Annonce
Ugeavisen Svendborg

Mia laver mad med saft og kraft

Mia Lundshøj står bag cateringvirksomheden Mias Ø, som leverer mad til sydfynske selskaber, receptioner og fester. Foto: Michael Thorbjørnsen
Mia Lundshøj, som for blot en måned siden fik sjælden sølvmedalje for sin fagprøve, har etableret cateringvirksomheden Mias Ø.

Vester Skerninge: I naturskønne omgivelser mellem Ballen og Vester Skerninge og med en dejlig udsigt fra Syltemade Ådal over Svendborgsund og de små øer er 42-årige Mia Lundshøj ved at skabe sin egen lille ø bestående af god og økologisk mad. Mias Ø er således navnet på hendes nye cateringvirksomhed, som leverer mad til små og store selskaber.

Mia Lundshøj bor med sin mand og to børn på et nedlagt landbrug på Langegyde i Vester Skerninge, og det er i en af længerne her, at hun vil etablere et produktionskøkken, men indtil det står klar, låner hun det store køkken hos sine venner på Høkildegård, som er et økologisk landbrug, hvis kød hun også benytter til sin mad.

- Ellers bruger og låner jeg i en overgangsperiode de køkkener, som er i de forsamlingshuse og skoler, hvor mine kunder holder fest, forklarer Mia Lundshøj, som netop er blevet uddannet som gastronom med speciale i catering og smørrebrød.

Og det skete med bravur: Et flot 12-tal i sin afsluttende fagprøve og en samlet sølvmedalje for sin afsluttende indsats på Food på Ryttervej, hvor hun har taget sin uddannelse. En sølvmedalje gives i øvrigt meget sjældent og kun for en ganske unik fagprøve.

- Alt mad er lavet fra bunden med kærlighed, og brugen af de økologiske råvarer skyldes, at jeg har det godt med at vide, at dyrene har haft et godt liv, og fordi der bare er mere smag og kvalitet i de økologiske og usprøjtede råvarer - i sær de danske, siger Mia Lundshøj.

Mangeårig interesse for gastronomi

- Jeg kalder sig selv for kok, fordi jeg altid har haft en kok i maven, har interesseret mig for gastronomi i flere år og været på flere kulinariske rejser i ind- og udland, fortæller Mia Lundshøj.

Hun, der er født og opvokset ved Kolding, er cand.mag. i engelsk og religionshistorie, begyndte for cirka 15 år siden at arbejde med mad som en nebengeschæft.

- Jeg begyndte i Aarhus, hvor jeg først studerede og senere fik arbejde som underviser i engelsk, at lave og levere mad til venner og bekendtes mærkedage og fester, og det tog om sig, så jeg efterhånden fik opbygget en pæn kundekreds.

Et nyt job som underviser i København bremsede dog op for Mia Lundstrøms autodidakte kokkeliv. I hovedstaden mødte hun til gengæld sin nuværende mand, som et par år senere fik mulighed for at overtage sit fødehjem på Langgyde ved Vester Skerninge.

- Så vi rykkede hele familien op ved teltpælene og flyttede til Sydfyn, og det gav mig anledning til at starte på en frisk - og endelig gøre noget seriøst ved min store interesse for det at lave mad, fortæller Mia Lundshøj, som herefter påbegyndte sin uddannelse på Food.

Annonce

Saft og kraft

Mia Lundshøj tilbyder i Mias Ø det hun selv kalder for "velsmagende, fantasifuld, lækker, økologisk mad med saft og kraft".

- Alt mad er lavet fra bunden med kærlighed, og brugen af de økologiske råvarer skyldes, at jeg har det godt med at vide, at dyrene har haft et godt liv, og fordi der bare er mere smag og kvalitet i de økologiske og usprøjtede råvarer - i sær de danske, siger Mia Lundshøj.

Udover samarbejdet med Høkildegård har hun også indledt et samarbejde med det økologiske landbrug, Nordhøj Permakultur, som udover at levere gængse grøntsager som løg, tomater, agurk og spidskål også er leveringsdygtig i urter og spiselige blomster.

- Mit mål er at få et samarbejde med også andre af de mange dygtige producenter her på Sydfyn, siger Mia Lundshøj, der altid følger sin mad til dørs.

- Jeg leverer ikke maden i nogle alubakker, der stilles ved døren. Derimod er jeg med i hele processen, hvor jeg i en tæt dialog med kunden finder frem til menuen, hvor jeg selv anretter maden eller buffeten, og hvor jeg gerne fortæller gæsterne om det, de skal have at spise, siger hun.

Mia Lundshøj har også lavet et samarbejde med Egense Forsamlingshus, hvor hun skal være tovholder på kulinariske events og kursusvirksomhed.

Der kan læses mere på www.miasø.dk

Mia Lundshøj fik en flot og sjælden sølvmedalje for sin svendeprøve på Food. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Råt og poetisk

Annonce