Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Film om et intenst og blodigt slag

"The Outpost" fortæller historien om et blodigt slag i Afghanistan. Foto: UIP
Scala får dansk premiere på ”The Outpost” for de voksne - og ”Bølle på eventyr” for de yngste
Annonce

Svendborg: ”The Outpost”, som torsdag den 10. juli får dansk premiere i Scala, er tæt baseret på de virkelige hændelser i Kamdesh i Afghanistan i et slag, der gjorde delingen i Outpost Keating til den højest dekorerede i hele kampagnen.

Instruktøren Rod Lurie, der selv er uddannet på militærakademiet West Point, fortæller loyalt historien set fra de menige soldaters synspunkt. Som nogle af soldaterne på basen ses Scott Eastwood, Orlando Bloom og i øvrigt tre af de virkelige deltagere i slaget.

I en fjern dal i Afghanistan har de 54 medlemmer af Bravo Troop 3-61 allerede modtaget ordren om at forlade deres forpost – Outpost Keating. Der er ikke mere at kæmpe for, nu skal de bare hjem.


Instruktøren Rod Lurie, der selv er uddannet på militærakademiet West Point, fortæller loyalt historien set fra de menige soldaters synspunkt.

Fra artiklen


Men Taliban har en anden opfattelse. De opfatter den slagne fjende som et nemt mål og fra de omkringliggende bjergskråninger falder de nu over den sårbare forpost. Det bliver er intenst og blodigt slag, der koster mange liv, men hvor de helt almindelige fodtusser viser utroligt mod for at holde stillingen og redde hinandens liv mod overmagten.

Annonce

Overklassehund møder den barske virkelighed

”Bølle på eventyr”. som ligeledes får premiere den 10. juli,  er den klassiske fortælling om den forkælede overklassehund, der skal møde den barske virkelighed som gadekøter for virkelig at lære at sætte pris på venskabet. Både med andre hunde og til et helt specielt menneske.

Faldet fra de bløde puder og den daglige opvartning fra tjenere og hundepassere er brat for Bølle. Da hans elskede frue, den stenrige Fru Vanderburgen, dør, er der pludselig ingen, der har tid til Bølle, og da Fru Vanderburgens eneste slægtninge og håbefuldt griske arvinger Claire og Norbert dukker op, ender Bølle hjemløs og uden viden om verden ude i den vilde natur.

"Bølle på Eventyr" fortæller historien om overklassehunden, der pludselig bliver smidt på gaden. Foto: UIP

Nå ja, det er bare en park, men det er vildt for Bølle at blive mødt af overleveren Rousey og en horde meget truende egern.

Bølle går fra den ene katastrofe til den anden, indtil han er heldig nok at støde ind i Zoe, der tager ham til sig. Men en fattig, håbefuld musiker har ikke råd til at holde hund, og hun må slet ikke have hund i sin lejlighed.

Samtidig opdager Claire og Robert, at deres arv afhænger af at de passer på Bølle, så de sætter en dyredetektiv på sporet af ham.

Som Bølle høres Simon Stenspil, mens Anne Vester Høyer lægger stemmer til hunden Rousey og Tara Toya til den musikalske Zoe. Kevin Johnson har instrueret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce