Annoncørbetalt indhold

Møbel-guide: Fire tips til at købe bæredygtigt

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Trænger dine møbler til en udskiftning? Når lænestolen har fået slidmærker, eller sofaen er udslidt, så synes du måske, at tiden er ved at være inde til at købe nye møbler. Som med så mange andre køb, er det dog vigtigt, at du tænker på miljøet, når du handler.

Forbrug og produktion er som udgangspunkt lig med udledning af CO2, men der er alligevel flere ting, du kan overveje i din købsproces, hvis du vil købe så bæredygtigt som muligt.

Annonce

1. Vælg et klassisk design

Når du køber nye møbler, så sørg for at købe noget, du kan have i mange år. Gå derfor efter et tidløst og klassisk design. Hvis du for eksempel er på udkig efter en ny og behagelig lænestol, så skal det ikke nødvendigvis være det sidste nye skrig.

En stol som for eksempel Farstrup comfort-hvilestol har et stilrent og smagfuldt design, som kan holde i mange år.

2. Køb FSC-certificeret træ

Hvis du er på udkig efter møbler i træ, så kan du med fordel vælge FSC-certificeret træ. Når træet er FSC-certificeret, er det din garanti for, at træet er produceret og fældet med omtanke for naturen og miljøet.

Hvis du er i tvivl, om træet er FSC-certificeret, kan du spørge forhandleren til råds.

3. Køb dansk

Jo mindre møblet er blevet transporteret, jo mindre har CO2-udledningen i forbindelse med produktionen været. Derfor er det en stor miljøfordel at købe danske møbler, der er designet og produceret i Danmark. Hvis træet desuden er vokset og fældet i de nordiske lande, er det et yderligere plus på klimakontoen. Det betyder nemlig, at træet har haft en kort transportvej fra skov til møbelfabrik.

Et eksempel er den føromtalte Farstrup comfort-hvilestol, som er produceret på en møbelfabrik på Fyn og solgt fra en butik i Odense. Det betyder, at fremstilling og salg af Farstrup comfort-hvilestol har krævet meget lidt transport.

4. Genbrug er god brug

At købe brugt er altid et godt og bæredygtigt valg. Skulle du midlertidigt have behov for at købe helt nye møbler, så køb dem i god kvalitet. Møbler i god kvalitet kan holde mange år, og får du lyst til senere at udskifte, så kan det sælges videre. Hvis du har købt en kvalitetsstol som for eksempel en Farstrup comfort-hvilestol, så kan den få en ny ejer og nyt liv, når den er færdig med at bo hos dig.

Vi håber, at du føler dig godt klædt på til at gøre et godt og bæredygtigt køb. Rigtig god fornøjelse!

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra JFMs uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Ny restaurant og ny ejer - Salem kæmper for at vaske fortidens dårlige ry væk: - Folk skal ikke være bange for at komme igen

Ugeavisen Odense

Snart vrimler det med løbere i Odense: Sådan påvirker det veje og busser - forvent trængsel og forsinkelser flere steder

Ugeavisen Odense

Gade i Odense bliver brugt som losseplads - nu har nogen dumpet et toilet: Derfor er det så svært at gøre noget ved

Ugeavisen Odense

Mærkværdigt og sjældent himmelfænomen over Fyn: Så du den omvendte regnbue?

Ugeavisen Odense

Kæmpe prisfald i udsigt: Nu lukker Aldi endelig deres butik på havnen

Ugeavisen Odense

Sangskrivernes torsdagshalløj: Open mic

Ugeavisen Odense

De har lige fyldt et udsolgt Parken - nu besøger det store band en lille butik i Odense: - Jeg tænker, det bliver lidt kaotisk

Ugeavisen Odense

Se video: Store skumskyer på afveje i Odense

Ugeavisen Odense

Stort pristjek hos 8 supermarkedskæder: Se hvor du får de billigste dagligvarer

Ugeavisen Odense

Storsponsor Barfoed om sit frontalangreb mod OB: - Det er ment af kærlighed til klubben

Ugeavisen Odense

Helle har en bøn efter skruppelløst tyveri: - Jeg var helt chokeret over, at nogen kan stjæle et nødvendigt hjælpemiddel

Ugeavisen Odense

Måske har vi endelig formået at redefinere udtrykket: ”Der er gået Odense i den!”? Det kan man faktisk godt sige, at der er. Heldigvis.

Annonce