Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nyt teaterhus modtager en million kroner fra lokal fond

Et nyt teaterhus, her i en skitse udarbejdet af Praksis Arkitekter, har fået en million kroner i støtte af Fonden for Fynske Bank. Foto: Praksis Arkitekter
Fonden for Fynske Bank har netop givet BaggårdTeatret/Det Nye Svendborg Egnsteater tilsagn om én million kroner til realiseringen af et nyt teater-, uddannelses- og oplevelseshus på Frederiksø midt på Svendborg Havn.

Svendborg: I 2019 gav Svendborg Byråd grønt lys til udviklingen af et nyt teaterbyggeri med en unik placering på Svendborg Havn. Dette fulgt op af en kommunal medfinansiering på 22,5 mio.kr. ved efterårets budgetforhandlinger. Byggeriet er konkretiseret i et skitseprojekt af Praksis Arkitekter, og nu er endnu en vigtig milepæl nået med en donation på en million kroner fra Fonden for Fynske Bank.

- Vi er så glade og taknemlige over opbakningen fra Fonden for Fynske Bank. Det er ekstremt vigtigt for os at have det lokale erhvervslivs opbakning til at skabe et attraktivt mødested for Sydfyns borgere, og det stigende antal turister på egnen, siger BaggårdTeatrets direktør, Jakob Engmann, i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt for os at støtte det lokale samfund, som vi er en del af, og da vi har vores hovedsæde i Svendborg, betyder det noget for os at bidrage til udviklingen af nye initiativer i byen. Og det har vi heldigvis muligheden for at gøre med Fonden for Fynske Bank, og Svendborgs nye teaterhus er oplagt at støtte, da det først og fremmest kommer til at glæde rigtig mange svendborgensere, men det gør også Svendborg endnu mere attraktiv for turister fra nær og fjern.

Annonce

- Jeg er sikker på, at det nye teaterhus bliver et fyrtårn i Svendborg, og vi er meget glade for at være en del af det, begrunder Petter Blondeau, adm. direktør i Fynske Bank, den store donation.

Liv og aktivitet på kajen

Svendborg er en by i rivende udvikling. Ikke mindst havneområdet kommer til at undergå en stor transformation over de kommende år. Det nye teaterhus, det første professionelle teaterbyggeri på Sydfyn siden 1898, kommer ifølge pressemeddelelsen med helt moderne teaterfaciliteter, uddannelseslinjer i samarbejde med Skolerne i Oure, en Rooftop-restaurant og et familie- og oplevelsesunivers i foyeren, til at spille en vigtig rolle i at skabe liv og aktivitet på kajen, i byen og på egnen.

Teaterchef for BaggårdTeatret Jakob Engmann og arkitekt Mette Tony fra Praksis Arkitekter, da de første skitser af det nye teaterhus på havnen blev præsenteret. Arkivfoto: Anna Stærbo

- Teatrets centrale placering på Svendborg Havn understreger sammen med teatrets nye egnsteateraftaler med Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø Kommuner at teatret har et stort potentiale som kulturel brobygger mellem øer og borgere i den sydfynske region og Øhavet.


Jeg er sikker på, at det nye teaterhus bliver et fyrtårn i Svendborg, og vi er meget glade for at være en del af det.

Petter Blondeau, adm. direktør i Fynske Bank


- En kulturel dynamo på kanten af Øhavet styrker sammenhængskraften og turismen i hele det sydfynske Øhav og giver til eksempel for første gang Ærøboerne en unik mulighed for at opleve moderne scenekunst i professionelle rammer og nå færgen hjem samme aften. Det er vi enormt glade for at Fonden for Fynske Bank vil hjælpe os med at føre ud i livet, siger Jakob Engmann.

- Det er vigtigt for os at støtte det lokale samfund, som vi er en del af, og da vi har vores hovedsæde i Svendborg, betyder det noget for os at bidrage til udviklingen af nye initiativer i byen, siger Petter Blondeau, adm. direktør i Fynske Bank, om den store donation. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Det nye teaterhus har en estimeret anlægssum på lidt over 100 mio. kr. som udover det kommunale bidrag skal finansieres ved hjælp af donationer fra private fonde. Med bidraget fra Fonden for Fynske Bank er ansøgningsprocessen kommet rigtig godt fra start, og BaggårdTeatret vil over det kommende år arbejde på at rejse de resterende midler fra lokale og nationale fonde.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Biodiversitet og trafiksikkerhed cykler side om side

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Musikværtshus med ny ejer: Rasmus overtager Rasmus

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gyldne dråber: Guld til Holm

Ugeavisen Svendborg

Giant Steps klar med sæsonens første koncert

Ugeavisen Svendborg

SIMAC slår rekord: Martime aspiranter flokkes til Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Hundetræning giver pote

Ugeavisen Svendborg

Tapas, tango og fortælling: Broholm forvandles til Buenos Aires

Ugeavisen Svendborg

Arier i vandkanten og under åben himmel

Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Film om Blixen efter Afrika - historien om en mester og hendes lærling

Ugeavisen Svendborg

Inkluderende fællesskab i varme skær af byens lygtepæle

Ugeavisen Svendborg

Ung frisør i ny rolle

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Jeg falder for spændende mænd - men det ender med psykisk og fysisk vold

Ugeavisen Svendborg

Musikskole står klar til ny sæson: Peder Most Garden opruster med tre nye undervisere

Ugeavisen Svendborg

Hesselager sportsuge klar med program

Ugeavisen Svendborg

Fællesklang: Væk byen til live med sang

Ugeavisen Svendborg

Havnens frie fugle: Udstilling går bag om drømme i et råt miljø

Ugeavisen Svendborg

300 hektar skov skal øge biodiversiteten i Svendborg Kommune

Ugeavisen Svendborg

Verdensmål lokalt og globalt

Ugeavisen Svendborg

Indvielse af ny skolebygning

Ugeavisen Svendborg

Verdensmester i badminton spiller nu tennis i Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Tillykke med de to år

Ugeavisen Svendborg

Brætspilscafé på biblioteket

Ugeavisen Svendborg

Bjæf og knurren i hundeforening: Instruktører kapper hundesnoren og danner ny forening

Annonce