Annonce
Ugeavisen Odense

Skarpe skud mod somalisk gruppe og 13-årig pige: 32-årig idømt fængsel i tre år

En 32-årig mand blev onsdag idømt tre års fængsel for i november 2020 at i Egeparken have skudt med en skarpladt pistol mod en somalisk gruppe og udsat en tilfældigt forbipasserende 13-årig pige for unødig fare. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Den 32-årige Mohamad Ahmad Maarouf blev onsdag idømt tre års fængsel for at have udsat 13-årig pige for unødig fare ved at skyde med en skarpladt pistol mod fjendtlig somalisk gruppe. Hans 27-årige fætter slap med fire måneders fængsel.

Odense: En 13-årig pige blev udsat for unødig fare, da den 32-årige Mohamad Ahmad Maarouf affyrede flere skarpe skud hen over et grønt område mellem Egeparken og Bøgeparken, hvor pigen tilfældigvis var ved at passere.

Det lagde Retten i Odense onsdag til grund for at idømme den 32-årige mand tre års ubetinget fængsel. Domsmandsretten troede ikke på hans forklaring om, at han havde anvendt en gaspistol og ikke en skarpladt pistol, efter at anklageren tidligere onsdag havde gennemgået stribevis af tekniske undersøgelser, og billed- og videomateriale.

Episoden fandt sted den 14. november 2020 omkring klokken 13.45 i Egeparken. Den 32-årige familiefar har tidligere forklaret i retten, hvordan han dagen forinden var blevet opsøgt på sit arbejde i en juicebar i Vollsmose Torv, hvor seks somaliere angreb ham.

Annonce

Truet af somaliere

Somalierne havde siden drabet på den 31-årige somalier Abdinur Mohamed Ismail den 24. juni 2020 også i Egeparken set sig vrede på alle arabere, forklarede den 32-årige i retten, og det var derfor, gruppen var efter ham. Den 14. november havde somalierne først samlet sig uden for hans mors hus i Bøgeparken, og siden gjorde de sig klar til angreb på den 32-årige ved et grønt område mellem Bøgeparken og Egeparken.

Da han oplevede den somaliske gruppes angreb spænede han hen over parkeringspladsen med en pistol i hånden og affyrede to skud. Retten fandt det bevist, at de patronhylstre, der bagefter blev fundet på præcis samme sted af politiets teknikere, stammede fra Mohamad Ahmad Maaroufs pistol. Yderligere fire skud blev affyret.

Retten fandt det også bevist, at det var en skarpladt pistol og ikke en attrap, fordi man på videoen kunne se krudtrøg fra pistolmundingen på overvågningsvideoen, og at der ved de to skud var et rekyl. Begge dele ville ikke være der, hvis det ikke var en rigtig pistol.

Annonce

Gaspistol smidt i buskads

At han skulle have smidt sin gaspistol ud af vinduet fra en bil på Kertemindevej ved Fynshovedvej, fordi han var bange for at blive taget af politiet i en visitationszone i Vollsmose afviste retten også. Tidspunktet for, hvornår han skulle have smidt pistolen fra sig skete nemlig mange timer før, Fyns Politi gik ud offentligt og fortalte, at der med øjeblikkelig virkning var oprettet en visitationszone.

Flere gange ledte politiet med politihunde efter gaspistolen, men først tredje gang fandt med den liggende, så man de første gange ikke havde kunnet undgå at se den. Det fik anklageren i sin procedure til at antyde, at nogle havde plantet den bevidst.

Annonce

27-årig løsladt

Også en 27-årig mand har tiltalt for i fællesskab med den 32-årige at have udsat den 13-årige pige for unødig fare. Men ud fra overvågningsvideoerne fandt retten det ikke bevist, at de to mænd havde aftalt skyderiet mod den somaliske gruppe på forhånd, ligesom den 27-årige efter rettens opfattelse havde haft en væsentligt mindre rolle.

Han blev derfor idømt fire måneders fængsel, og den dom modtog han. Eftersom han har siddet varetægtsfængslet siden den 8. december 2020 blev han løsladt, og kunne sammen med sin hustru tage hjem og gør klar til deres søns ét-års fødselsdag på søndag.

Den 32-årige Mohamad Ahmad Maarouf udbad sig betænkningstid sammen med sin forsvarer Mette Grith Stage, om dommen skal ankes til landsretten eller ej. Han forbliver varetægtsfængslet.

Begge de dømte har ingen tilknytning til bandemiljøet.

Avisen skriver navne på personer, som idømmes fra ét års ubetinget fængsel og opefter. Derfor er Mohamad Ahmad Maarouf nævnt ved navn.


Retten fandt det bevist, at de patronhylstre, der bagefter blev fundet på præcis samme sted af politiets teknikere, stammede fra Mohamad Ahmad Maaroufs pistol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce