Annonce
Ugeavisen Svendborg

Fastfood med smag, sjov og kreativitet

Joel Jensen åbnede før sommerferien et nyt madsted i Skårup, og han har allerede nu planer om flere nye tiltag. Foto: Michael Thorbjørnsen
Kokken Joel Jensen åbnede før sommerferien Q Diner og Take Away i Skårup, og han er nu klar til at folde nye ideer ud.
Annonce

Skårup: Ført i juni åbnede Q Diner og Take Away på hjørnet af Østergade og Nyborgvej i Skårup, hvor kokken Joel Jensen laver og serverer fastfood på nye og overraskende måder og med et touch af gourmet.

- Åbningsugen var helt vanvittig, for jeg blev lagt fuldstændig ned af den enorme interesse. Jeg må ærligt erkende, at det store rykind af kunder betød, at jeg ikke havde råvarer nok til alle mine menuer, og at ventetiden i perioder var længere, end jeg ønskede, fortæller Joel Jensen, som har brugt sommerferien på bl.a. at udvide menukortet og sin cateringservice. - Jeg bor jo lidt i udkanten af Svendborg, og da mange potentielle kunder, specielt unge uden bil, har svært ved at komme ud til mig, så leverer jeg - ved bestilling over telefon - nu resten af året maden gratis i en radius af ti kilometer fra Skårup, fortæller Joel Jensen, som selv kalder sit madsted for en mash-up, altså en blanding af en diner, grillbar og café, som ikke er set tidligere på Sydfyn.

Q Diner og Take Away er et familievenligt, men stadig hipt madsted. Det er en kreativ og moderne diner med både usunde og sunde valg - med køkkenrulle på bordene og hjemlig atmosfære.

Joel Jensen
Annonce

Comfortfood og soulfood

Den 39-årige kok, som i sin diner har ansat fire unge mennesker fra lokalområdet, har som mål at udvide folks madhorisont ved at tilbyde og lave fastfood på nye, kreative og overraskende måder. - Jeg prøver at lave noget helt igennem hjemmelavet mad. Jeg laver comfortfood og soulfood med fortrinsvis lokale råvarer - en blanding af fastfood og gourmetmad med fokus på hjemmelavet mad i spændende sammensætninger. På menukortet er bl.a. burgere med pulled pork, rib eye og crispy chicken samt grilled fries, southern fried chicken, salater, coleslaw, klassiske milkshakes samt isanretninger. - Hertil laver jeg sæsonbetingede menuer med f.eks. friske jordbær, majskolber og hvad der ellers er af sæsonens råvarer på Sydfyn, siger Joel Jensen, der serverer sine burgere med hjemmelavet mayo i forskellige varianter samt hjemmesyltede skalotteløg og agurker. - Q Diner og Take-away er et familievenligt, men stadig hipt madsted. Det er en kreativ og moderne diner med både usunde og sunde valg - med køkkenrulle på bordene og hjemlig atmosfære, siger Joel Jensen, som giver studerende 15 procent rabat på sin mad. Joel Jensen tilbyder også at lave mad til større selskaber som bryllupper, fødselsdage, konfirmationer og receptioner.
Annonce

Øl og vin på vej

Joel Jensen har også søgt om en alkoholbevilling, så han i løbet af nogle måneder også kan servere øl og vin til maden.

- Dét fortjener min gode mad, begrunder han.

Man kan også leje Q Diner og Take Away, hvis man har et selskab, der ønsker lidt mad og drikke, mens de samles til enten et møde, spil eller en fødselsdag.

- Hvis nogle unge mennesker har brug for et sted, hvor de mødes til spil eller anden aktivitet, så holder jeg gerne åbent om aftenen og noget af natten med, siger Joel Jensen, som - til næste sommer - har planer om en foodtruck, gårdhave, en udendørs isbod og grillaftener.

- Jeg har masser af ideer, også kokkekurser, men tiden og midlerne skal også være der, så jeg må se, hvad der lader sig gøre i løbet af året, siger han.

Joel Jensen laver sine burgere med hjemmelavet mayo i forskellige varianter samt hjemmesyltede skalotteløg og agurker. Pr-foto: Mikkel Holm Jensen
Annonce

Tættere på familien

Joel Jensen har boet i Skårup i syv år med sin kæreste Ann-Sofie Hoppe og parrets to drenge.

På Sydfyn begyndte Joel Jensen sin madkarriere i restaurant No. 13, Restaurant Torvet og Hotel Christiansminde, alle steder under kokken Anders Granhøjs vinger.

Joel Jensen har også kortvarigt prøvet både at lave burgere, sushi og italiensk tapas på diverse spisesteder, men højdepunkterne har været tiden på Stella Maris og som køkkenchef på Skrøbelev Gods og Tøystrup Gods, hvor han bl.a. lavede mad for den samlede regering med statsministeren i spidsen under et stort seminar. I slutningen af 2017 åbnede han en streetfoodrestaurant i Storms Pakhus i Odense, som hed Mr. Rustique The Saucerer.

Det gik op og ned, men var alt i alt en pæn succes, og jeg fik uundværlig øvelse i det at være selvstændig. Jeg fik oparbejdet et fedt koncept og afprøvet dette, men jeg følte dog hurtigt, at Odense ikke var stedet at udvikle mig.

- Jeg begyndte at mærke mere efter i maven - og valgte med hjertet og hjernen at søge mod Sydfyn, fordi jeg gerne vil være tættere på min familie samt være en del af og støtte lokalsamfundet, forklarer Joel Jensen.

Q Diner og Take Away tilbyder også milkshakes i forskellige smagsvarianter. Pr-foto: Mikkel Holm Jensen
Q Diner og Take Away er indrettet på hjørnet af Østergade og Nyborgvej i Skårup. Pr-foto: Mikkel Holm Jensen
Joel Jensen foran sin Q Diner og Take Away i Skårup. Foto: Michael Thorbjørnsen
Q Diner og Take Away er bl.a. indrettet med mulighed for at spille bordfodbold. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sjælen hænger fast

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Kunstner viser rundt

Ugeavisen Svendborg

Bo banker rusten af

Annonce