Annonce
Ugeavisen Øboen

Anni Printz aktuel med ny poesi og nyt galleri

"Annis Printzericks" er den 11. bog fra Anni Printz' hånd. Foto: Karl Edvard Hansen

Den 17. juni åbner forfatter og billedmager Anni Printz Galleri Havnefront på havnen i Lohals. Samtidig udgiver hun sin 11. bog, "Annis Printzericks", som har undertitlen: Et studium i den menneskelige natur.

Annonce

LOHALS: Anni Printz' nye bog er en samling illustrerede digte - en slags limericks, som er af den lette og underfundige slags. Og humoren er ikke undladt, ligesom der fornemmes noget Halfdan Rasmussen'sk her og der:

- Der er også nogle, der er lidt vovede og finurlige, og sådan er det jo, når man skal betragte hverdagen og den menneskelige natur, siger Anni Printz.

Et eksempel fra bogen lyder:

"Palle en sand libertiner åd tit en dåse sardiner så var han i form tog pi'rne med storm helst buttede søde blondiner"

- Det handler ikke om, at det bare skal rime, men der skal være musik i sproget, siger Anni Printz.

Det er Anni Printz' 11. bog, og hun fortæller, at den såmænd ikke har været så længe undervejs.

- Jeg har i lang tid lagt et digt ud på Facebook hver eneste dag, og på et tidspunkt blev jeg opfordret til at udgive dem, fortæller Anni Printz, hvis udgivelse sker på eget forlag.

Bogen er for voksne, men Anni Printz fortæller, at barnebarnet på 14 år læser den med stor interesse. Tidligere har den pensionerede lærer blandt andet udgivet bøger med egnsbeskrivelser fra Langeland.

Søndag den 17. juni er Galleri Havnefront på havnen i Lohals klar til at tage imod gæster. Foto: Karl Edvard Hansen
Annonce

Galleriet åbner

Anni Printz gør sig også bemærket inden for billedkunsten og har udstillet sin kunst mange steder. Og til trods for, at hun har haft parkinsons i 11 år, er hun særdeles kreativ og produktiv. - Bare medicinen ikke driller, så fungerer jeg helt normalt, siger hun med et lille smil.

Søndag den 17. juni kan Anni Printz så flytte en del af sin kunst fra hjemmet på Lohalsvej til havnen på Lohals, hvor hun slår dørene op for sit lille kunstneriske lysthus, Galleri Havnefront. Det er i øvrigt gemalen, Birger printz, bestyrelsesformand for Lohals Havn, som har stået for det håndværksmæssige.

Galleriet vil være åbent om sommeren, når Anni Printz er hjemme, og udstillingen vil bestå af store akvarel- og akrylbilleder, postkort, bøger samt finurligheder. For eksempel er temaet i uge 25 hekse, "men ingen bliver brændt på bålet", lover Anni Printz, som også sælger sin nye bog i galleriet.

Åbningen af Galleri Havnefront markeres i tidsrummet 14-16 på søndag den 17. juni, hvor alle er velkomne.

I uge 25 har Anni Printz hekse som tema i sit galleri i form af akvareller. Foto: Karl Edvard Hansen

Brødtekst

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce