Annonce
Ugeavisen Odense

Se filmene: Fynsk skole skabte bedste dokumentar-film

6A fra Holluf Pile Skole i Odense vandt en filmlejrskole under Buster Filmfestival 2020 i København med filmoplevelser, workshop og live events. PR-foto
Skoler fra hele landet bød ind, da instruktør Emil Nørgaard Munk søgte korte film til dokumentaren "Danmark Lukkede Ned". 6.A fra Holluf Pile Skole i Odense bidrog dog ikke alene til filmen, de lavede den bedste film af alle de indsendte
Annonce

Måske sidder der en kommende stjerne-instruktør og udvikler sine talenter på Holluf Pile Skole i Odense.

I 6.A har de hvert fald lov til at drømme stort om en plads på det store lærred, efter at klassen i foråret blev kåret som vinder i den landsdækkende konkurrence "Lockdown i Danmark".

Konkurrencen er et samarbejde mellem Buster Filmfestival, Edit 24 og FilmFyn og ikke mindst instruktør Emil Nørgaard Munk, der har samlet alle de indsendte film og skabt dokumentaren "Dengang Danmark Lukkede ned". Det er en film, der i børnehøjde viser børn og unges oplevelser, da landet lukkede ned.

Filmen havde premiere i Svendborg i weekenden, hvor det altså også blev kendt, at Holluf Pile Skoles 6.A havde sendt de bedste mini-dokumentarer ind.

Buster Filmfestivals programchef Mariella Harpelunde Jensen fortæller om filmene, at de alle er kendetegnet ved deres nærvær, visuelle udtryk, mangfoldige filmiske greb, mange indstillinger og autencitet.

- Filmene lyser af glæde og interesse for filmmediet og for at skabe visuelle dokumentariske fortællinger. Fortællinger der i dette tilfælde gør os klogere på oplevelsen af livet under en pandemi som barn, siger hun.

Se alle vinderfilmene herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Best of Odense: Gense showet og se alle vinderne i kategorierne her

Ugeavisen Odense

Dyrskuechefen er megastolt

Ugeavisen Odense

Klumme: Mit Odense

Annonce