Annonce
Ugeavisen Odense

Restaurant Capri genåbnet i Dronningensgade

Restaurant Capri er genåbnet i Dronningensgade 2B. Foto: Hasse Frimodt
28-årige Stefano Foschi som også driver Restaurant Fynboen, er manden bag genåbningen, af den italienske Restaurant Capri.
Annonce

For omkring fire måneder siden skrev Francesco Aversa på Ristorante Capri instagramprofil at havde truffet en beslutning om at lukke Restaurant Capri i Dronningensgade 2B, som han åbnede tilbage i 1979. 23. februar lukkede restauranten, men blot fire måneder efter åbnede den igen, med ny indehaver.

Det er den kun 28-årige Stefano Foschi, hvis hjerte brænder enormt for den snart 40 år gamle italienske restaurant.

- Jeg må indrømme, at mit hjerte græd, da jeg erfarede, at Francesco ville lukke Restaurant Capri. For i hele mit liv har Capri haft en enorm betydning for mig. Jeg er halvt italiener, og mine forældre var gode venner med Francesco. Da jeg gik ud af 9. klasse, hvor jeg var ret meget skoletræt, ansatte Francesco mig som kok og tjener hos Capri. Jeg elskede at arbejde i restauranten, og jeg fandt på de fem år ud af, at mad og restaurationsdrift var det, jeg skulle leve af i mit liv, siger Stefano Foschi.

Restaurant Capri

Restaurant Capri

Dronningensgade 2B

Indehaver: Stefano Fosch

Åbent: onsdag-søndag fra kl. 17

Tlf: 66123718

Hjemmeside: www.capri500.dk

Facebook: Ristotante Capri

Annonce

Kokkeelev hos Pasfall

I en alder af 20 år rejser Stefano til København, hvor han i tre måneder arbejdede som kokkeelev i en restaurant på Kongens Nytorv i København. Her var han elev under Rasmus Kjær, som tilbage i 2002 blev kåret som Årets Kok i Danmark.

- På de tre måneder lærte jeg utrolig meget. Og jeg vendte efterfølgende hjem til Odense for at starte som kokkeelev i Restaurant Pasfall. Efter Pasfall følte jeg mig godt rustet til at starte egen restaurant, og åbnede Restaurant Fynboen i Nørregade, som jeg driver den dag i dag. Derudover har jeg et stort brunsviger sauce projekt i gang, og nu har jeg så også overtaget Restaurant Capri. Ene og alene af den grund at jeg syntes, det var synd for Odense, at en så kendt restaurant i byen skulle lukke. Der er gennem 40 år kommet en masse tilfredse kunder, som jeg fortsat håber vil besøge Capri, siger Stefano Foschi. Den første uge Capri holdt åbent havde Stefano lavet et tre retters menu tilbud, hvor en del af indtægten gik til Kræftens Bekæmpelse.

- Vi skulle lige i gang stille og roligt. Og jeg drømmer jo om at gøre Capri til en velbesøgt italiensk restaurant, som den har været, siden den åbnede for 40 år siden. Nu er vi kommet godt i gang. Vi har haft åbent i 14 dage, og der er allerede rigtig mange af restaurantens stamkunder, som har været her flere gange, siger Stefano Foschi.

Annonce

Vi vil have et ambitiøst pizza menukort

Stefano Foschi har fået sammensat et godt team af medarbejdere i begge de restauranter han driver.

- Det er nødvendigt at have et godt team omkring sig. Jeg har fået nok at se til. Der er jo ikke blevet flere timer i døgnet, efter at jeg har overtaget Restaurant Capri. Tværtimod. Jeg har en datter på tre år, som jeg også skal finde tid til, og så kræver det jo også en del at holde styr på to restauranter og et brunsvigersauce projekt. Men jeg klager ikke, for jeg elsker at arbejde som restauratør og udvikle madkoncepter. For tiden er jeg ved at sammensætte Restaurant Capris menukort. Kunderne kan være sikre på, at vi fortsat vil have et ambitiøst pizza menukort og have stor fokus på at tilberede lækre pizza. På sigt regner jeg med at tilbyde pastaretter, og så vil vi også tilbyde flere retters menuer, hvor man kan opleve smagen af Italien, siger Stefano Foschi.

Stefano Foschi er manden der har genåbnet Restaurant Capri. Han driver også Restaurant Fynboen i Nørregade. Foto: Hasse Frimodt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce