Annonce
Ugeavisen Svendborg

Badmintonspillere dyster om 100.000 kroner

Svendborg Badmintonklub er til marts vært for finalestævnet i Badminton Danmarks nyeste elitesatsning Grand Prix Circuit (GPC). Arkivfoto
Svendborg Badminton Klub er vært for finalestævne, som afvikles i Svendborg Idrætscenter midt i marts.
Annonce

Svendborg: Svendborg Badminton Klub har i et samarbejde med Middelfart Badminton Klub og Odense Badminton Klub søgt og vundet retten til at afvikle finalestævnet ved Badminton Danmarks nyeste elitesatsning Grand Prix Circuit (GPC) de næste to år.

Svendborg Badminton Klub er, ifølge en pressemeddelelse, ansvarlige for gennemførelsen af arrangementet, og Fonden for Fynske Bank har meldt sig som partner i med en donation på 50.000 kroner pr. år de næste to år.

- Svendborg Badminton Klub skal søge om værtskabet igen om to år, hvorfor det er vigtigt, at de to første år bliver afviklet med et professionelt setup. Hvis det lykkes, forventes stævnet fra 2022 at kunne hvile i sig selv med nye sponsorer, fortæller Janus Harder Petersen fra Svendborg Badminton Klub.

GPC består af fire indledende turneringer, som afvikles i henholdsvis Lillerød, AB Aarhus, ABC Aalborg og Skovshoved samt et finalestævne. Finalestævnet er for de otte bedst placerede i alle fem kategorier, altså badmintonsportens nationale pendant til tennissportens ”Race to Dubai”. Intet mindre – og det afvikles i Svendborg Idrætscenter fra den 13. til 15. marts.

Fredag aften er afsat til opvarmning på banerne. Turneringen afvikles lørdag og søndag mellem 10.00 og ca. 18.00. Øvrig tid vil banerne blive anvendt til aktiviteter for samarbejdspartnere og sponsorer, siger Janus Harder Petersen i pressemeddelelsen.

Præmiesummen er 100.000 kroner, hvilket er meget højt for en national turnering i badminton.

Annonce

45 spillere til byen

Eliterådet i Svendborg Kommune har medvirket til, at Svendborg Idrætscenter danner ramme om turneringen.

- Svendborg er vært for finalestævnet, men hele Danmark er målgruppen. Spillerne kommer fra hele Danmark og enkelte udenlandske spillere har ligeledes kvalificeret sig til finalestævnet. Samarbejdet med Fonden for Fynske Bank betyder også, at de vil tilbyde billetter til deres kunder på Fyn og i Midt- og Sønderjylland, oplyser Janus Harder Petersen.

- Svendborg Badminton Klub vil med dette arrangement medvirke til at sætte Svendborg på danmarkskortet i badmintonverdenen. Det betyder i praksis, at der vil komme ca. 45 spillere fra hele landet samt forventeligt omkring 400 tilskuere fra fredag til søndag. Vi er i gang med at lave en aftale med Hotel Svendborg om samarbejde i forhold til overnatning, og andre hoteller vil ligeledes blive inviteret med, slutter Janus Harder Petersen.

Badminton er en ”sats-idræt” i Team Danmark elitekommunesamarbejde, og denne event er en del af den langsigtede udviklingsplan lagt i samarbejde med Svendborg Kommune og Team Danmark for at understøtte udvikling af et elitemiljø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce