Annonce
Ugeavisen Odense

Stenmuseum fik stensikker succes

Der var stor interesse for de udstillede sten - både hos unge og ældre. Privatfoto
Søndagens salgs- og byttemøde ved Davinde Stenmuseum blev en overraskende succes. Arrangørerne fra Den Fynske Stenklub havde håbet på 200 gæster, men da dagen var omme, var tælleren nået op på 300 besøgende i markedsteltet.
Annonce

Davinde: Der er ikke noget at sige til, at de tælle-ansvarlige mistede overblikket et par gange i løbet af dagen, da 300 gæster kiggede indenfor i stenmuseet 11. august, for det var 50 procent flere, end de havde regnet med.

Og det var ikke kun de ældre, der havde taget turen ud til Davinde. 60 børn var blandt de besøgende i et vejr, der viste sig at være noget nær perfekt - tørt og solrigt, men også så blæsende, at folk foretrak at finde alternativer til badestranden. Og selv om det blafrede noget videre i teltdugen, blev alt på sin plads.

Der var stor interesse for at prøve stenslibning hos Odense Ny Stenklub, og formanden, Flemming Lauersen, kunne fortælle, at klubben fik en lille håndfuld tilmeldinger til efterårssæsonens stenslibekursus på Næsby Skole.

En anden god nyhed var, at Davinde Stenmuseums egen bod i markedsteltet fik næsten udsolgt. Museets frivillige solgte bøger, hæfter, plakater og sten, og det gav et overskud, som går til næste års stenmarked.

Også de klubmedlemmer, der solgte ud af egne ting, var godt tilfredse med dagen. Der blev solgt sten til pynt, til samling og til videreforarbejdning, flotte sølvsmykker med og uden sten, og endda udstillingsmontrer til fremvisning af stensamlingen.

Planlægningen af næste års salgs- og byttemøde for stenvenner er allerede startet, men inden da kan man møde Den Fynske Stenklub ved Fjordens Dag (aktivitetssted Klintebjerg) d. 8. september, ved Geologiens Dag (Davinde Stenmuseum) d. 22. september og ved Fyns Sten- og Smykkemesse (Aarup Hallen) d. 3. november.

Under arrangementet blev der solgt både sten og læsestof til de steninteresserede. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce