Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nyt blomsterværksted på Sydfyn: Christinas blomstrende start

Christina Svanholm laver og leverer alt i blomsterbinderi fra sit nye blomsterværksted på Thurø. Foto: Michael Thorbjørnsen
Den erfarne blomsterdekoratør Christina Svanholm har åbnet blomsterværksted på Thurø.

Thurø: Efter 21 år med grønne fingre har Lene Schmidt hen over sommeren lukket Blomsterværkstedet på Søndervej 12 på Thurø, men det betyder ikke, at øen nu står uden farverige og friske buketter.

Blomsterdekoratør Christina Svanholm har i privaten på Bergmannsvej 83A for nylig indrettet et blomsterværksted, hvorfra hun på bestilling laver og leverer buketter, dekorationer og kranse til festlige begivenheder, men også til et sidste farvel på både Thurø og i Svendborg.

- Jeg starter i det små med blomsterværkstedet og buketter på bestilling, men håbet er på sigt at åbne egen blomsterbutik, fortæller Christina Svanholm, 45 år.

Annonce

Hun, der er født og opvokset i Årslev, men bosat på Sydfyn i 10 år, blev uddannet blomsterdekoratør i 2003 i Ringe. Herefter var hun hos blomsterhandlere i Odense og Svendborg, herunder fem år som leder af blomsterafdelingen i det tidligere Super Best (nu Netto) på Ørbækvej i Svendborg.

- Jeg har været væk fra faget i fire år og i stedet lavet pædagogisk arbejde, men har i den periode virkelig savnet blomsterne og det at arbejde kreativt med hænderne.

Kreative løsninger

Da Christina Svanholm erfarede, at Blomsterværkstedet skulle lukke, så hun sit snit til at vende tilbage til blomsterbinderiet, og med opbakning - og hjælp til blomsterleveringerne - fra gemalen, Rasmus Svanholm, der arbejder som gastekniker, har hun nu åbnet CS Blomsterdesign.

Den lokale Spar-købmand, her ved Lene Christensen (th), har taget Christina Svanholms buketter ind i sit sortiment. Foto: Michael Thorbjørnsen


Christina Svanholm har lavet en aftale med den lokale Spar på Thurø, som gerne sælger hendes buketter, og på den første uge røg 70 over disken. Og da der også har været godt gang i bestillingerne over telefonen, har hun oplevet en blomstrende start.

- Jeg sætter en ære i at lave flotte, farverige og personlige buketter, der præsenterer sig flot. Jeg elsker at lege med blomsternes farver, lave overraskende samt kreative løsninger, og jeg lytter gerne til kunders ønsker til individuelle løsninger samt ønsker til blomster, som måske betyder noget særligt for modtageren, fortæller Christina Svanholm, der fattede interesse for blomsterbinderiet allerede som lille pige.

- Min mormor var glad for blomster, og hun viste mig, hvordan man binder flotte buketter. Som 10-årig var jeg solgt og vidste, at det her var noget, jeg ville gøre mere ved - og sådan blev det, fortæller Christina Svanholm.

Annonce

Akupunktur og kropsterapi

Og tilbage til Lene Schmidt og Blomsterværkstedet:

Christina Svanholm i gang med en af dagens buketter. Foto: Michael Thorbjørnsen


Lene Schmidt, som også er certificeret BMS Akupunktør og uddannet fysiurgisk massør, skriver på Facebook, at hun nu vil koncentrere sine kræfter om at få mennesker til at blomstre gennem virksomheden Kroppens Velvære. På privatadressen tilbyder hun således smertebehandling med BMS-akupunktur samt kropsterapi og massage.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

To lokale kunstnere udstiller

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Kom til cowboy-aften på Strandlyst

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Havelågerne bliver åbnet igen: Troense indbyder til loppemarked

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Borgermøder og insektbuffet: Svendborg Bibliotek har fået certifikat i verdensmål

Ugeavisen Svendborg

Børne Bixen fylder 19 år: Bliver fejret med fest og kage den 4. juni

Ugeavisen Svendborg

Inspiration til din sommerlæsning

Ugeavisen Svendborg

Guten tag: Elever fik tyske venskaber

Ugeavisen Svendborg

Bogsalg på Svendborg Bibliotek

Ugeavisen Svendborg

Vestbo Trio og Bjørn Fjæstad kan opleves i Giant Steps

Ugeavisen Svendborg

SAK Kunstbygning præsenterer Coming of Age

Ugeavisen Svendborg

Facadevildskab på Svendborg Bibliotek

Ugeavisen Svendborg

X-Factor kom til Svendborg: - Jeg vil gøre mit bedste, og så håber jeg på, at det bliver en god oplevelse

Ugeavisen Svendborg

Fynske Bank overrækker sponsorat til sommerens teaterforestillinger på Svendborg Assistent Kirkegård

Ugeavisen Svendborg

Mad og musik i Geoparken: Lokale råvarer og levende fortællinger er i fokus

Ugeavisen Svendborg

Jeg begynder altså at glæde mig til, landsstævnet begynder

Annonce