Annonce
Ugeavisen Odense

Vilde vandmasser i den maritime skov

Ænder kan nu svømme direkte fra åen og over i Skovsøen. Til højre for billedet er bøfhuset. Foto: Kristian Isaksen
Skovsøen er for tiden transformeret til et vandland. De mange spejlinger er flotte og man kan nyde en bid mad helt tæt på vandet. Men pas på. Naturens kræfter er ikke at spøge med, selvom det kan se uskyldigt ud.
Annonce

Skovsøen: En flok hundeluftere ændrede hurtigt og kollektivt mandagens rute, da de nåede Skovsøen. De behøvede end ikke udveksle blikke, før det blev klart, at nye stier måtte betrædes - her var det mere oplagt at gå tur med sin guldfisk. Ænderne lod i hvert fald til at finde de nye omstændigheder ganske behagelige. Nu kan man svømme fra Odense Å og til Skovsøen.

Der er vand overalt. Så meget, at jeg ved mit besøg hos det ellers så attraktive udflugtsmål, føler en trang til at hidkalde Kevin Costner. Efter sin rolle i Waterworld må han da kunne give et par fif til overlevelse i det maritime skovmiljø.

Jeg ville egentlig blot tage et par billeder af hovedområdet, men det stod hurtigt klart, at det så værre ud langs åen imod nord. Tanken var at følge åstien og tage billeder af de kuriøse syn, der måtte møde os på vejen, men jeg blev bremset i mit foretagende små 100 meter inde i ekspeditionen.

Jeg forsøgte at give min cykel god fremdrift med et par hårde pedaleringer, men vandet stod for højt og modstanden blev for tung og idet jeg trådte ned blev begge fødder dyppet i det kolde vand. Cyklen skred i øvrigt også en anelse, så jeg måtte vende om. Hvad mon der ventede af Lalandia-lignende udfordringer længere inde?

- Lad være med at køre derind, sagde jeg til en mand, der kom kørende på cykel.

Han var glad for tippet - især efter at have inspiceret det nederste af mine hoser nærmere.

Set på den lyse side kan Lars Arvad, hvis vandet ikke forsvinder, lave et poolparty-inspireret revyshow til sommer og de fleste danskere har fået adresse lidt tættere på vandet.

Vandet står nu op over træernes fødder og skraldespandene er også røget i suppedasen. Foto: Kristian Isaksen
Mod nord løber stien til byen. Også her er der oversvømmet. Der plejer slet ikke være vand til venstre. Foto: Kristian Isaksen
Skovsøen har fået en søstersø lige ved siden af. Engen har forvandlet sig. Foto: Kristian Isaksen
Slottet har fået sin egen pool. Foto: Kristian Isaksen
Også Lindved Å er løbet over sine bredder. Foto: Kristian Isaksen
Man kan sidde helt ned til vandet og nyde en bid brød. Foto: Kristian Isaksen
Skovsøen og Fruens Bøge er oversvømmet. Foto: Kristian Isaksen
Skovsøen og Fruens Bøge er oversvømmet. Foto: Kristian Isaksen
Skovsøen og Fruens Bøge er oversvømmet. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Ugeavisen Odense

Lux Light klar til fremtiden

Annonce