Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gourmetkok til Sydfyn med passioneret catering

Jakob Hirsch, kok med Michelin-erfaring fra restauranter i ind- og udland, står bag Spisetid, ny cateringvirksomhed på Sydfyn. Foto: Katrine Becher Damkjær

31-årige Jakob Hirsch med erfaring fra flere Michelin-restauranter har med sin familie bosat sig på Sydfyn, hvor han med sin nystartede virksomhed, Spisetid, vil ruske op i cateringbegrebet. Spisetid leverer inspirerende og velsmagende madoplevelser til selskaber og frokostordninger til virksomheder.

Svendborg: Jacob Hirsch har arbejdet for tv-kokken Gordon Ramsay, været kok på flere Michelinrestauranter og senest været køkkenchef på Resumé i Svendborg, og nu er den ambitiøse kok klar til nye udfordringer. Han har således etableret cateringvirksomheden Spisetid, som har køkken i Alti Erhvervspark på Rødeledsvej, og målet er at levere inspirerende og velsmagende mad til lokale virksomheder som frokostordning og til selskaber, julefrokoster, nytårsmad, bryllupper samt konfirmationer på hele Sydfyn. Flere lokale virksomheder nyder allerede Spisetids frokostordning i dag.

- Catering har et lidt blakket ry, fordi maden ofte leveres af halvfabrikata og frosne grøntsager, men jeg vil gerne vise, at det lader sig gøre at lave og tilbyde mad-ud-af-huset, som smager og overrasker, er lavet af friske råvarer fra Sydfyn og som er tilberedt af en professionel håndværker - og til en pris, hvor de fleste alligevel kan være med, fortæller Jacob Hirsch.

Catering har et lidt blakket ry, fordi maden ofte leveres af halvfabrikata og frosne grøntsager, men jeg vil gerne vise, at det lader sig gøre at lave og tilbyde mad-ud-af-huset, som smager og overrasker, er lavet af friske råvarer fra Sydfyn og som er tilberedt af en professionel håndværker - og til en pris, hvor de fleste alligevel kan være med.

Jacob Hirsch, kok

Erfaring på Michelin-restauranter

Jakob Hirsch, der er født og opvokset i København, flyttede i 2017 til Svendborg med 15 års erfaring i bagagen.

Det begyndte med seks års arbejde hos en slagter, hvorefter han startede sin kokkeuddannelse på Hotel- & Restaurantskolen i 2008. Han har stået i lære hos både den anerkendte Michelin-restaurant Søllerød Kro og den moderne og nytænkende restaurant Mielcke & Hurtigkarl.

- De to stærke og meget forskelligartede køkkenstile har givet mig et bredt, professionelt og gastronomisk fundament og håndværk, idet man på Søllerød Kro havde den mere klassiske tilgang til maden, mens man på Mielcke & Hurtigkarl var meget kreative i sit arbejde, forklarer Jakob Hirsch, som også har været udenlands for at blive inspireret.

- I London arbejdede jeg på en af tv-kokken Gordon Ramsays restauranter, hvilket var hårdt, men særdeles lærerigt, fordi man her arbejder meget struktureret og ekstremt dedikeret, husker Jakob Hirsch.

Jakob Hirsch har også været souschef på Aamans i København, som med succes har relanceret det danske smørrebrød, og han har også været køkkenchef i Horten Advokaternes frokostkantine, hvor han dagligt lavede mad til 200 personer, og hvor han på et tidspunkt tog hele sit personale på "studietur" til Sydfyn.

- Jamen, Sydfyn har bare landets bedste råvarer og de dygtigste producenter, så det skulle mit personale da se og opleve ved selvsyn, forklarer Jakob Hirsch.

Annonce

Sydfyn som et godt ultimatum

Jakob Hirsch er selv kommet en del på Sydfyn i sin barn- og ungdom, da hans far er hernede fra og dermed familie bosat, men Sydfyn rykkede endnu tættere på, da han i 2010 forelskede sig i Trine Nielsen (30 år), der havde et studiejob som tjener på Mielcke & Hurtigkarl. Trine Nielsen er i dag uddannet i Leisure Management (oplevelsesøkonomi), men hjælper Jakob med opstarten af Spisetid.

- Trine er født og opvokset i Stenstrup og Svendborg, og hun gjorde det hurtigt klar for mig, at skulle det være os to, så skulle vi en dag flytte til Sydfyn. Det nikkede jeg "ja" til, og 21 dage efter, at vores søn Benjamin blev født i foråret 2017, havde vi købt hus i Rantzausminde - og vi flyttede så herned for knap et år siden, fortæller Jakob Hirsch, som dog glæder sig over flytningen.

- Her er en stor grad af venlighed, ærlighed og gæstfrihed samt tid til nysgerrighed og samtale. Her er ro op plads til fordybelse - her vil jeg blive gammel og grå, konstatere Jakob Hirsch, som altså nu barsler med et andet "barn": Spisetid.

Annonce

Fokus på madspild og dyrevelfærd

- Spisetid har plantet sine gastronomiske rødder i den sydfynske muld, fordi vi her er omgivet af nogle af Danmarks absolut bedste råvarer og lokale producenter, som forstår at få det bedste frem i deres produkter. Hos os skal madoplevelsen og servicen være kompromisløs, og Spisetid skal drives af det gode håndværk, årstidernes dynamiske sæsoner og konstant nytænkning.

- Vi laver ærlig mad og alting er selvfølgelig hjemmelavet og frisklavet fra bunden. Vores mad skal udfordre, forbavse og inspirere vores gæster og skabe mindeværdige smagsoplevelser. Maden komplimenteres ikke med et salatblad i enden af fadet, falsk kaviar eller en tomat udskåret som en tulipan. Vores mad taler for sig selv og kommunikerer direkte uden dikkedarer, siger Jakob Hirsch, hvis etik er at bruge mest muligt af råvaren for at minimere overforbrug og madspild.

- Dyrevelfærd og bæredygtighed har ligeledes stor betydning i vores valg af leverandører, fastslår Jakob Hirsch.

- Vores mål er at skabe et inspirerende og velsmagende måltid, der ikke kun mætter i maven, men også i sindet. Vi ønsker, at vores gæster skal føle sig trygge, så man før, under og efter sit arrangement kan hengive sig til og nyde måltidet og selskabet, slutter Jakob Hirsch, der kan fanges på 2274 5234 eller www.spisetid.com for bestillinger og yderligere spørgsmål.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Anmelderrost publikumssucces vender tilbage til Svendborg

Annonce
Ugeavisen Svendborg

TorsdagsTanker: Bliv klogere på naturens vilde ingredienser med Thomas Laursen

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Forårskoncert med Gospelkoret Arise og band

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Merci til Dorte: Jobkonsulent overrasket med blomster og chokolade

Ugeavisen Svendborg

Fem heldige vindere - og deres gæster - skal til koncert med Simone Tang

Ugeavisen Svendborg

Alt det, vi skal genlære efter corona-pandemien

Ugeavisen Svendborg

Halberg frikøber Helge: Det bliver gratis at opleve Svendborg fra søsiden under Landsstævnet

Ugeavisen Svendborg

Flere billetter til Høje Bøge Open Air på højkant: Her er vinderne

Ugeavisen Svendborg

2.d plantede blomster hos elforsyningen og lærte om truede insekter

Ugeavisen Svendborg

Re-Choir inviterer til rytmisk forårskoncert

Ugeavisen Svendborg

Fra juice til avis

Annonce