Annonce
Ugeavisen Svendborg

Koncert dedikeret til Beethoven

Henschel-kvartettenkan opleves i Borgerforeningen den 29. november.
Annonce

Svendborg: Efterårets sidste koncert i kammermusikforeningen er dedikeret til Beethoven og blev planlagt som den sidste i en række koncerter på Fyn i anledning af 250-året for komponistens fødsel.

- Desværre har ikke alle koncerter kunnet gennemføres, men vi er meget glade for, at Henschel-kvartetten trods Covid-19 kommer til Svendborg for at spille nogle af Beethovens mest nyskabende strygekvartetter, fortælles det i en pressemeddelelse fra kammermusikforeningen.

Henschel-kvartetten består af musikerne Christof Henschel, violin, John Bak Dinitzen, violin (erstatter Theresa LaCour), Monika Henschel, viola, og Matthias Beyer-Karlshøj, cello.

Ensemblet er velkendt i kammermusikforeningen og hører til kammermusikkens absolutte superliga. Kvartetten har modtaget adskillige priser, herunder flere CD of the Year Awards, foruden fremragende anmeldelser i internationale medier. De har turneret over hele verden og underviser desuden regelmæssigt på førende undervisningsinstitutioner i USA, England og Australien.

Ludwig van Beethoven skrev mod slutningen af sit liv de såkaldte sene strygekvartetter. Han var på det tidspunkt næsten døv, og strygekvartetterne er særdeles udfordrende såvel for musikerne som for publikum. De er også blevet kaldt for ”de gale kvartetter”.

Ved koncerten spilles opus 18,2 fra 1801 og derefter B-dur-kvartetten opus 130, Grosse Fuge opus 133 samt opus 135, alle fra 1825-26 og skrevet umiddelbart for komponistens død.

Koncerten spilles i Svendborg Teater søndag den 29. november kl. 15.30

Der kan købes billetter ved indgangen á 150 kroner gennem Borgerforeningen. Husk mundbind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

10 år med rock'n'roll

Ugeavisen Svendborg

Poesi i haven

Ugeavisen Svendborg

Julemærker i bycentret

Annonce