Annonce
Ugeavisen Odense

Træk Vejret: Torvets Fysioterapi & Træning har fokus på alkali træning

Lasse E. Rasmussen sidder her i snerum og sauna faciliteter, som de lånte hos Fåborg fjord Hotel til kuldetræning og film optagelser. Pressefoto
I Fysioterapien på Torvegade 5, har der været travlhed de sidste 5 måneder, hvor der er optaget film og lavet forskning. Programmet "Træk vejret med DR2" blev sendt i lørdags på DR2

Torvets Fysioterapi & Træning laver forskning og DR2 temalørdag. Programmet "Træk vejret med DR2" blev sendt lørdag den 20. marts. Gik du glip af programmet, så er det nu muligt at se det på www.dr.dk.

- Vi blev kontaktet af Copenhagen Film Company, der producerer for DR2. De havde hørt, at der var en fysioterapeut og læge, der laver ALKALI træning, også kaldet alkalisk træning i klinikken.

- Alkali er et træningskoncept, der kombinerer vejrtrækningstræning yoga, styrketræning,og for dem, der har lyst, kuldetræning. Træningen er samtidig en god og effektiv mentaltræning, siger Caroline Adams, indehaver.

Annonce
Caroline Zeuthen Adams, fysioterapeut og indehaver af Torvets Fysioterapi & Træning. Pressefoto

Træningen er instrueret af Caroline Adams, fysioterapeut og Lasse E. Rasmussen, overlæge & forsker.

Deltagerne er meget forskellige, lige fra bankmanden med stress symptomer, personen med angst, samt klienter med sklerose, leddegigt, parkinsonisme, fibromyalgi, smerter med mere.
Her spiller Caroline som fysioterapeut en stor rolle for at tilpasse øvelserne til den enkelte, så alle deltagere kan være med.

- Der er stor forskel på folks fysiske og psykiske formåen, og det er vigtigt at gå gradvist frem, så det føles rigtigt og trygt. Der er ingen konkurrence med sidemanden, siger Caroline og smiler og er velvidende om, at der altid er en gruppedynamik, som har sin indvirkning, men det er vigtigt den er positiv.

Træningen tilpasses den enkelte, så alle får et udbytte i deres eget tempo.


Alkali er et træningskoncept, der kombinerer vejrtrækningstræning yoga, styrketræning,og for dem, der har lyst, kuldetræning

Caroline Adams


Lasse er læge og deler glædeligt ud af sin faglige viden, når der i rummet kommer mange spørgsmål undervejs. Om det nu er ok, at hjertet slår hårdere, hvorfor kan man pludselig tage dobbelt så mange armstrækker end som for 20 min siden, da træningen startede.

- Lasse er god til at komme med helt letforståelige forklaringer på og afdramatisere de forskellige symptomer, som deltagerne kan have undervejs i træningen. Det nyder både instruktørerne og deltagerne godt af, da det føles trygt, hyggeligt og giver en masse grin undervejs, siger Caroline.

Igennem træningen lærer deltagerne en masse teknikker, som de efterfølgende selv træner hjemme, og når de deltager på hold.

Alkali træning og optagelser til programmet der sendes lørdag den 20. marts på DR2. Pressefoto

I programmet følger man blandt andet skuespiller og blogger Anne Sofie Espersen, der lider af multiple sklerose, samt to klienter fra Torvets Fysioterapi med henholdsvis angst og leddegigt.

- Vi har kørt træningen siden 2017 i Fysioterapien og har aldrig været i tvivl om, at deltagerne på hver deres måde har fået et positivt udbytte af træningen. Nu blev det tid til at undersøge, om det også kan måles, siger Caroline.

Der blev sat gang i to pilotprojekter

1. Et livskvalitetsstudie med et valideret spørgeskema.

2. En blodprøve (Blodprøven er et udtryk for kroppens kroniske inflammation /immunsystemet /body-age)

Resultaterne bliver afsløret i programmet, "Træk vejret med DR2"

- Jeg kan afsløre så meget, at der er basis for, at vi sætter et større studie op, for at få mere solid evidens for virkningen af træningen. Det startede som et lille hobby projekt. Vi startede i 2017 det første træningshold med alkalisk træning i fysioterapi klinikken. Det viste sig hurtigt at have en stor effekt på klienterne, hvor de bliver stærkere, mere udholdende fysisk og psykisk, og alt i alt opnåede de fleste et højere funktionsniveau i dagligdagen. Eksempler som færre smerter/øget tolerance for kroniske smerter, større udbytte af fysisk træning, øget velvære, mere overskud og energi i hverdagen. Diagnoser, vi bl.a. har haft stor succes med, er klienter med stress, angst, smerter, fibromyalgi og autoimmune sygdomme som sclerose, ledegigt, parkinson mm. Det er meget forskelligt, hvilke problematikker og fysiske niveau, deltagerne kommer med, og hvad de enkeltvis får ud af træningen. Det er her, fysioterapeuten har sin rolle, hvor træningen justeres til den enkelte, siger Caroline.

Fakta

Torvets Fysioterapi & Træning
Torvegade 5, 2. sal 5000 Odense C

Tlf 66138650 Torvetsfys.dk

Få mere viden på www.Torvetsfys.dk

Se programmet på www.dr.dk

Lasse, læge, har selv dyrket træningen efter en periode med stress i 2016, er god til at inddrage de fysiologiske aspekter, tidligere forsknings resultater, der kan bruges til forklaringer og øget forståelse for, hvad der sker i kroppen. Lasse er også med til at sætte forskning op omkring alkali træning.

Lasse E. Rasmussen her i gang med vinterbadning og kuldetræning. Pressefoto

- Det fedeste ved denne træningsform er, at vi har så positive oplevelser og glade klienter på hvert eneste hold. Det er så vildt at se dem blomstre undervejs, lige gyldigt af hvilken årsag de er her. Det kræver blot, at deltagerne selv har lyst til at prøve det og er åben for at prøve noget nyt med kroppen, siger Lasse.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Naboer vidste bedre end kommunen - uønsket endestation droppet: - Det kunne vi godt have fortalt dem

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Svær integration: Salg af juletræer og brændte mandler rykker Miroslav og Slobodan tættere på danskerne

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Klar til hygge: Psykisk sårbare modtog 10.000 kr. til anlæggelse af et afskærmet miljø i Bolbroparken

Ugeavisen Odense

Betina-morderen tilstod med det samme

Ugeavisen Odense

Stort tab under corona: Populært mikrobrygger og whisky-destilleri tvinges til lukning

Lokalavisen Nordvest

Jernalderkvinder beholdt tøjet på: -Jeg var i tvivl, om det ville blive for kedeligt blot, fordi der ikke var nogle bare bryster

Ugeavisen Odense

Grete og Jørgen har leveret tre generationer til H. C. Andersen Paraden

Ugeavisen Odense

Nis vandt en indkøbsvogn fyldt med rødvin: - Nu skal jeg udvide min vennekreds

Ugeavisen Odense

Nu skal du betale for at parkere flere steder i byen: Se de 11 nye steder her

Ugeavisen Odense

Vildt vinderbud i sidste øjeblik: Gammel sponsor sprængte alle rammer og vandt ombejlet Høgh-trøje

Ugeavisen Odense

Guide: Fem vinter-aktiviteter i Odense

Ugeavisen Odense

Odense-guide: 10 bud på juleaktiviteter for børn

Dalum Hjallese Avis

Populært loppesupermarked vinder pris: Var det noget med en udstoppet gedde eller Royal Copenhagen?

Ugeavisen Odense

Slut med chokolade-overtrukne jordbær i gågaden: - Hvis jeg havde opsagt lokalet for et halvt år siden, havde vi formentligt ikke eksisteret nu

Ugeavisen Odense

- Efterspørgslen har været helt enorm: Slikræven udvider og rykker tættere på centrum

Dalum Hjallese Avis

Far og søn skyder sig vej mod EM

Ugeavisen Odense

Enestående butik åbner i Odense: Styr fremtidens hjem via din smartphone - fik idéen på verdens største elektronikmesse

Ugeavisen Odense

Torben Iversen hedder Andersen til efternavn: - Jeg har jo ikke lyst til at stoppe mit arbejde. For jeg har ingen planer for, hvad jeg skulle lave i stedet for

Ugeavisen Odense

- Det er jo helt sindssygt: Bjarnes auktion til ære for Høgh er gået amok og buddene vælter stadig ind

Dalum Hjallese Avis

Eline vil være kendt for andet end burgere: Lokal café med central beliggenhed vil tiltrække unge som ældre

Ugeavisen Odense

Humor i ørkensandet: Waldorf er tilbage med Knas i Oasen

Ugeavisen Odense

Online auktionshus åbner dørene op: Lauritz inviterer til vurderingsjulestue

Ugeavisen Odense

De varmede gæsterne op: Danmarks Jernbanemuseum satte Best of Odense på skinnerne

Annonce