Annonce
Ugeavisen Odense

Sket før samme sted: Spøgelsesbilist på Odins Bro var ikke en enlig svale

På næsten mirakuløs vis var der ingen personer, der kom til skade, da en spøgelsesbilist forårsagede et trafikuheld på Odins Bro i midten af januar. Foto: Local Eyes
Det var tæt på at gå helt galt, da en 61-årig kvinde for nyligt forvildede sig over i det forkerte spor på Odins Bro i Odense. Hun er dog ikke den første, der er endt som spøgelsesbilist efter et venstresving fra Otterupvej.

Odense: Det må høre til blandt de allerværste mareridt for mange bilister: At ende i den forkerte vejbane og dermed køre mod trafikken som såkaldt spøgelsesbilist.

Antallet af spøgelsesbilister har været faldende over de seneste år, men det sker alligevel med jævne mellemrum, at en bilist forvilder sig over i den forkerte side og en del af de gange ender det desværre også med et trafikuheld.

I Odense skete det senest den lørdag den 16. januar ved 22-tiden, da en 61-årig kvinde endte i den forkerte vejbane på Odins Bro efter et venstresving fra Otterupvej. Spøgelsesbilisten kom efterfølgende til at forårsage et voldsomt sammenstød mellem to andre biler, der forsøgte at undvige kvinden. Men heldigvis var der ingen, der kom til skade.


Jeg opdagede i sidste øjeblik, at jeg var på vej over i det forkerte spor og blev jo enormt forskrækket. Så nu kan jeg ikke rigtigt slippe tanken om, at der er et eller andet i det kryds, der gør, at man kan havne i den forkerte bane. Det kan jo være, at der er flere, der har oplevet det samme.

Marianne Schønemann


Den 61-årige kvinde vil blive sigtet og få en bøde for at have kørt imod kørselsretningen. Hun er dog ikke den første, der har taget fejl af vejbanerne i forbindelse med et venstresving fra Otterupvej til Odins Bro.

Det fortæller 68-årige Marianne Schønemann, der kom til at tænke på hendes egen oplevelse for lidt over et år siden, da hun læste en artikel om uheldet.

- Jeg opdagede i sidste øjeblik, at jeg var på vej over i det forkerte spor og blev jo enormt forskrækket. Så nu kan jeg ikke rigtigt slippe tanken om, at der er et eller andet i det kryds, der gør, at man kan havne i den forkerte bane. Det kan jo være, at der er flere, der har oplevet det samme, siger Marianne Schønemann og fortsætter:

- Man føler sig temmelig dum, når man har gjort det, men når det er sket to gange, vidner det jo i hvert fald om, at man skal være særligt forsigtig og opmærksom på det sted.

Annonce

Svært at forklare

Marianne Schønemann kom til at køre over i den forkerte bane, da hun var på vej til sin søn, efter at hun havde besøgt en veninde på plejehjem.

Det er i forbindelse med venstresving fra Otterupvej til Odins Bro, at det er gået galt ved flere lejligheder. Foto: Google Streetview

Hvordan hun forvandlede sig til spøgelsesbilist, har hun svært ved at forklare.

- Jeg kan simpelthen ikke forklare, hvordan det skete, men der må jo på en eller anden måde være en mulighed for at komme til at køre over i den forkerte bane, hvis man kommer til at køre uden rigtigt at tænke sig om. Og selvfølgelig især når man ikke er vant til at køre og det er mørkt, siger Marianne Schønemann og fortsætter:

- Men det burde jo overhovedet ikke kunne lade sig gøre.

Annonce

Politiet ser ikke generelt problem

Preben Ingemansen fra færdselspolitiet har undersøgt, om der er blevet registreret flere spøgelsesbilister på Odins Bro. Men umiddelbart er der ikke noget, som der tyder på, at der er et særligt problem med krydset.

- Jeg kan ikke se nogen tegn på, at der er et generelt problem med spøgelsesbilister på Odins Bro, så umiddelbart er der ingen alarmklokker, der ringer, siger Preben Ingemansen, der peger på, at spøgelsesbilister ofte er folk, der ikke er kendte i området:

- Og hvis man så er uopmærksom et øjeblik, kan man ende i en forkert vognbane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce