Annonce
Ugeavisen Svendborg

Hvordan har du det?: Undersøgelse skal forbedre Svendborgs sundhed

Spørgeskemaundersøgelse skal hjælpe til at forbedre kommunens fysiske og mentale sundhed. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
For fjerde gang siden 2010 udrulles den store sundhedsundersøgelse: "Hvordan har du det?". 2500 tilfældigt udvalgte svendborgensere over 16 år har modtaget et spørgeskema om deres sundhedsvaner i enten E-boks eller postkassen.

Svendborg: Måske er du en af dem, der har modtaget en invitation til at deltage i den store sundhedsundersøgelse: "Hvordan har du det?". Måske har du også undret dig over, hvorfor du egentlig skal svare på det spørgeskema. Det er der en ganske god grund til.

I Svendborg Kommune skal undersøgelsen bruges, så politikerne kan finde ud af, hvor der skal sættes ind, så svendborgensernes trivsel og sundhed kan forbedres. Det fortæller Hanne Klit (S), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Svendborg Kommune.

- Det er vigtigt for os at vide, hvordan borgerne har det, så vi kan sætte ind på de rigtige steder, når vi skal prioritere de indsatser, vi skal gøre på sundhedsområdet fremadrettet, siger hun.

Annonce

Fokus på unge

Det er især Svendborgs unge menneskers sundhedsvaner, kommunens politikere er interesserede i. Det gælder både de fysiske og psykiske.

- Vi har fundet ud af, at rigtig mange unge har det svært, og vi tror, at hvis vi kan bedre deres mentale sundhed og trivsel, så kan det virkelig få en stor betydning senere i livet, siger Hanne Klit.

Særligt de unges ryge- og alkoholvaner er interessante for Hanne Klit, som mener, at disse vaner kan være en indikation på, om de unge trives mentalt.

- Hvis man har det dårligt mentalt, så er man mere tilbøjelig til at ryge, drikke og tage stoffer. Derfor har vi også lavet en gruppe på tværs af udvalgene (koordinationsgruppen Fælles om unge i Svendborg Kommune, red.), hvor vi sammen prøver at koordinere en sammenhæng i indsatserne over for de unge.


Det er et vigtigt grundlag for at tage beslutninger om, hvad vi skal satse på i fremtiden, så jeg vil opfordre til, at man deltager, hvis man er blevet inviteret

Hanne Klit (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Svendborg Kommune


Hanne Klit påpeger, at det er vigtigt for hele Svendborg Kommunes velfærd, at de inviterede deltager i undersøgelsen. Unge som voksne.

- Det er et vigtigt grundlag for at tage beslutninger om, hvad vi skal satse på i fremtiden, så jeg vil opfordre til, at man deltager, hvis man er blevet inviteret, siger hun.

Annonce

Præmier på højkant

Foruden lovningen om, at man som deltager bidrager til at bedre kommunens sundhed, så er der også præmier på højkant.

Alle deltagere indgår i lodtrækningen om henholdsvis 6000 kroner, 4000 kroner, 2000 kroner samt to iPhones og to iPads.

Man kan besvare spørgeskemaet frem til 13. maj 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Genåbning fejret med kage

Annonce