Annonce
Ugeavisen Odense

Startede op under corona: Fokus på sundhed hopper på trampolin med kunderne hjemme i stuen

Ann Svelmøe Højstrand (tv.) og Lotte Nielsen har været veninder i 20 år, men i marts sidste år var det ifølge de to på tide at starte noget sammen. Det blev Fokus på sundhed, hvor de har Jumping fitness, personlig træning og kostvejledning. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
I marts sidste år startede Lotte Nielsen og Ann Svelmøe Højstrand med at hoppe i trampolin på en mark med deres nyopstartede virksomhed Fokus på sundhed. Nu er de rykket ud i nye lokaler på Stenhuggervej, men nedlukningen har gjort, at de må tænke nyt. Derfor er de rykket online hjem til kunderne.

Odense: Det var lidt en skør timing, bliver Lotte Nielsen og Ann Svelmøe Højstrand hurtigt enige om, da snakken falder på at åbne et fitnesscenter i starten af en pandemi, men timingen var rigtig for dem. I dag er lokalet på Stenhuggervej tomt for trampoliner, som alle er lejet ud til kunder, men inden den nuværende nedlukning havde de fyldte hold.

- Vi kan godt mærke, at vi savner dem, siger Lotte Nielsen om de manglende kunder i salen, mens hun kigger over på Ann Svelmøe Højstrand, som nikker.

- Vi prøver hele tiden at være på forkant, men vi er også i en situation, hvor vi ikke kan gøre noget ved det. Vi er nødt til bare at være i det, og så gør vi jo stort brug af at lytte til de kunder vi har, og hvad de har behov for, siger Ann Svelmøe Højstrand.

Annonce

For ikke at gå i stå, fandt de hurtigt på at sende live både med Jumping fitness, som foregår på en trampolin, og almindelige styrketræningshold. På den måde kan kunderne stadig røre sig og være aktive hjemme i stuerne.

Startede under corona

De seneste måneder har både været nervepirrende og spændende for de to veninder. Coronapandemien har i den grad defineret, hvordan Ann Svelmøe Højstrand og Lotte Nielsen har måtte starte deres virksomhed, men de to har taget det en dag af gangen.

- Vi har været rolige i den her tid, fordi vi har ikke prøvet normalen endnu. Vi startede op, da corona brød ud. Vi har stået på en mark og undervist, og så rykkede vi herind og satte pris på, at vi kunne stå i tørvejr, så vi tager en dag ad gangen, fortæller Ann Svelmøe Højstrand.

I efteråret fik de også rullet deres koncept så meget ud, som de kunne i forhold til de gældende restriktioner, at deres 17 hold om ugen var fyldt med glade trampolinentusiaster. Da anden bølge så for alvor trådte ind på scenen i december, besluttede de to ejere sig for igen at have fokus på deres online jumping.

- Vi blev kontaktet af vores kunder, om vi ikke kunne leje vores trampoliner ud, og det kunne vi godt. Vi har nogle enormt søde kunder, som også bruger os, forklarer Ann Svelmøe Højstrand, mens Lotte Nielsen supplerer:

- I bund og grund vil vi bare gerne gøre en forskel, så de mennesker, der vælger de her hold, kan træne, når de vil, og i denne tid er der nærmest kun mulighed for at gøre det hjemme i stuerne.

Ann Svelmøe Højstrand og Lotte Nielsen startede Fokus på sundhed på en mark i Marslev, men i dag holder de til på Stenhuggervej 26, hvor de normalt har 21 trampoliner stående og 17 hold på en uge. Privatfoto
Annonce

Uperfekte og seriøse

Hos Fokus på sundhed er der højt til loftet, og de erkender, at det hele ikke skal være perfekt for enhver pris. Det skal være sjovt at træne hos dem.

- Det er fristende at synke ned i sofaen. Især nu under corona. Det er svært, og det er derfor, vi prøver at holde en fest, siger Ann Svelmøe Højstrand.

- Når vi går live sammen, er Ann ofte instruktøren, og jeg står omme bagved. Så sniksnakker vi lidt, og den, der står bagved, står ofte og danser med, så det ikke bliver så stift, fortsætter Lotte Nielsen.

- Alligevel er vi bundhamrende seriøse, fortæller Ann Svelmøe Højstrand.

Og seriøsiteten kommer også frem, når snakken falder på det, det hele handler om. Jumping.

- Det er jo vanvittig effektiv træning, og man forbrænder hurtigt mange kalorier. Du kan jo forbrænde et sted mellem 500-800 kalorier på en time, og så bliver du spændt op over det hele, så du styrker din krop, fortæller Lotte Nielsen.

- Det er enormt skånsomt for dine led og knogler, så vi rammer også en bred målgruppe. Der er meget få, som ikke kan stå på en trampolin, siger Ann Svelmøe Højstrand, og det kan Lotte Nielsen nikke genkendende til.

- Jeg har diskus (diskusprolaps red.) i nakken, og hvis ikke jeg har jumpet eller dyrket motion i en-to uger, så begynder jeg at blive stiv omme i nakken. Hvis jeg kommer på trampolinen, og har jumpet tre-fire gange i løbet af en uge, så har jeg ikke ondt mere, siger Lotte Nielsen.

