Annonce
Ugeavisen Odense

Skarpe skud mod somalisk gruppe og 13-årig pige: 32-årig idømt fængsel i tre år

En 32-årig mand blev onsdag idømt tre års fængsel for i november 2020 at i Egeparken have skudt med en skarpladt pistol mod en somalisk gruppe og udsat en tilfældigt forbipasserende 13-årig pige for unødig fare. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Den 32-årige Mohamad Ahmad Maarouf blev onsdag idømt tre års fængsel for at have udsat 13-årig pige for unødig fare ved at skyde med en skarpladt pistol mod fjendtlig somalisk gruppe. Hans 27-årige fætter slap med fire måneders fængsel.

Odense: En 13-årig pige blev udsat for unødig fare, da den 32-årige Mohamad Ahmad Maarouf affyrede flere skarpe skud hen over et grønt område mellem Egeparken og Bøgeparken, hvor pigen tilfældigvis var ved at passere.

Det lagde Retten i Odense onsdag til grund for at idømme den 32-årige mand tre års ubetinget fængsel. Domsmandsretten troede ikke på hans forklaring om, at han havde anvendt en gaspistol og ikke en skarpladt pistol, efter at anklageren tidligere onsdag havde gennemgået stribevis af tekniske undersøgelser, og billed- og videomateriale.

Episoden fandt sted den 14. november 2020 omkring klokken 13.45 i Egeparken. Den 32-årige familiefar har tidligere forklaret i retten, hvordan han dagen forinden var blevet opsøgt på sit arbejde i en juicebar i Vollsmose Torv, hvor seks somaliere angreb ham.

Annonce

Truet af somaliere

Somalierne havde siden drabet på den 31-årige somalier Abdinur Mohamed Ismail den 24. juni 2020 også i Egeparken set sig vrede på alle arabere, forklarede den 32-årige i retten, og det var derfor, gruppen var efter ham. Den 14. november havde somalierne først samlet sig uden for hans mors hus i Bøgeparken, og siden gjorde de sig klar til angreb på den 32-årige ved et grønt område mellem Bøgeparken og Egeparken.

Da han oplevede den somaliske gruppes angreb spænede han hen over parkeringspladsen med en pistol i hånden og affyrede to skud. Retten fandt det bevist, at de patronhylstre, der bagefter blev fundet på præcis samme sted af politiets teknikere, stammede fra Mohamad Ahmad Maaroufs pistol. Yderligere fire skud blev affyret.

Retten fandt det også bevist, at det var en skarpladt pistol og ikke en attrap, fordi man på videoen kunne se krudtrøg fra pistolmundingen på overvågningsvideoen, og at der ved de to skud var et rekyl. Begge dele ville ikke være der, hvis det ikke var en rigtig pistol.

Annonce

Gaspistol smidt i buskads

At han skulle have smidt sin gaspistol ud af vinduet fra en bil på Kertemindevej ved Fynshovedvej, fordi han var bange for at blive taget af politiet i en visitationszone i Vollsmose afviste retten også. Tidspunktet for, hvornår han skulle have smidt pistolen fra sig skete nemlig mange timer før, Fyns Politi gik ud offentligt og fortalte, at der med øjeblikkelig virkning var oprettet en visitationszone.

Flere gange ledte politiet med politihunde efter gaspistolen, men først tredje gang fandt med den liggende, så man de første gange ikke havde kunnet undgå at se den. Det fik anklageren i sin procedure til at antyde, at nogle havde plantet den bevidst.

Annonce

27-årig løsladt

Også en 27-årig mand har tiltalt for i fællesskab med den 32-årige at have udsat den 13-årige pige for unødig fare. Men ud fra overvågningsvideoerne fandt retten det ikke bevist, at de to mænd havde aftalt skyderiet mod den somaliske gruppe på forhånd, ligesom den 27-årige efter rettens opfattelse havde haft en væsentligt mindre rolle.

Han blev derfor idømt fire måneders fængsel, og den dom modtog han. Eftersom han har siddet varetægtsfængslet siden den 8. december 2020 blev han løsladt, og kunne sammen med sin hustru tage hjem og gør klar til deres søns ét-års fødselsdag på søndag.

Den 32-årige Mohamad Ahmad Maarouf udbad sig betænkningstid sammen med sin forsvarer Mette Grith Stage, om dommen skal ankes til landsretten eller ej. Han forbliver varetægtsfængslet.

Begge de dømte har ingen tilknytning til bandemiljøet.

Avisen skriver navne på personer, som idømmes fra ét års ubetinget fængsel og opefter. Derfor er Mohamad Ahmad Maarouf nævnt ved navn.


Retten fandt det bevist, at de patronhylstre, der bagefter blev fundet på præcis samme sted af politiets teknikere, stammede fra Mohamad Ahmad Maaroufs pistol.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Kælder fuld af kinesisk kunst: Yan sælger ud af sit porcelæn

Annonce
Annonce
Skibhus Avisen

Gammel Skibhusdreng gik tilbage i tiden: Cyklede som treårig alene op ad Skibhusvej

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Du kan stadig nå det: Hvem skal vinde Best Of Odense 2021?

Ugeavisen Odense

Kamilla starter den trygge lægepraksis: - Man skal ikke spille hasard med sit helbred

Ugeavisen Odense

God start i livet: Frivillige hjælper mødre med babysvømning

Ugeavisen Odense

Overtagelse: Bellinge frisør udvider med endnu en salon

Ugeavisen Odense

Finn fik idéen, Frank førte den ud i livet - og sådan fik Holluf Pile et kunstnerisk fikspunkt

Erhverv

AV Center Odense efter millionaftale: Vi skal have flere medarbejdere

Ugeavisen Odense

Kunstner vil ikke fjerne kendt skulptur: - Den minder om det voldsomme svigt, kommunen udsatte mig for

Ugeavisen Odense

Klar med avanceret teknik: Bibliotekets nye makerspace bygger bro mellem borgere og teknologi

Ugeavisen Odense

Margrethe sendte en hilsen: Krondiamant-bryllupspar blev taget på sengen

Ugeavisen Odense

Ole flygtede fra Yemen i fragtskib og helikopter: - Vi var i en krigssituation og skulle bare væk

Ugeavisen Odense

Syltede grisehoveder og udhulede roer: Kom med til kartoffelferie i Den Fynske Landsby

Ugeavisen Odense

Haji kæmper for at kunne male: - Når jeg maler, fordamper min sjæl

Ugeavisen Odense

Jes Dorph kommer tilbage til Odense og holder foredrag

Ugeavisen Odense

Dyre sten: Lokal guldsmed laver halskæde til 100.000 kroner

Ugeavisen Odense

Konkurrence: Vind billetter til verdens bedste ABBA-show

Ugeavisen Odense

Tigergården: Nu er sidste etape klar til udlejning

Ugeavisen Odense

Butiksejer giver op: Umuligt for kunderne at komme frem til forretningen - Det er hensynsløst

Ugeavisen Odense

19-årige Rosa har åbnet butik med egne designs midt i Odense: - Jeg var altid hende, der mødte op og lignede en regnbue

Ugeavisen Odense

Mette er clairvoyant tarotlæser: - Nogle kalder det den sjette sans, men det er måske bare en udvidet form for empati

Ugeavisen Odense

Nyhed: Odense Padel Center åbnet tæt på Rosengårdcentret

Ugeavisen Odense

Grimt solcelletag blev forvandlet til en brumbasse-magnet: - Lige pludselig havde vi Gud hjælpe mig lavet et insekthotel på taget

Annonce