PR-foto credit
Annoncørbetalt indhold

Få gjort bilen vinterklar

Denne artikel er sponsoreret af teknicar.dk

Er du klar på, at vi efterhånden går ind i de måneder, hvor der er risiko for glatte veje og dårlig sigtbarhed? Det føles måske næsten som om, du lige er skiftet til sommerdækkene, men ikke desto mindre er dagene blevet kortere og tiden stillet tilbage, så det er ved at være på tide at begynde at overveje, om du skal have vinterdæk på. Der er rigtig mange gode årsager til, at man bør skifte til vinterdæk, når det nærmer sig den sæson.

Først og fremmest har vinterdæk et bedre greb på vejen. Det betyder i praksis for dig, at din bremselængde forkortes. Med sommerdæk er der risiko for, at du kommer til at glide på vejen, så hvis du har brug for at bremse op, er det ikke sikkert, du når at gøre det i tide. Generelt er tommelfingerreglen, at du bør skifte til vinterdæk i løbet af oktober – så snart der begynder at være under syv graders varme er det tid til vinterdæk!

Akkurat som med alle andre typer af dæk skal du huske at holde øje med, om de er slidt. Vinterdæk skal have minimum tre millimeter dybt mønster, for at de virker, som de skal – så er de slidt ned til mindre end det, er du nødt til at få skiftet til nye vinterdæk, der yder den sikkerhed, du har brug for.

Hvilke typer af dæk findes der

Du kender garanteret til både sommer- og vinterdæk, men vidst du, at der også findes helårsdæk? Her er tale om en dæktype, der typisk fungerer rigtig godt i Danmark. De almindelige vinterdæk er, som du kender dem, og forkorter din bremselængde væsentligt. Helårsdæk kan også sagtens fungere i den danske vinter, der sjældent er specielt kold – men det er ikke dem, du skal tage på tur i Nordnorge med.

For at sikre dig, at dine dæk er godkendt til vinterkørsel, kan du tjekke, om de er mærket med et snefnug – det er det mærke, der angiver, at der er tale om vinterdæk. Desuden kan du se, der typisk står M+S, der står for Mud and Snow – mudder og sne, og som angiver, at dækkene selv i disse forhold kan bremse godt.

I nogle lande er helårsdæk ikke godkendt i vinterhalvåret, så skal I på skiferie med familien, anbefales det, at I går efter dæk, der har snefnugget mærket, så der er tale om de vinterdæk, der yder jer den bedste sikkerhed og korteste bremselængde.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.