Hos Fokus på sundhed koncentrerer de sig om trampolinen og den personlige træning. Derfor er de også samarbejdspartnere med Jumping Fitness Danmark, hvor deres trampoliner også er fra. Privatfoto
Annonce

Alle er velkomne

Store, små, tykke, tynde, voksne, børn. Alle er velkomne hos Fokus på sundhed, som også har lukkede hold for folk, som måske har brug for et mindre og trygt fællesskab. Fokus er nemlig på jumping og fællesskab.

- Det er en passion, vi har, som vi deler med vores kunder, så vi bliver et stort fællesskab. Vi har kunder, som kommer langvejs fra. Så er det måske bare ikke så tit, men vi har kunder fra Vamdrup og Fredericia, siger Lotte Nielsen.

Hvad der sker i fremtiden, er svært at spå om, men lige nu ser de to jumping-instruktører bare frem til, at de kan åbne op igen, når det bliver forsvarligt.

- Det må aldrig stige os til hovedet. Hvis vi skal have flere hold, så er det fordi, vi kan rumme flere hold. Uanset om vi har et hold eller tre hold, så skal hold nummer tre også se, at vi brænder for det og ikke er gået døde. Det er meget vigtigt for os, at alle kunderne skal have den opfattelse af, at vi vil det her, fortæller Ann Svelmøe Højstrand.

Gode råd til at blive mere aktiv

I en corona og nedlukningstid kan det være svært at finde motivationen til at træne og ikke synke ned i sofaen efter en hård arbejdsdag. Lotte Nielsen og Ann Svelmøe Højstrand har nogle gode råd til, hvordan man kan komme i gang.

For det første så er lidt også godt. Start med at gå en tur, og så kan man gradvist øge sværhedsgraden. Få øjnene op for, at motion gør noget godt for én.

For det andet kan det være en god idé at tage en veninde, kæreste eller ægtemand under armen og gøre det sammen. Hos Fokus på sundhed har de flere, som tager holdene sammen.

Til sidst anbefaler de to, at man finder noget, man synes er sjovt. De kan sagtens sige, at man skal gå hjem og købe en trampolin, men hvis det ikke er det, der fanger dem, så er det lige meget, forklarer Lotte Nielsen. Man kan blandt andet gå ind på Fokus på sundheds hjemmeside og se, hvad de kan tilbyde.

Annonce
Annonce
Dalum Hjallese Avis

2-1 og hjem i bad: Kinesere flyver over drama i Dalum

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Ugeavisen Odense

Vakte stor opsigt: Bil i bakgear kom ud af kontrol og bragede ind i bus på Odense Banegård Center

Skibhus Avisen

Der er kun 15 medlemmer i Henriks klub: Nu sejler medlemmerne mest for andres skyld

Ugeavisen Odense

4.000 løbere slippes løs i Odense: Undgå trafikkaos på søndag!

Ugeavisen Odense

Eksorcisme på Odense Å: Odense får Danmarks første flydende escape room

Ugeavisen Odense

Storms Pakhus danner rammerne for DM i overskudsretter: - Alt for meget mad bliver fortsat spildt frem for spist

Ugeavisen Odense

Plankeborde, puder og pyntegenstande: Ny outlet-butik åbner i Odense

Ugeavisen Odense

Boxen Finals: Padel i dansk topklasse i Odense

Ugeavisen Odense

Sydbank Pokalen: Pokaldrama og masser af sjov

Ugeavisen Odense

Ny kaffebar på havnen: - Vi vil gerne være det sted i Odense, hvor man får den bedste kop kaffe

Ugeavisen Odense

Et pletskud i Odense: Fugleøen i det kunstige naturparadis

Ugeavisen Odense

Odenses internationale plademesse: Nu sker dét, som mange vinylentusiaster har ventet på længe....

Ugeavisen Odense

400.000 lys, 25 juleboder og en julekalender: Odense Zoo gør klar til historiens største event

Ugeavisen Odense

Kalder alle danseglade kommende skolebørn

Ugeavisen Odense

GF-Fyns Ildsjælepris: Lokale ildsjæle fik overrakt 20.000 kr.

Ugeavisen Odense

Forbudt for kvinder: Ny mandeklub åbner i Odense

Ugeavisen Odense

Carlsberg Corner: Vind en fed ishockey oplevelse for fire i Carlsberg Skybox

Ugeavisen Odense

Restaurantkæde giver gratis mad til alle og støtter Knæk Cancer: - Vi vil fejre, at vi kan samles igen

Ugeavisen Odense

Efter 13 måneders benspænd: Jannies Dancebar er klar til åbningsfest

Ugeavisen Odense

Efter en tur på bunden: Gammel lodsbåd er blevet Caspers redningsplanke

Ugeavisen Odense

Rigmænd viser superbiler frem i Odense: Kom tæt på McLaren, Lamborghini, Ferrari, Porsche, Rolls Royce, Aston Martin og mange flere

Annonce