På rekordtid er Café Sølle blevet en af byens mest velbesøgte caféer. Særligt deres bagværk har været genstand for stor ros. Men nu har parret bag caféen taget en stor, men for dem, meget naturlig beslutning. Ovnen får sig en pause, og fokus er nu på deleretter, naturvin og specialøl. Og så har caféen fået en ny mand bag disken.
Copy link address
Christina Jacobsen chrja@fyens.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Mange stamkunder ser ud til at holde ved, og så er Xenia Søllingvraa Marcussen, Philip Starkey (i midten) og Jonas Klindt ved at finde ud af, hvad det er for et klientel, der hører til om aftenen. - Det er ikke sådan et sted, hvor man kommer og banker i bordene og skriger, siger Jonas Klindt, der sammen med Philip Starkey er dykket helt ned i naturvinen for at finde gode udgaver til caféens vinkøleskab. Foto: Klaus Knakkergaard -
Køleskabene gemmer på drikkevarer både med og uden alkohol. Foto: Klaus Knakkergaard -
Kaffen forsvinder ikke, forsikrer de tre. Foto: Klaus Knakkergaard -
Det nye koncept skal give mere tid til gæsterne og færre timer i køkkenet. Bagværk er for tiden heller ikke noget, som giver det store økonomiske overskud, lyder det fra parret bag caféen. - Økonomisk har vi ikke tjent godt. Vi har nogle gange tænkt, om vi mon ikke kan finde ud af at tjene penge, for vi har jo haft så travlt. Og det er ekstra hårdt at tænke sådan, når man så samtidig arbejder 80 timer om ugen, siger Jonas Klindt, og Xenia Søllingvraa Marcussen tilføjer: Men det er jo også det, man ser i København lige nu. Mange bagere lukker, fordi der ikke er penge i brød. Strømmen er dyr, melet er dyrt, og smørret er dyrt. Foto: Klaus Knakkergaard -
For dem, der ikke har været på Café Sølle siden åbningen, kan man se frem til lidt ændringer i indretningen. Blandt andet i caféens bagerste rum er der nu kommet en bænk, og flere tomandsborde fylder caféen, der dog stadig giver gode muligheder for at mødes i større grupper. Selvom der er sket ændringer, er stilen og stemningen præcis, som den hele tiden har været. Foto: Klaus Knakkergaard -
Nu er Café Sølle blevet et sted, hvor man også kan tilbringe aftenen. Det gælder alle de dage, som caféen har åben. Klaus Knakkergaard -
Xenia Søllingvraa Marcussen og Jonas Klindt (tv.) har ansat en god ven, Philip Starkey, som nu skal stå i caféen fuldtid. Foto: Klaus Knakkergaard