Annonce
Ugeavisen Øboen

Naturvidenskabelige foredrag i bio udsat igen

Klavs Mark og de øvrige frivillige i Bio Langeland afventer endnu meldinger om restriktioner, når man igen må vise film. Arkivfoto: Bjørn Skjærup
To naturvidenskabelige foredrag, der vises i Bio Langeland, er udskudt og har kun få ledige pladser tilbage.

LANGELAND: De naturvidenskabelige foredrag, som er blevet livestreamet fra Aarhus Universitet, har været meget populære de senere år i Bio Langeland. I første halvdel af 2021 var der planlagt en række foredrag, hvoraf de fleste blev aflyst på grund af corona. Flere af foredragene vil dog komme på programmet til næste sæson, oplyser Bio Langeland.

Og nogle gennemføres snart. Foredraget ”Sære sanser” var først programlagt til 23. februar, siden udsat til 27. april og nu atter udsat til efter biografens genåbning 6. maj. Foredraget bliver i stedet afviklet tirsdag 11. maj. Alle, som har købt billet til foredraget, kan bruge billetten 11. maj. Kan man ikke deltage denne dag, kan man få billetten refunderet i biografen - dog inden foredraget holdes.

Det samme gælder til foredraget ”Magtfulde mikrober der gavner dig”, der er flyttet fra 13. april til tirsdag 18. maj. Altså at en gyldig billet til det udsatte foredrag gælder den nye dato, eller man kan få pengene retur inden foredraget.

Annonce

Der er kun ganske få billetter tilbage til de to foredrag. Afhængigt af, hvor mange der kommer i grupper, vil der være plads til godt 80 pr. gang.

Uvished om filmene

Noget helt andet er filmene efter genåbningen. Her er det ifølge Klavs Mark fra Bio Langeland lidt uvist, hvilke restriktioner der kommer til at gælde. Forventningen er dog noget i stil med det, der var indført i efteråret.

Altså at hver gruppe/enkeltperson i biffen skal sidde for sig selv med tomme sæder imellem, og at der maksimalt må være 15 personer i cafeen, lige som der skal bæres mundbind, før man sætter sig ned.

Hvad der kan vises på lærredet er heller ikke på plads. Filmselskaber har holdt nogle film tilbage under coronapandemien og afventer udviklingen, og for eksempel amerikanske film vil  måske først blive frigivet senere, når større lande lukker mere op igen.

- Vi står og tripper på målstegen, men må vente nogen tid endnu, før vi kan udvælge film, siger Klavs Mark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce