Annonce
Ugeavisen Svendborg

Finanslov bakker op om Frie Fagskoler

Forstander Henrik Karup glæder sig over tilskuddet fra regeringen, som konkret på Sydfyns Fri Fagskole skal bruges til en ny håndværkerlinje. PR-foto
Den nye finanslov afsætter 10,1 millioner kroner til fagskolerne. Sydfyns Fri Fagskole ser tilskuddet som en klar anerkendelse af Frie Fagskolers arbejde med praktisk interesserede unge.
Annonce

Skårup: Kvaliteten skal løftes i de frie fagskolers tilbud, herunder styrke indsatsen for at forberede elever til erhvervsuddannelser, opgradering af faglokaler samt videreudvikling af praksis- og anvendelsesorienterede undervisningsformer.

Det skal ske med et engangstilskud på i alt 10,1 millioner kroner til de 12 skoler, heraf Sydfyns Fri Fagskole.

Annonce

Ny håndværkerlinje

Beslutningen vækker glæde hos forstander på Sydfyns Fri Fagskole, Henrik Karup, som ser tilskuddet som en klar anerkendelse af Frie Fagskolers arbejde med praktisk interesserede unge.

- Det er en vigtig anerkendelse af skolernes arbejde og ikke mindst frie fagskolers ambitioner om at løfte den praktiske og erhvervsrettede dagsorden. Tilskuddet er en vigtig løftestang for den praktiske undervisning på skolen, da vi nu endelig har mulighed for at kunne foretage de nødvendige investeringer i en udvikling af vores værkstedsfaciliteter. Det ser vi som et klart signal om at politikerne prioriterer vores arbejde med alle de unge, der har gavn af et praktisk og erhvervsrettet kostskolealternativ, siger Henrik Karup i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at pengene for Sydfyns Fri Fagskole kan hjælpe med etablering af den nye håndværkslinje, som starter i det kommende skoleår 20/21.

Frie fagskoler er erhvervsrettede kostskoler med et særligt lovkrav om undervisning i praktiske og erhvervsrettede fag i mindst en tredjedel af undervisningen./exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Bo banker rusten af

Ugeavisen Svendborg

Sjælen hænger fast

Ugeavisen Svendborg

Kunstner viser rundt

Ugeavisen Svendborg

VM-bord til Sydfyn

Annonce