Annonce
Ugeavisen Svendborg

Penge til frugthave

Filialdirektør Carsten Volder overrækker donationen til Mogens Victor fra Tåsinge Frugthave. Privatfoto
Annonce

Svendborg: For nylig skinnede solen helt ind i Nordeas filial i Ramsherred. Her fik den lokale ildsjæl, Mogens Victor Andersen, nemlig overrakt en check på 41.250 kroner til det videre arbejde med etablering af den særlige Tåsinge Frugthave på Stejlbjergvej ved Bregninge.

Det var filialdirektør Carsten Volder, der kunne glæde ildsjælene med det flotte beløb. Mogens Victor Andersen kunne, ifølge en pressemeddelelse, ved samme lejlighed fortælle, at arbejdet med etablering af frugthaven nu er gået ind i fasen med at få plantet træerne ud på det jordstykke, som projektet overtog i efteråret 2019. Et arbejde, hvor elever fra Tåsingeskolen medvirker.

Frugttræerne stammer fra Bent Nielsens frugthave i Landet og er podet og fremelsket i samarbejde med Assens Planteskole. I knap fire år har træerne stået i potter på Langeland og ventet på at blive plantet ud på et blivende sted.

- Vi glæder os til at alle træerne er plantet ud, så vi kan arbejde videre med de aktiviteter, der er tænkt at udgøre en væsentlig del af frugthaven. Det skal være en besøgs- og oplevelseshave af både praktisk og teoretisk karakter, fortæller Mogens Victor Andersen.

Han oplyste også, at haven kommer til at indeholde frugtsorter, der stammere tilbage fra midten af 1700-tallet. Det var Niels Iuel på Valdemars Slot, der kom på ideen om, at der skulle dyrkes frugt på Tåsinge.

- Haven vil rumme den historie og viden om de forskellige frugtsorter, som plantes ud. Vi håber det bliver aktivt samlingssted for interesserede og en besøgshave for lokale såvel som turister. Vi har fået god opbakning fra flere sider, og håber vi her i foråret kan samle en række frivillige der aktivt vil medvirke i projektet, slutter Mogens Victor Andersen i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce