Annonce
Ugeavisen Svendborg

Poesi i haven

Gitte Miller Balslev har udgivet en digtsamling, "Have Haiku", med poetisk tekst om haven og blomsterne - og med farverige havefotos. Privatfoto
Gitte Miller Balslev har udgivet digtsamling med både tekst og fotos om livet i haven.
Annonce

Svendborg: I de mørke vintermåneder kan vi alle trænge til lidt lys i mørket, og lyset kan komme fra mange slags kilder - også fra poesien.

For nylig udkom en lille digtsamling, "Haiku Have", skrevet af Gitte Miller Balslev, Svendborg. Bogen, der er udkommet på Balslev Production, er et roligt mix mellem dansk og japansk kultur, og den fortæller poetisk om havens blomster og planter.

- Netop i haven findes et vidunderligt liv, der blot kalder på at blive udtrykt i billeder og ord, fortæller Gitte Miller Balslev i en pressemeddelelse.

Til det formål har Gitte Miller Balslev udviklet og skrevet Have Haiku.

- Genren er kort og præcis og indfanger i sin form essenser i ord sammen med et billede. "Have Haiku" er begrænsningens kunst. Det er en digtform, som kræver disciplineret begrænsning og åbning mod det nære haveliv, forklarer Gitte Miller Balslev.

Haiku er oprindeligt japansk digterkunst, og Gitte Miller Balslevs interesse i japansk kunst og kultur er mangeårig. På en af sine rejser til Solens Rige har hun fået sit fornavn oversat: Det skrives med smukke tegn og sammensættes af tre symboler: Flower (blomst), Spin (snurre) og Garden (have),  så hvad kunne med dette udgangspunkt være mere oplagt end at skrive om haven i "Have Haiku".

Gitte Miller Balslev har primært faglige udgivelser bag sig, og "Have Haiku" er hendes første poesiudgivelse.

- Hvis du kunne have lyst til at sidde med bogen i hænderne – måske som en lille pause i hverdagens mange gøremål, så kan du henvende dig i lokale butikker som Byens Gårdbutik, Litteraturhuset og Madison. Den koster 149 kroner og egner sig fint til en værtindegave eller måske som årets mandelgave, fortælles det i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce