Annonce
Ugeavisen Øboen

Ny saunaforening undervejs: - Alle er velkomne til generalforsamling

Lisbeth Ritter
Ildsjælene bag den mobile sauna er klar til at gå skridtet videre og oprette en saunaforening, for med mange medlemmer i ryggen, vil foreningen kunne søge penge til nye saunaer, der kan stå i blandt andet Lohals, Rudkøbing og Bagenkop - og med tiden gerne endnu flere steder.
Annonce

Langeland: Det er velvære, godt helbred og et sundt liv, der driver folkene, der nu vil stifte en saunaforening på Langeland.

For med flere saunaer rundt om på øen, kan man få sauna og vinterbadning til at hænge godt sammen.

Det forklarer Lisbeth Ritter, der er en af ildsjælene bag projektet.

- Alle kan bruge det; unge, børnefamilier og ældre. Og med en forening kan vi gå ud og søge fonde, og så kan vi forhåbentlig få saunaer rundt omkring, siger hun og forklarer, at man vil ligge generalforsamlingen i forbindelse med vinterbadefestivalen i Bagenkop i starten af det nye år.

- Det vil bliver i januar eller februar. Og vi skal nok melde ud, når vi har en dato.

Annonce

Håber på mange

Det er gruppen bag den mobile sauna, der nu vil brede projektet ud. Lisbeth Ritter håber, at der vil dukke mange op til generalforsamlingen.

- Hvis der kom 50, ville det være fantastisk. Bare vi kan gå ud til fondene og sige, at vi har et grundlag, siger hun og forklarer, at det er fint at starte i enkelte byer.

- I Rudkøbing, Lohals og Bagenkop er der rigtig mange vinterbadere. Vi behøver ikke at gøre det i kæmpe stor skala fra første dag, men vi kunne starte der.

Gruppen bag saunaforeningen håber, at der kommer lokale underafdelinger af saunaforeningen, og at der med tiden kommer til at stå mange saunaer rundt om på Langeland, som særligt vinterbadere kan bruge, men også andre, der har lyst. Foto:  John Randeris.

Til generalforsamlingen vil der være mulighed for kaffe og lidt sødt og en lille en. Arrangementet er sponsoreret af 6-kanten, Brugsen Rudkøbing, Dueslaget og private donationer.

Sauna gruppen glæder sig til at se sauna-elsker og selvfølgelig også vinterbaderne til generalforsamlingen, lyder det fra gruppen.

Lisbeth Ritter håb er, at der med tiden kommer en række lokale underafdelinger af saunaforeningen.

- Vi håber, at vi kan få lokale grupper, hvor den store forening så kan sige til fondene, at vi har mange medlemmer og dermed også et solidt grundlag at søge om penge til saunaer fra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Juleudstilling i Nowhuset

Annonce