Annonce
Ugeavisen Odense

Tilbage til 60'erne: Tidligere Steppeulv holder foredrag

77-årige Preben Devantier har fortællinger fra nærmeste hold at byde på fra dengang, Steppeulvene brød gennem lydmuren i 60'erne og lagde sig ud med det borgerlige Danmark og ordensmagten. Arkivfoto: Asbjørn Sand
Der vil være både foredrag og koncert på Kulturmaskinen, når Preben Devantier underholder med tale og trommespil fra sine erfaringer med ungdomskulturen i 60’erne.
Annonce

Farvergården: Vi kender Preben Devantier fra legendariske grupper som Steppeulvene, Peter Belli & Rivalerne med flere. Den garvede trommeslager gæster nu Kulturmaskinen med et personligt og nærværende foredrag om livet som rockmusiker på godt og ondt i 1960’erne, og musikalsk har han opbakning fra Jackson’s New Garden, der også har rødder tilbage til 60’erne.

Preben Devantier var med ved frontlinjen, da rockmusikken og ungdommen vandt over småborgerligheden og den respektable pænhed, og sammen med beretningerne om livet som og med de andre rockmusikere, vil han denne eftermiddag tegne et billede af de oplevelser og vilkår, som de unge stod over for på denne tid.

Opgøret og rebelskheden fandt de unge i blandt andet den løsslupne rockmusik, og netop fortællinger fra og bagom tidens rockscener tegner derfor et væsentligt billede af perioden.

Fra artiklen

Annonce

Lyt til 60’erne

Jackson’s New Garden tager denne eftermiddag publikum med tilbage til 60’erne, når de efter foredraget omdanner Frølageret i Kulturmaskinen til en musikalsk tidsmaskine. Bandet, der har Preben Devantier på trommer, har sin oprindelse i 1960’erne – dengang under navnet Jackson’s Garden. Siden er der kommet nye medlemmer i ”haven”, og derfor var det i 2017 tid til et navneskifte. Essensen af oprindelsesårtiet er dog bevaret og vil blive bragt helt tæt på publikums nutidige øre til koncerten med respektfulde fortolkninger af gamle klassikere fra særligt The Rolling Stone og The Doors.

Annonce

Træd ind i 60’erne

Temadagen arrangeres i et samarbejde mellem Kulturmaskinen, Tidens Samling og den odenseanske forening Rock Med Rynker. Årets særudstilling hos Tidens Samling bærer titlen ”Ung i 60’erne”, og ønsker man at få hele 60’er-pakken med, får man som publikum med billet en times fri entré til udstillingen fra kl. 15 til kl. 16, hvor foredraget begynder i Frølageret.

Preben Devantier

Født 1942 i Svendborg

Spillede fra 1961-65 trommer i Melvis & his Gentlemen og fortsatte i 1966 hos Peter Belli & Les Rivals. Men forlod gruppen pga. kontroverser omkring hashrygning.

Han er mest kendt for sin tid som trommeslager i syre-rockbandet Steppeulvene fra 1967 til 1970.

Efter Steppeulvene var han med i flere forskellige sammenhæng bl.a. i Seirups Hey Joes Ballonrute, og Sylvesters Jukebox.

I 1980 grundlagde han gruppen, Heste Beste, som udgav en enkelt Lp.

Annonce

Ung i 1960’erne

1960’er var et turbulent og markant årti verden over – også i Danmark, hvor tiden bragte mange ændringer med sig særligt med ungdommen som en vigtig drivkraft. Ungdommen i 1960’erne var præget af store velstandsstigninger, en kraftigt voksende velfærdsstat og en stigning af studerende på både universiteterne og ungdomsuddannelserne, og i alt dette voksede ønsket om et opgør med de gældende normer. Opgøret og rebelskheden fandt de unge i blandt andet den løsslupne rockmusik, og netop fortællinger fra og bagom tidens rockscener tegner derfor et væsentligt billede af perioden.

Foredraget og koncerten finder sted 16. november kl. 16 i Frølageret, Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense C.

Entrebilletter sælges i forsalg til 125 kr. og kan købes i døren til 145 kr. Der er er rabatpris til medlemmer af Rock Med Rynker og Tidens Samling Støtteforening, som kan købe billetterne til 75 kr.

Der vil være fri entré til Tidens Samling fra kl. 15-16 på dagen for billetkøbere, der er interesserede i at se særudstillingen ”Ung i 60erne” inden Preben Devantiers foredrag begynder.

Plakaten til lørdagens arrangement er genskabt i bedste 60'erstil. Pr-foto
Jackson's New Garden har rødder tilbage til 60'erne. Her er de fotograferet ved en koncert på Amfiscenen arrangeret af foreningen Rock Med Rynker i august 2019. Arkivfoto: Kurt Rasmussen
Trods sine 77 år er Preben Devantier "still going strong" på sine trommer. Arkivfoto: Kurt Rasmussen
Med unge Vasilis Vlastos som forsanger har Jackson's New Garden fundet en forsanger, der forstår at bringe musikalske minder om både Doors og Rolling Stones tilbage til nutiden. Arkivfoto: Kurt Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce