Annonce
Ugeavisen Odense

Træk Vejret: Torvets Fysioterapi & Træning har fokus på alkali træning

Lasse E. Rasmussen sidder her i snerum og sauna faciliteter, som de lånte hos Fåborg fjord Hotel til kuldetræning og film optagelser. Pressefoto
I Fysioterapien på Torvegade 5, har der været travlhed de sidste 5 måneder, hvor der er optaget film og lavet forskning. Programmet "Træk vejret med DR2" blev sendt i lørdags på DR2

Torvets Fysioterapi & Træning laver forskning og DR2 temalørdag. Programmet "Træk vejret med DR2" blev sendt lørdag den 20. marts. Gik du glip af programmet, så er det nu muligt at se det på www.dr.dk.

- Vi blev kontaktet af Copenhagen Film Company, der producerer for DR2. De havde hørt, at der var en fysioterapeut og læge, der laver ALKALI træning, også kaldet alkalisk træning i klinikken.

- Alkali er et træningskoncept, der kombinerer vejrtrækningstræning yoga, styrketræning,og for dem, der har lyst, kuldetræning. Træningen er samtidig en god og effektiv mentaltræning, siger Caroline Adams, indehaver.

Annonce
Caroline Zeuthen Adams, fysioterapeut og indehaver af Torvets Fysioterapi & Træning. Pressefoto

Træningen er instrueret af Caroline Adams, fysioterapeut og Lasse E. Rasmussen, overlæge & forsker.

Deltagerne er meget forskellige, lige fra bankmanden med stress symptomer, personen med angst, samt klienter med sklerose, leddegigt, parkinsonisme, fibromyalgi, smerter med mere.
Her spiller Caroline som fysioterapeut en stor rolle for at tilpasse øvelserne til den enkelte, så alle deltagere kan være med.

- Der er stor forskel på folks fysiske og psykiske formåen, og det er vigtigt at gå gradvist frem, så det føles rigtigt og trygt. Der er ingen konkurrence med sidemanden, siger Caroline og smiler og er velvidende om, at der altid er en gruppedynamik, som har sin indvirkning, men det er vigtigt den er positiv.

Træningen tilpasses den enkelte, så alle får et udbytte i deres eget tempo.


Alkali er et træningskoncept, der kombinerer vejrtrækningstræning yoga, styrketræning,og for dem, der har lyst, kuldetræning

Caroline Adams


Lasse er læge og deler glædeligt ud af sin faglige viden, når der i rummet kommer mange spørgsmål undervejs. Om det nu er ok, at hjertet slår hårdere, hvorfor kan man pludselig tage dobbelt så mange armstrækker end som for 20 min siden, da træningen startede.

- Lasse er god til at komme med helt letforståelige forklaringer på og afdramatisere de forskellige symptomer, som deltagerne kan have undervejs i træningen. Det nyder både instruktørerne og deltagerne godt af, da det føles trygt, hyggeligt og giver en masse grin undervejs, siger Caroline.

Igennem træningen lærer deltagerne en masse teknikker, som de efterfølgende selv træner hjemme, og når de deltager på hold.

Alkali træning og optagelser til programmet der sendes lørdag den 20. marts på DR2. Pressefoto

I programmet følger man blandt andet skuespiller og blogger Anne Sofie Espersen, der lider af multiple sklerose, samt to klienter fra Torvets Fysioterapi med henholdsvis angst og leddegigt.

- Vi har kørt træningen siden 2017 i Fysioterapien og har aldrig været i tvivl om, at deltagerne på hver deres måde har fået et positivt udbytte af træningen. Nu blev det tid til at undersøge, om det også kan måles, siger Caroline.

Der blev sat gang i to pilotprojekter

1. Et livskvalitetsstudie med et valideret spørgeskema.

2. En blodprøve (Blodprøven er et udtryk for kroppens kroniske inflammation /immunsystemet /body-age)

Resultaterne bliver afsløret i programmet, "Træk vejret med DR2"

- Jeg kan afsløre så meget, at der er basis for, at vi sætter et større studie op, for at få mere solid evidens for virkningen af træningen. Det startede som et lille hobby projekt. Vi startede i 2017 det første træningshold med alkalisk træning i fysioterapi klinikken. Det viste sig hurtigt at have en stor effekt på klienterne, hvor de bliver stærkere, mere udholdende fysisk og psykisk, og alt i alt opnåede de fleste et højere funktionsniveau i dagligdagen. Eksempler som færre smerter/øget tolerance for kroniske smerter, større udbytte af fysisk træning, øget velvære, mere overskud og energi i hverdagen. Diagnoser, vi bl.a. har haft stor succes med, er klienter med stress, angst, smerter, fibromyalgi og autoimmune sygdomme som sclerose, ledegigt, parkinson mm. Det er meget forskelligt, hvilke problematikker og fysiske niveau, deltagerne kommer med, og hvad de enkeltvis får ud af træningen. Det er her, fysioterapeuten har sin rolle, hvor træningen justeres til den enkelte, siger Caroline.

Fakta

Torvets Fysioterapi & Træning
Torvegade 5, 2. sal 5000 Odense C

Tlf 66138650 Torvetsfys.dk

Få mere viden på www.Torvetsfys.dk

Se programmet på www.dr.dk

Lasse, læge, har selv dyrket træningen efter en periode med stress i 2016, er god til at inddrage de fysiologiske aspekter, tidligere forsknings resultater, der kan bruges til forklaringer og øget forståelse for, hvad der sker i kroppen. Lasse er også med til at sætte forskning op omkring alkali træning.

Lasse E. Rasmussen her i gang med vinterbadning og kuldetræning. Pressefoto

- Det fedeste ved denne træningsform er, at vi har så positive oplevelser og glade klienter på hvert eneste hold. Det er så vildt at se dem blomstre undervejs, lige gyldigt af hvilken årsag de er her. Det kræver blot, at deltagerne selv har lyst til at prøve det og er åben for at prøve noget nyt med kroppen, siger Lasse.

Annonce
Ugeavisen Odense

Rockbands fra 70'erne og 80'erne laver maratonkoncert: -Vi håbede på 5-6 bands, men så stod vi pludselig med 13 bands

Annonce
Ugeavisen Odense

Spar 50 procent: Genbrugsbutikker fejrer 200-års dag med stærkt nedsatte priser

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Læser undrer sig over ruin i udkanten af villakvarter: - Hvad skal der ske der?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Hans Henriks cigaræske vejer et par kilo: Du kom med garanti aldrig forbi i gamle dage

Ugeavisen Odense

På vej til finalen med OB-fans: Kick off med Flemmings bus til Brøndby

Ugeavisen Odense

Voldsomt pres på borgerservice giver lange ventetider til pas: Du skal bestille nu, hvis du skal have et nyt inden sommerferien

Ugeavisen Odense

I Byen Odense: Specialbutik genåbner i nyt lokale, stor kæde rykker deres butik ud af gågaden, og Madklubben åbner to nye restauranter

Skibhus Avisen

Ostehandler fik nok at letbane og parkeringsproblemer: Nu vil han åbne ny butik på trafikeret gade

Ugeavisen Odense

Anmelderrost musiker har et nyt album på vej: - Jeg faldt i musikgryden som barn

Ugeavisen Odense

Jossefin købte hus for at komme tæt på letbanen: - Jeg glæder mig helt sindssygt

Ugeavisen Odense

Det var ikke kun de ældre, der mødte op: Seniorhuset havde et brag af et åbent hus

Ugeavisen Odense

14 år og 3,6 milliarder kroner: Få det store letbane-overblik her

Dalum Hjallese Avis

Genbrugsbutik donerede 55.000 til kattehjem på et år: Nu udfordrer mangel på frivillige butikkens eksistens

Ugeavisen Odense

Den 45-årige gulvlægger Jack snakkede med landstræner Kasper Hjulmand på direkte tv: I 1987 fik han sin største oplevelse med landsholdet

Lokalavisen Nordvest

Kom med ud at cykle

Annonce