Annonce
Ugeavisen Odense

Se videoen - Antonia tabte kæben, da hun kiggede ud ad vinduet: - Shit, jeg tror sgu, det er ørne!

Det er ikke hverdagskost på de holmstrupske kanter, at man får kaffen galt i halsen af at kigge op på himlen. Men hvis Antonia Kløvedal havde taget en slurk umiddelbart inden, hun skuede ud over marken ved hjemmet, så var netop det nok sket.

Holmstrup: Antonia Kløvedal har en ganske nydelig udsigt fra sit hjem i Holmstrup, hvorfra hun kan skue ud over bølgende marker og en sø. Ja, selv højspændingsmasterne bærer en vis charme i dette grønne landskab.

Havørnene flyver lifligt og elegant omkring i Holmstrup på dette billede. Foto: Antonia Kløvedal

Selvom det er nemt at falde hen i salig idyl-beruselse ved dette motiv, så var der kun grund til at spærre øjnene op på vid gab og tabe kæben, da et særdeles sjældent syn åbenbarede sig på himlen foran hende.

- Jeg stod med min sambo og kiggede ud på et par fugle, vi ikke havde set før. Hun sagde, at det nok bare var vildgæs. "Nej, nej". Sagde jeg. De her. De var meget større, fortæller Antonia Kløvedal, der blev klogere, da de store fugle begyndte at svæve omkring, så man rigtigt kunne se hele fjerdragten.

Annonce

- Jeg googlede med det samme 'havørne' og kunne se, den var god nok. Det var samme fugl. Jeg skulle kigge efter dens hvide fjer bagpå.

I sin eufori ringede hun til sine bekendte i Holmstrup, der ikke skulle snydes for at se de sjældne gæster an.

- Jeg var helt oppe at køre. Jeg standsede også tilfældigt forbipasserende og sagde, de skulle kigge op. "Se, der er ørne". Det var ren begejstring, griner hun.

Ikke set før

Ja, faktisk var Antonia Kløvedal så indstillet på at dele sin oplevelse med andre, at hun trods sin benovelse huskede at hive mobilen frem og aktivere kameraet.

Af optagelsen fremstår ørnene tydeligt i al deres pragt ligesom audio-delen heller ikke efterlader tvivl om vidnernes fikserede fascination.


Jeg var helt oppe at køre. Jeg standsede også tilfældigt forbipasserende og sagde, de skulle kigge op. "Se, der er ørne". Det var ren begejstring

Antonia Kløvedal


- Shit, mand - jeg tror sgu, det er ørne, hører man tydeligt kamerakvinden sige, imens samboen kommenterer på det imponerende vingefang.

Den uindpakkede betagelse er kun forståelig. Antonia Kløvedal mindes nemlig ikke at have set fugle af denne kaliber i området, men beretter, at andre bevingede arter har aflagt Holmstrup hyppige visitter.

Sådan ser en havørn ud tæt på. Billedet her er fra Jylland. Foto: Bendt Christiansen/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

- Der har helt klart været flere vildfugle de seneste år. Men jeg blev alligevel noget overrasket over at se havørnene. Når de er lige der foran én. Wow. Man er ikke rigtig i tvivl, for de er ganske store, siger hun, og fortæller, at en beboer i området for år tilbage observerede en enkelt havørn.

- Men vi så to - og de må hjertens gerne komme igen. Vi er jo en del af Den Grønne Ring sammen med Ravnebjerg og Brændekilde, hvor naturen er en af de klare punkter, som Holmstrup gerne vil promovere sig på. I den vision vil et par havørne da passe godt.

Siden havørnene var forbi har Antonia Kløvedal spejdet efter de elegante rovfugle.

Havørnene rykker længere ind i landet og vil snart være at finde permanent i Odense. Det er i hvert fald den logiske slutning på en succesrig udvikling for den store rovfugl. Foto: Poul Urbrand

- Men de har ikke været at se. Jeg håber, at de kommer igen.

Du kan se det spektakulære syn, som vidnerne oplevede det, på ugeavisenodense.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce