Annonce
Ugeavisen Svendborg

Herman fik nyt hjem i en tid med ro og overskud

Claus Bjerregaard er ligesom mange andre blevet hundejer (igen) under pandemien. Foto: Michael Thorbjørnsen
I 2020 blev der registreret flere nye hunde i Danmark end tidligere. Corona og hjemmearbejde har gjort, at det har været nemmere at anskaffe sig en ny hund, fordi mange nu har tiden til at implementere det nye familiemedlem. Af samme grund har Herman, en Engelsk Springer Spaniel, fået sig et nyt hjem hos familien Bjerregaard i Svendborg.

Svendborg: I Overgade i Svendborg bor familien Bjerregaard, tre på to ben, og deres nye firbende familiemedlem, hundehvalpen Herman, en energisk og legesyg Engelsk Springer Spaniel. Inden Herman flyttede ind i januar boede Julie og Claus Bjerregaard samt datteren Cirkeline, 17 år og gymnasieelev, alene i villaen, men savnet efter en hund blev så stor, at familien besluttede at udnytte den rolige coronatid til at få sig en ny hund.

For et halvt år siden døde deres gamle hund af alderdom. Egentlig havde familien besluttet sig for, at de skulle vente i hvert fald et år på at få en ny hund. Men sådan skulle det ikke være.

- Det var en ganske forfærdelig oplevelse for os alle, da vi blev nødt til at aflive vores gamle hund, som efterhånden var blevet 13 år, var ramt af gigt og ikke kunne meget mere.

- Vi var alle enige om, at vi havde brug for noget tid, inden vi skulle have ny hund, men så begyndte Cirkeline i december at foreslå, om vi ikke kunne fremskynde processen. Hun har i løbet af coronatiden haft en del hjemmeundervisning, og det forstærkede hendes savn efter en hund, fortæller Claus Bjerregaard, der arbejder som kunstnerisk leder af Borgerforeningen, mens Julie er skolelærer.

De har begge på grund af coronasituationen ligeledes arbejdet en del hjemme og har brugt den mere fritid på at gå mange og lange ture.

- Når man har haft hund i mange år, så manglede man bare den der firbenede ven. Det var ikke helt naturligt at gå tur alene, siger Claus Bjerregaard.


Der var stort set udsolgt på alle hylder, især når det gælder de små og mellemstore racer - det var helt vildt at opleve.

Claus Bjerregaard


Parret blev, til Cirkelines store glæde, derfor enige om, at de gerne ville være hundeejere igen.

- Vi tog helt klart beslutningen nu, fordi vi nu havde tiden til at give den nye hund en rolig start i familien, alternativet havde nok været i forbindelse med sommerferien, forklarer Claus Bjerregaard.

Annonce

Næsten udsolgt

Men det at finde en hvalp var ikke nogen let opgave.

- Vi havde besluttet os for en raceren hund, for her ved man ligesom, hvad man får. Vi begyndte at undersøge markedet og kontaktede også Dansk Kennel Klub, men løb panden mod en mur alle steder. Der var stort set udsolgt på alle hylder, især når det gælder de små og mellemstore racer - det var helt vildt at opleve, fortæller Claus Bjerregaard.

Han tog alligevel chancen og ringede til en sjællandsk avler af Engelsk Springer Spaniel på Sjælland.

Herman, energisk og legesyg Engelsk Springer Spaniel, har fået sig et nyt hjem hos Claus Bjerregaard og familie i Svendborg. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Hun havde godt nok på sin hjemmeside allerede havde skrevet "alt udsolgt", men da jeg taler med hende i telefonen, viser det sig, at hun har en hvalp tilbage, som hun måske ikke får afsat alligevel. Dér skal vi tage en hurtig beslutning, så vi kører til Sjælland, ser Herman og køber ham, siger Claus Bjerregaard.

Siden er tiden gået med træning af Herman, gåture og et par besøg i hundeskoven ved genbrugspladsen er det også blevet til, så hunden lærer at lege og være at sammen med andre firbenede.

Claus Bjerregaard glæder sig over, at flere danskere, også yngre mennesker, de seneste måneder er blevet hundeejere, men Claus Bjerregaard er samtidig lidt bekymret for hundenes velfærd post-corona.

- Det er altid sødt og hyggeligt med en lille nuttet hundehvalp, især i en tid med god tid, men der kommer jo en hverdag, hvor vi igen får travlt, og hvor mange yngre mennesker måske ikke helt er klar over det ansvar, der følger med som hundeejer.

- Jeg håber selvfølgelig det bedste for alle de nye hundefamilier, men kan også frygte, at der er nogle ejere, der ikke helt kan leve op til ansvaret, siger Claus Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Tidsrejsende tour de force: På en enkelt dag viser Svendborg Museum gymnasieelever vej gennem 800 års lokalhistorie

Annonce