søndag!

Ugeavisen Odense

Eksorcisme på Odense Å: Odense får Danmarks første flydende escape room

Ugeavisen Odense

Storms Pakhus danner rammerne for DM i overskudsretter: - Alt for meget mad bliver fortsat spildt frem for spist

Ugeavisen Odense

Plankeborde, puder og pyntegenstande: Ny outlet-butik åbner i Odense

Ugeavisen Odense

Boxen Finals: Padel i dansk topklasse i Odense

Ugeavisen Odense

Sydbank Pokalen: Pokaldrama og masser af sjov

Ugeavisen Odense

Ny kaffebar på havnen: - Vi vil gerne være det sted i Odense, hvor man får den bedste kop kaffe

Ugeavisen Odense

Et pletskud i Odense: Fugleøen i det kunstige naturparadis

Ugeavisen Odense

Odenses internationale plademesse: Nu sker dét, som mange vinylentusiaster har ventet på længe....

Ugeavisen Odense

400.000 lys, 25 juleboder og en julekalender: Odense Zoo gør klar til historiens største event

Ugeavisen Odense

Kalder alle danseglade kommende skolebørn

Ugeavisen Odense

GF-Fyns Ildsjælepris: Lokale ildsjæle fik overrakt 20.000 kr.

Ugeavisen Odense

Forbudt for kvinder: Ny mandeklub åbner i Odense

Ugeavisen Odense

Carlsberg Corner: Vind en fed ishockey oplevelse for fire i Carlsberg Skybox

Ugeavisen Odense

Restaurantkæde giver gratis mad til alle og støtter Knæk Cancer: - Vi vil fejre, at vi kan samles igen

Ugeavisen Odense

Efter 13 måneders benspænd: Jannies Dancebar er klar til åbningsfest

Ugeavisen Odense

Efter en tur på bunden: Gammel lodsbåd er blevet Caspers redningsplanke

Ugeavisen Odense

Rigmænd viser superbiler frem i Odense: Kom tæt på McLaren, Lamborghini, Ferrari, Porsche, Rolls Royce, Aston Martin og mange flere

Annonce