Annonce
Ugeavisen Svendborg

Guld på havnen

Guldsmedene Camilla Eskildsen og Emil Keil åbner ny guldsmedeforretning med åbent værksted på Jessens Mole. Foto: Michael Thorbjørnsen
Guldsmedene Camilla Eskildsen og Emil Keil åbner forretning og åbent værksted på havnefronten.

Svendborg: Havnen er Svendborgs lille juvel, og nu bliver der mere glimmer på havnefronten.

I det tidligere havnekontor på Jessens Mole 9C, et af de små røde huse foran det nye lejlighedsbyggeri, åbner lørdag den 27. november en ny guldsmed med både butik og åbent værksted.

Indehavere er Camilla Eskildsen, 29 år, og Emil Keil, 34 år, som også privat danner par, og de kalder såmænd deres nye forretning for Keil Eskildsen.

Annonce

Camilla Eskildsen og Emil Keil er begge uddannede guldsmede, for de mødte hinanden på Guld- og sølvsmedeuddannelsen i København og blev udlært samme dag, den 24. juni 2016.

Camilla Eskildsen stod i lære hos den anerkendte guldsmed Kim Buck, mens Emil Keil lærte faget hos Ole Lynggaard, som er en af landets største guldsmede indenfor fine jewellery.

Efter endt uddannelse boede parret i Ørestad i København, hvor Emil Keil fik ansættelse hos guldsmed Rebekka Notkin, mens Camilla Eskildsen mellem to barsler, underviste på Smyk2000, som er en smykkeskole i København. Parrets børn er i dag tre og knap to år.

Ønske går i opfyldelse

Camilla Eskildsen er født og opvokset i Svendborg, og hun har altid haft en drøm om at åbne værksted på havnen.

- Min farfar havde engang kontor og oliedepot på Frederiksøen, faktisk kan jeg se bygningen herfra, og det er lidt hyggeligt at tænke på, at han har nydt de samme omgivelser, som jeg nu kommer til.

- Jeg fandt for nylig et gammelt kladdehæfte fra skolen, og her havde jeg i 6. klasse skrevet, at mit store ønske var at blive guldsmed med egen butik i Svendborg. Nu kan man sige, at mit ønske er gået i opfyldelse, og at det så bliver på havnen, er en bonus, for det bliver bare så inspirerende at arbejde her med udsigt over vandet, nyde de gamle og smukke træskibe og i det hele taget følge livet på kajkanten.

- Desuden sker der jo mange nye og spændende ting på Svendborg Havn, og det ser vi frem til at være og blive en del af, siger Camilla Eskildsen.

Camilla Eskildsen er ved at fremstille vielsesringe. Foto: Michael Thorbjørnsen

Parret var sidste sommer på besøg hos familien i Svendborg, og her opdagede de ved lidt at et tilfælde, at bygningen på Jessens Mole stod til udlejning.

- Vi kiggede på hinanden og blev enige om, at nu var det nu, siger Emil Keil, som selv er fra København, men var let at lokke med til Sydfyn.

Selvom den officielle åbning først er den 27. november, så er Emil Keil allerede gået i gang med produktionen af smykker. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Camilla og jeg har været kærester i syv år, og vi er kommet rigtig meget i Svendborg, som jeg på alle måder synes er en fantastisk by og et dejligt sted for vores børn at vokse op.

Ringe i 18kt guld med rå ubehandlede spineller. Pr-foto

- Dog var beslutningen ikke uden store overvejelser, for vi var begge glade for vores jobs i København, og det er bare et stort skridt og lidt af et sats at blive selvstændige i en så ung alder, men vi har begge en god fornemmelse og tro på tingene, så vi glæder os helt vildt til for alvor at komme i gang, siger Emil Keil.

Annonce

Kvalitet og unikke smykker

Keil Eskildsen er en guldsmedeforretning, hvor parret både tilbyder at lave flotte og unikke forlovelses- og vielsesringe, unikasmykker efter kundernes egne ønsker, omsmeltning af gammelt guld til nye smykker og så har de et udvalg i både ringe, armbånd, halssmykker, brocher, øreringe i egne designs i både guld og sølv - og med ædelsten og diamanter.

Øreringe i 18kt guld. Pr-foto

- Som uddannede guldsmede går vi meget op i, at vores kvalitet er i top, vi er begge perfektionister og ligger en stor ære i at udføre vores håndværk ordentligt.

- Vi supplerer hinanden rigtig godt, både håndværksmæssigt, men også på design, idet vi faktisk er meget forskellige i vores stil og udtryk, siger Camilla Eskildsen.

Parret har med indretningen af butik og værksted ønsket at gøre de i alt 60 kvadratmeter så åbne for kunderne som muligt.

Som uddannede guldsmede går vi meget op i, at vores kvalitet er i top, vi er begge perfektionister og ligger en stor ære i at udføre vores håndværk ordentligt. Vi supplerer hinanden rigtig godt, både håndværksmæssigt, men også på design, idet vi faktisk er meget forskellige i vores stil og udtryk.

Camilla Eskildsen

- Det skal være et levende værksted, hvor kunderne gerne må se og opleve, hvordan vi laver vores smykker - og om sommeren kommer vores dør til at stå åben, så også turisterne kan fornemme, at her må man gerne gå ind på opdagelse, fortæller Emil Keil.

Halssmykker i sølv eller 18kt guld med diamanter, spineller eller safirer. Pr-foto

Åbningen markeres lørdag den 27. november fra 13-16.30 med et åbent hus for alle interesserede med gløgg og æbleskiver, og åbningstiderne bliver fremadrettet fra 9-16 på hverdag - og efter aftale herudover, også gerne i weekenderne.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Asiatiske kæledægger

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Julekoncerter med jubilerende kor

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Lady Gaga i ny film: Gucci-familiens storhed og fald

Ugeavisen Svendborg

Eamon O’Kane udforsker en verden ude af sync

Ugeavisen Svendborg

Spejdere efterlyser legekammerater

Ugeavisen Svendborg

Valg til Ældrerådet: Horstmann og Lolk løb med de fleste stemmer

Ugeavisen Svendborg

Støt en god sag: Julemærker i bycentret

Ugeavisen Svendborg

Når de yngste oplever dødsfald og sygdom hos mor og far: Sorggrupper til børn nærmer sig

Ugeavisen Svendborg

Nuaia gæster Giant Steps med jazz, pop og electronica

Ugeavisen Svendborg

Musikbibliotekets Lytteklub: Årets plader 2021

Ugeavisen Svendborg

Ingeborg vandt pris for respekt

Ugeavisen Svendborg

Særlig søndag i julens tegn

Ugeavisen Svendborg

Julefortælling på biblioteket: Legenden om juleroserne

Ugeavisen Svendborg

Anderledes kogebog støtter lokale kvinder

Ugeavisen Svendborg

Lys i mørket

Ugeavisen Svendborg

Show med Hjejle og Lindkvist: Vanvittige udklædninger, store følelser og gode grin

Ugeavisen Svendborg

Harske Hubbi og stærke tilbud i Stark

Ugeavisen Svendborg

Glade gymnaster: VM-medaljer er det største

Ugeavisen Svendborg

Jul i Christiansmøllen

Ugeavisen Svendborg

787.975 kroner til i 31 lokale projekter

Ugeavisen Svendborg

Skoleelever fra fire lande besøgte borgmesteren

Ugeavisen Svendborg

Gør en god gerning

Ugeavisen Svendborg

I 14 år ledte hun efter en forklaring: Nu har Simba endelig fundet sin Hansen

Annonce