Annonce
Ugeavisen Svendborg

Poetens plakathatte

Anders Rostrup Lorentzen med sin kreative plakat med digte og kasketter/hatte. Foto: Michael Thorbjørnsen
Den sydfynske poet, Anders Rostrup Lorentzen, har lavet en plakat med 15 digte om og med sine forskellige kasketter gennem livet
Annonce

Ulbølle: Den lokale poet, Anders Rostrup Lorentzen, bosat i Ulbølle, har gennem livet har båret mange forskellige hatte og kasketter, og nu har han samlet 15 af "hovedstykkerne" på en plakat, hvor hovedbeklædningerne kan ses på poetens egen skaldede hoved ledsaget af farver, symboler og det samme antal digte.

Poetens plakat-digtsamling kalder han for "Kasketter Sonetter".

- Jeg plejer ikke at skrive digte, der følger en fast form, men her har jeg prøvet kræfter med rimekunsten - endda med meget faste regler, fortæller Anders Rostrup Lorentzen i en pressemeddelelse.

Han har tidligere udgivet børnebøger, blandt andre "Børges Bedste Bryster" og "Brødrene Brormand". For godt et år udgav han "Det Røde Album", der var en salgs mix mellem en erindringsdigtsamling og en hyldest til rockmusikken. Bogen kan endnu købes ved Baunbaek & Lyn i Brogade i Svendborg.

I "Kasketter Sonnetter" beskriver Anders Rostrup Lorentzen livet med afsæt i de hatte og kasketter, han har båret i forskellige faser af livet: Der er den dyrt indkøbte Bogart-hat, som forsvandt på mystisk vis til en fest i Ollerup, og Sixpence-kasketten han selv kom uretmæssigt til på Musen & Elefanten i København. Der er ligeledes uniforms-, reklamekasketten og den brede stråhat, der måske skygger for andres udsyn?

Den lokale grafiker Ann-Kerstina Nielsen har taget billederne til plakaten, og Marianne Elallafi Leth er kommet med farvepaletten og layouten.

Anders Rostrup Lorentzen fortæller, at han med plakaten gerne vil afprøve et nyt format.

- Det ville være blevet en for lille og lidt undselig bog, så jeg sætter min lid til, at plakaten vil finde sine ophængningssteder, siger han.

Plakaten kan købes for 150 kroner ved at skrive til anders@apoet.dk eller i døren til Ulbølle Gamle Station på Nyvej 71.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sjælen hænger fast

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Kunstner viser rundt

Ugeavisen Svendborg

Bo banker rusten af

Annonce