Dyrebare dråber: Portvin skal da ikke spyttes ud igen
Når man er inviteret til portvinssmagning i arbejdstiden, er det svært at sige nej, selvom det indebærer, at man skal udsættes for smagsnuancer og ritualer, man ikke er bekendt med - og da slet ikke at spytte de dyre dråber ud igen.
Copy link address
Kurt Rasmussen kuras@fyens.dk
Annonce
Det 25 mand store smagspanel er ved at indfinde sig ved bordene, mens den portugisiske delegation får åbnet og godkendt de flasker, der skal smages på i løbet af eftermiddagen. Foto: Kurt Rasmussen
Bjarne Mouridsen er en portvinskender og forstår sig på kunsten at spytte dråberne ud igen efter at have smagt på dem. Foto: Kurt Rasmussen
De portugisiske portvinseksperter er på skift oppe at forælle om deres stolte tradition. Foto: Kurt Rasmussen
Fem gange tager den portugisiske assistent turen rundt om bordene for at fylde de fem forskellige portvine i glassene. Foto: Kurt Rasmussen
Sådan ser en 102 år gammel portvin til 1.000 euro ud. Foto: Kurt Rasmussen