Annonce
Ugeavisen Odense

Scandic er Danmarks bedste arbejdsplads til inklusion

Tom Filstrup, General Manager hos Scandic Odense, her fotograferet sammen med personale og lækker lagkage. Pressefoto
Tom Filstrup, General Manager hos Scandic Odense, udtrykker stor glæde over hotelkædens fornemme pris. 14 ud af 51 ansatte hos Scandic Odense har en anden nationalitet end dansk.
Annonce

Hotelkæden Scandic modtog forleden prisen som Danmarks bedste arbejdsplads til inklusion. Det skete ved den anerkendte analysevirksomhed Great Place To Works årlige og traditionsrige prisuddeling i Cirkusbygningen i København. Det er andet år i træk, at hotelkæden modtager den fornemme hæder.

Great Place To Work begrunder blandt andet valget med hotelkædens store fokus på en mangfoldig medarbejdersammensætning, hvor Scandic har hele 115 forskellige nationaliteter i arbejdsstyrken fordelt på kædens 27 danske hoteller. Udover Great Place To Work står Foreningen Nydansker bag kåringen af Scandic.

- Det er en stor glæde igen at kunne tildele Scandic titlen som Danmarks bedste arbejdsplads til inklusion. Igennem utallige, inkluderende initiativer har Scandic etableret et mangfoldigt miljø, som vi tydeligt kan se, at medarbejderne stortrives i. For den danske sammenhængskraft er det afgørende, at virksomheder giver alle chancen for at bidrage på arbejdsmarkedet. Scandic har 115 forskellige nationaliteter, som de igennem diverse initiativer er lykkedes med at integrere på arbejdspladsen og derved også i samfundet. Det kan tjene som en inspiration for andre”, siger Liselotte Jensen, administrerende direktør i Great Place To Work.

Scandic går langt for at invitere medarbejdere med udenlandsk baggrund inden for. Initiativerne tæller blandt andet krav til ledere om forståelse for at arbejde med forskellige nationaliteter igennem fokus på mangfoldighed og vellykket inklusion. Videre tilbyder hotelkæden gratis danskundervisning i arbejdstiden til medarbejdere med behov for dette. Danskundervisningen skal forbedre kommunikationen i arbejdssammenhæng, ligesom den skal bidrage til en bedre indslusning i samfundet generelt. Endelig har Scandics medarbejdere eksempelvis frit uniformvalg inklusive tørklæde, ligesom vagtplaner og personalemad tager hensyn til forskellige kulturelle traditioner.

Scandic er Danmarks bedste arbejdsplads til inklusion. Pressefoto
Annonce

Scandic Odense

Tom Filstrup, General Manager, Scandic Odense udtrykker stor glæde over hotelkædens fornemme pris.

- Vi er max stolte over at vinde denne inklusions-pris og tilmed blive nr. 2 igen som Danmarks Bedste Store Arbejdsplads. Lokalt er vi i Scandic Odense 51 ansatte, og vi har 14 med anden nationalitet end dansk. Vi har i Odense medarbejdere fra Bulgarien, Grækenland, Thailand og Fillipinerne, som er repræsenteret på hotellet.

- Vi arbejder altid meget med inklusion og er praktiksted for rigtig mange borgere i løbet af året. Helt aktuelt har vi et rigtig godt samarbejde med Odense Kommune med at få borgere på yderkanten af arbejdsmarkedet gjort arbejdsparate. Det har været en succes. Lige nu er vi også i samarbejde med Deaf-care og har en døv ansat i vores housekeepingafdeling.

- Kulturen på Scandic Odense er dybt forankret i vores værdier, og specielt hele teamets naturlige tilgang til Be Caring og Be You er med til at gøre vores arbejdsplads til Danmarks Bedste Arbejdsplads til inklusion. Rummelighed og samarbejde er altid højt på vores agenda. Jeg er MEGET stolt over denne pris – Service og team-spirit er hjerteblod for mig, siger Tom Filstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce