Annonce
Ugeavisen Odense

Træningstilbud til virksomheder: Vidste du, at der gives tilskud til medarbejdernes helbred

Medarbejderne fra Murup er klar på måtten. Foto: Hasse Frimodt
Ikke mange virksomheder ved det, men det er faktisk muligt at søge om tilskud til sundhedsfremmende aktiviteter i form af fysisk træning, som kan forbedre virksomhedens medarbejderes sundhed og mindske smerter.

Korup: Arbejdstilsynets pulje kører i tre år - og den startede i marts 2021. Hos Stærk Balance i Odense tilbyder de at lave hele puljesøgningen for kunderne, så de ikke skal bruge tid på at sætte sig ind i det forskellige.

- Virksomheder kan få dækket 80 procent af omkostningerne ved forebyggende træning af medarbejderne i 15 uger, og man kan vælge, om man ønsker en eller to træninger om ugen. Vi laver evaluering i starten og efter endt træningsforløb, så vi kan afrapportere til Arbejdstilsynet omkring effekten af træningen, fortæller Mie Eilsø Hansen, personlig træner og medejer af Stærk Balance.

Mie Eilsø Hansen, personlig træner og medejer af Stærk Balance, hjælper her Cherie med en øvelse. Foto: Hasse Frimodt

En af de virksomheder, der har taget imod dette tilbud, er murervirksomheden Murup ApS, der er beliggende på Lærkevej 27 i Korup. Virksomheden ejes af Ulrik Pedersen og Cherie Pedersen. Det var Cherie Pedersen, der havde hørt om tilbuddet, og som fik sat skub i medarbejdertræningen.

Annonce

- Udover Ulrik og jeg selv, er der yderligere ni ansatte i virksomheden. Murerbranchen er hård at arbejde i, og man møder meget sjældent en murer i denne branche, der er over 50 år. Ganske enkelt fordi, de bliver hurtigt nedslidte. I vores virksomhed har vi ligget på omkring tre-fire månedlige sygemeldinger. Som regel fra medarbejdere med rygproblemer. Vi håber, at vi med to ugentlige træninger kan nedbringe sygefraværet blandt vores medarbejdere, siger Cherie Pedersen.

Træningen foregår to gange om ugen i murermesterens stue. Foto: Hasse Frimodt

Og noget tyder på, at det går den rigtige vej, for i den tid Murups medarbejdere har deltaget i projektet, hvilket er tre måneder, har der kun været én sygemelding pr. måned.

Træning hjalp Allan

- Det har virkelig gjort noget godt for vores medarbejdere at træne med Mie to gange om ugen. Men det var ikke nemt at sælge idéen til dem til at starte med. For når man er træt og brugt efter en hård arbejdsdag, så er det måske ikke lige så fedt at skulle møde op i træningstøj i murermesterens villa og lave øvelser, siger Cherie Pedersen.

Murervirksomheden Murup ApS tilbyder medarbejdertræning. Foto: Hasse Frimodt

For en del af betingelserne for at få 80 procent i tilskud til medarbejdertræningen, er, at træningen skal foregå ude i virksomhederne.

Fakta

Stærk Balance

Hjemmeside: www.staerkbalance.dk

Mail: info@staerkbalance.dk.

Træning i dagligstuen

- Vi rydder stuen, og så står den ellers på træning to gange om ugen. Det var da lidt specielt de første gange at ligge og pruste og træne sammen med sine kollegaer, men det har vist sig at være en megagod teambuilding, som alle får noget ud af, siger Ulrik Pedersen.

Én af dem, der har haft glæde af træningen, er mureren, 41-årige Allan Hansen:

Allan Hansen var skeptisk i starten, men nu kan han ikke undvære de to ugentlige træninger. Foto: Hasse Frimodt

- Jeg var godt nok lidt skeptisk i starten. 'Hvad skulle det til for?' Det gad jeg ikke. Jeg rendte i forvejen til kiropraktor med dårlig ryg, så jeg så det ikke som en særlig god idé at skulle ligge på gulvet i mesters hus og træne.

- Men jeg valgte at tage ja-hatten på og give det en chance. Nu, tre måneder efter, må jeg så bare indrømme, at det har hjulpet rigtig meget på min dårlige ryg. Vi er nu halvvejs gennem forløbet på 15 uger, som der er givet tilskud til, og jeg håber virkelig, at vi kan fortsætte med ordningen, fortæller han.

Annonce
Ugeavisen Odense

Grillkul og mobiltelefoni: Anas serverer traditionelle syriske retter med den nyeste teknologi

Annonce
Ugeavisen Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Annonce
Ugeavisen Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Cirkusteltet bliver slået op i Odense for første gang i tre år

Ugeavisen Odense

Specialbutik med mange år på bagen rykker ind i Odenses gågade: - Vi føler, at vi hører til herinde

Ugeavisen Odense

Gammel, centralt beliggende autoværksted lukker, men Søren er ikke færdig: Vender tilbage til der, hvor det hele startede - under nyt navn og med makker

Ugeavisen Odense

Vask på abonnement: Wash World åbner bilvask ved Bilka

Ugeavisen Odense

Et mekka for de mindste: Stort legetøjsmarked på Flakhaven

Dalum Hjallese Avis

Line er sprunget ud som bæredygtig blomsterbonde i udkanten af Odense: - Jeg havde egentlig forestillet mig, at folk ville synes, jeg var småtosset

Ugeavisen Odense

Chef og ansat bytter rolle efter 25 år: - Jeg har altid holdt virkelig meget af Dorte, ellers kunne vi ikke gøre det her

Ugeavisen Odense

Bobler hos Recordpusher: Champagnefestival varmer op med konkurrencer og vinyl

Dalum Hjallese Avis

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Ugeavisen Odense

- De prøver at overdøve hinanden: Naboerne har fået nok af høj musik i Odenses parker - vil tage drastiske metoder i brug

Ugeavisen Odense

- Sådan én har jeg sgu aldrig set før: Vaks zoo-gæst fik øje på noget, der hang fra tigeren - nu er dyrepasserne ham 'evigt taknemlig'

Ugeavisen Odense

- Der er nogen bag døren: Imens mand stod i badet, listede fremmed kvinde sig ind i hans hjem

Annonce