Annonce
Ugeavisen Øboen

Når flittig topchef slapper af: Ture på havet til Ærø, besøg hos de voksne børn og ud i landskabet bag på motorcyklen

Jani Hansen på sit kontor på rådhuset. Hun har været kommunaldirektør i snart to og et halvt år, og forleden rundede hun de tre snese. Foto: Michael Lorenzen
Kommunaldirektør har mange fritidsinteresser, som hun får presset ind i en ellers travl hverdag. Det er blandt andet besøg i Marstal, hos sønnen i Aarhus og datteren i Odense og en tur på motorcyklen

LANGELAND: Der røbes ingen statshemmeligheder, når man fastslår, at Langelands kommunaldirektør Jani Hansen er en arbejdsbi. Utallige er de personer, som har fået mails med meget sene klokkeslæt som afsendertidspunkt fra hendes hånd. Men der er en anden side af hende, og hun er blevet bedre til også at tage hensyn til fritiden.

- Jeg er blevet god til at koble af, når jeg skal koble af. Godt nok er jeg aldrig hjemme før efter klokken 18, og jeg går ofte på computeren hjemmefra i løbet af aftenen, men jeg er altså blevet bedre til i de mellemliggende timer at holde fri, siger Jani Hansen.

Hun har nyligt rundet de 60 år. Det var fredag 29. april, og markeringen er sket internt blandt de nærmeste kolleger og privat. Sådan har hun villet have det.

Annonce

For at vende tilbage til det med fritidsinteresser, så mangler hun ikke at have nogen.

Familiemenneske om en hals

Jani Hansen er familiemenneske om en hals. Hun og hendes mand har to voksne børn, men endnu ingen børnebørn.

- Vores søn bor i Aarhus, og jeg elsker at komme derop at besøge ham og tøffe rundt i byen. Og vores datter, som lige er fyldt 30 år, har købt hus i Anderup i Odenses nordlige udkant. Al respekt for Odense, så kan byen ikke helt konkurrere med Aarhus. Til gengæld er det interessant, hvor vores datter bor, for min egen mor kommer fra Stige, så det er helt hjemmevant, når vi tager dertil, fortæller Jani Hansen.

Hun og hendes mand har en lejlighed på Skudehavnen i Rudkøbing. Her kobler hun også af.

- Ja, undskyld mig, men det lyder ellers som et sted, hvor folk genkender dig og vil spørge om alt muligt med kommunen, så du ikke får holdt fri?

- Nej, sådan er det ikke, for mange af de andre kommer ikke her fra Langeland og kender mig kun som privatmenneske, svarer Jani Hansen.

Annonce

Havet helt tæt på

Hun er født og opvokset i Bagenkop med havet helt tæt på, så det er helt naturligt, at familien  også har en jolle.

- Vi sejler af og til en tur til Ærø, lægger til i Marstal og går en tur op i byen. Den er meget hyggelig, fortæller hun.

Mere overraskende er det måske, at kommunaldirektøren også har medlemskab hos Sydlangelands MC.

Jani Hansens kontor er blandt andet udsmykket med denne plakat, hvor man hylder børns fantasi og kreativitet. Den er lavet af Leif Sylvester Petersen, kendt som både gøgler, maler og musiker. Foto: Michael Lorenzen

- Det er nu min mand, der har motorcykel, og så sidder jeg bagpå. Men også det er givende, for man ser noget andet, når man kører på motorcykel end i en bil.

Madlavning holder Jani Hansen meget af.

- Jeg kan godt lide at gå i køkkenet. Det kan både være lidt gourmetmad og i andre tilfælde mad til 25 personer uden brug af opskrift overhovedet. Jeg er med til fællesspisninger i Lindelse Sognegård. Det kan sagtens være, at jeg suser afsted fra arbejdet kl. 15 og styrter hen i brugsen uden på forhånd at vide, hvad jeg vil lave, nævner hun.

Annonce

Barske tider

Selv om der således er en lang række fritidsinteresser - som også kan tælle en god bog, når hun holder ferie - fylder arbejdet som kommunaldirektør naturligvis meget.

Der er mange tunge sager for tiden. Corona, krig i Ukraine med flygtninge hertil, den pressede økonomi, velfærdsaftalen med mulighed for at omlægge ældreområdet i nogle år, den grønne omstilling med tilhørende regnskab for udledning af CO2, og meget andet.

- Det er barske tider, og der er masser af løse ender. Men jeg har også lært at gå i seng uden at  ærgre mig over en sag, jeg måske ikke er blevet færdig med den dag, for sådan fungerer verden jo ikke, fastslår Jani Hansen.

På nogle områder er det faktisk lettere at være kommunaldirektør end vicekommunaldirektør, som hun var indtil december 2019, mener Jani Hansen.

- Du ved, at det er dig, som skal "trække af" på en sag. Du står med ansvaret for, at nogle gør noget, og det forventer dine omgivelser af dig.

Annonce

Hun tjekker mails, han ser film

Aktuelt står hun med en forholdsvis ny kommunalbestyrelse, hvor hele ni medlemmer ikke var med i den forrige periode.

- Også de har fået en hård start og meget at skulle sætte sig ind i. Allerede 17. januar skulle de godkende budgetproceduren for det kommende år. Det er det budget, hvor Langeland Kommune skal skære 35 millioner kroner ned oveni flere års besparelser.

Og så tilbage til arbejdsrytmen, for eksempel med besvarelser af mails meget sent. Men det går fint, og der er ingen problemer med hendes mand, som har været tømrer og nu er gået på pension.

- Når jeg sidder ved computeren, kan min mand se to-tre film imens. Vi plejer altid at gå i seng samtidig, selv om jeg har skullet opdatere mine ting, fortæller kommunaldirektøren.

Hun fejrede 40 års jubilæum på Langeland som kommunalt ansat i 2020 og har arbejdet sig hele vejen op fra elev til toppen af embedsmandsstigen. Hun har heller ingen planer om at lægge op.

- Så længe helbreddet holder, og arbejdet er interessant, fortsætter jeg. Begge dele er opfyldt, siger Jani Hansen.Annonce
Ugeavisen Øboen

Langelands stednavne

Annonce
Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Annonce
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Børn og voksne på safari på Langeland: "Dagplejens dag" markeret med optog, udstilling og lidt mundgodt

Ugeavisen Øboen

Forårskoncert i Skrøbelev Kirke med Gospelkoret Salos

Ugeavisen Øboen

Ledigheden falder igen: 121 færre arbejdsløse på Langeland end for et år siden

Ugeavisen Øboen

Et svært dilemma: Skal man altid vælge det lokale tilbud, blot fordi det er lokalt, eller har man ret til at tage noget andet?

Ugeavisen Øboen

Hæsblæsende action med Doktor Strange in the Multiverse of Madness: Danmarkspremiere i Bio Langeland

Ugeavisen Øboen

Debat: Langelandske borgere gidsler i politisk spil på Christiansborg

Ugeavisen Øboen

Sådan kan du hjælpe demente og deres pårørende: Særligt fokus på butikslivet denne gang

Ugeavisen Øboen

Masser af nye unge ansigter i brugsen: Fremtidens uddelere og salgschefer tager en tørn, mens de fleste faste holder ferie

Annonce