Annonce
Ugeavisen Svendborg

Dobbeltkoncert med nye og originale musikere

Sangerinden Karmen Rõivassepp kan også opleves torsdag aften d. 5. november. Foto: Martin Dam Kristensen
Giant Steps inviterer til koncert med både duoen Svaneborg Kardyb og Karmen Rõivassepp Quartet.

Svendborg: Torsdag den 5. november kl. 20 præsenterer musikforeningen Giant Steps en dobbeltkoncert med to af tidens spændende og originale navne, som i den grad har gjort sig bemærket på den danske musikscene.

Første udspil er med duoen Svaneborg Kardyb, hvis musikalske rejse mod stjernerne startede for ikke meget mere end et års tid siden. I april 2019 sikrede duoen sig sejren i Jazz Danmarks landsdækkende konkurrence for unge jazzmusikere. Samme år var debutudgivelsen "Knob" ugens album på P8 Jazz, og ved Danish Music Awards blev det til hele to statuetter:  Årets Danske Jazzkomponist og Årets Nye Danske Jazznavn.

- Musikken er skabt i de tidligste morgener over den sorteste kaffe og er minimalistisk med et luftigt, sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske stemninger i et drømmende og groovy univers. Det er som at snuble ned ad bjerget Zen, få en ganerenser midt i menuen, opleve rastløshed, blive tøjlet og ende beroligende. Tangentspilleren Nikolaj Svaneborg og trommeslageren Jonas Kardyb har med stor kunstnerisk overskud og et sammenspil, der både er elastisk og dynamisk, (op)fundet deres helt egen lyd, fortælles det i en pressemeddelelse.

Legesyg ester

Dobbeltkoncerten byder desuden på Karmen Rõivassepp Quartet. Sangerinden og komponisten Karmen Rõivassepp er oprindelig fra Estland, men har i flere år boet i Danmark, hvor hun har etableret sig som et stærkt navn på den aarhusianske jazzscene med sin krystalklare vokal, imponerende pitching og altid legesyge natur.

Duoen Svaneborg Kardyb er på programmet ved Giant Steps' dobbeltkoncert torsdag d. 5. november kl. 20. Pr-foto

I 2018 modtog hun prisen Aarhus Jazz Talent, mens hun og kvartetten fik flotte anmeldelser for deres debutalbum "Dance Of Sounds", som oven i købet resulterede i, at holdet blev nomineret i kategorien Årets Nye Danske Jazznavn ved Danish Music Awards.

- Karmen Rõivassepp og hendes tre superdedikerede og opfindsomme musikere, der også er at finde med andre bands som f.eks. Abekejser, AddisAbabaBand og Løvdal/Windfeld Quartet, bevæger sig inden for den moderne jazz med en raffineret melodisk tilgang. Med Rõivassepps forførende melodier og ærlige historiefortælling på både engelsk og estisk om oprigtig glæde, stille melankoli og hengemt smerte, klinger aftenen ud på smukkeste vis, lover Giant Steps.

Kvartetten består desuden af Simon Eskildsen: klaver, Adrian Christensen: bas og Daniel Sommer: trommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce