Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nyt samarbejde skaber levesteder for flere fugle

Det er her i Præstens Skov ved Vester Skerninge, at de nye fuglekasser er sat op. Arkivfoto: Jette Raal Stockholm
Som en del af plejeplansarbejdet, der blandt andet har til formål at skaffe bedre forhold for fuglelivet, er Svendborg Kommune, Dansk Ontologisk Forening og menighedsrådet i Vester Skerninge Kirke gået sammen om et nyt projekt.

Vester Skerninge: Tre nye fuglekasser er sat op i nøje udvalgte træer i Præstens Skov, vest for Syltemade Ådal. Der er tale om to kasser til stor skallesluger, og én kasse til natugle. De tre fuglekasser er resultatet af et nyt samarbejde mellem Svendborg Kommune, Dansk Ontologisk Forening og menighedsrådet i Vester Skerninge.

Det hele begyndte i følge en pressemeddelelse, da menighedsrådet i Vester Skerninge Kirke tidligere på året, rettede henvendelse til Svendborg Kommune, omkring plejen af den nærliggende skov, Præstens Skov.

Som en del af plejeplansarbejdet, der blandt andet har til formål at skaffe bedre forhold for fuglelivet, rettede Svendborg Kommune henvendelse til Dansk Ontologisk Forening i Svendborg. Formålet var at høre, om de ville være med til at producere én natuglekasse og to skalleslugerkasser til ophængning i Præstens Skov - og Svendborg Kommune ville betale for materialer til kasserne og opsætningen.

Annonce

Henvendelsen krævede ikke meget betænkningstid hos Dansk Ontologisk Forening, og et spændende nyt samarbejde var født.

Velegnet ynglested

Den 8. december var der stor aktivitet i Præstens Skov, da to fugleeksperter fra Dansk Ontologisk Forening, to medlemmer af menighedsrådet i Vester Skerninge og tre medarbejdere fra Svendborg Kommune var mødt op for at sætte fuglekasserne op.

Kasserne er store og specialfremstillet af Dansk Ontologisk Forening, og der er lavet en slids i siden, så kassen kan efterses for ynglebevis fra jorden. De vejer hver mellem 10-12 kilo og er fyldt med savsmuld, så fuglenes æg ikke går i stykker eller fryser til. Kasserne blev hejst op med tovværk og derefter bundet fast om træet. Kasserne skulle op i 6-7 meters højde, så det var også nødvendigt med en lang stige.

De to kasser til stor skallesluger er sat op i træer helt ude på kystskrænten, i hver sin ende af skoven. Skalleslugere, som er en andefugl, kan her flyve direkte fra havet og op i kasserne, da de ikke har mulighed for at sætte sig på grene med deres brede fødder.

Præstens Skov er et velegnet ynglested for stor skallesluger. Det skyldes blandt andet de mange store sten på den lave vand, hvor fuglene sætter sig og også parrer sig, samt de mange høje kystnære træer i den lille skov.

Kassen til natugle blev opsat i et stort træ i skovens nordlige del ud til en mark, hvor uglen har mulighed for at finde mus.

Dansk Ontologisk Forening Svendborg vil fremadrettet holde øje med kasserne, og registrere skovens nye beboere.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

William gør en ekstra indsats for naturen: Derfor har han vundet årets biodiversitetspris

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tolerance og tålmodighed

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Løb for et godt formål

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Erhvervsliv i højt gear

Ugeavisen Svendborg

16 folk-koncerter i udsigt

Ugeavisen Svendborg

Workshop om livsstil, sundhed og åndedræt

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Skal vores seks-årige datter have lommepenge?

Ugeavisen Svendborg

Rekordår for Home

Ugeavisen Svendborg

Kærlighed med noget på spil

Annonce