Annonce
Ugeavisen Svendborg

Religionsfri konfirmation kommer til Svendborg

Unge i Svendborg kan snart markere overgangen fra barn til ung med afsæt i humanistiske værdier i stedet for Gud og den kristne tro. Pr-foto
Fortsat flere unge vælger en humanistisk konfirmation, som er et ikke-religiøst alternativ til den kristne konfirmation. Til foråret 2023 åbner Humanistisk Samfund nye konfirmationshold i Svendborg, så endnu flere får mulighed for at blive humanistisk konfirmeret.

Svendborg: Humanistisk Samfund har netop åbnet tilmeldingen til de humanistiske konfirmationshold i 2023, og som noget nyt er det muligt at tilmelde sig hold i Svendborg.

Det glæder Lone Ree Milkær, forperson i Humanistisk Samfund, da det betyder, at flere unge kan blive humanistisk konfirmeret i deres lokalområde.

- Vi er glade for, at vi kan tilbyde endnu flere unge på Fyn muligheden for at blive humanistisk konfirmeret. Svendborg er et område, hvor vi ser, at medlemstilslutningen er stigende, og vi har tidligere haft konfirmander fra det område, som er taget til Odense for at benytte sig af tilbuddet der, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Annonce

Siden 2019, hvor de første fynske hold åbnede, er der afholdt humanistiske konfirmationsforløb med weekendundervisning i Otterup på Nordfyn og konfirmationsceremonier i Odense.

Humanistiske værdier

De unge konfirmander, der vælger en humanistisk konfirmation, deltager i undervisning i emner som etik, kritisk tænkning, identitet, menneskerettigheder, livssyn og seksualitet. Her debatterer de med hinanden, og de samarbejder om at planlægge et indslag, som de skal fremføre ved selve konfirmationsceremonien.

- Selvom vi kalder det en konfirmation, beder vi ikke de unge konfirmander bekræfte, at de definerer sig som humanister. Vores formål er i stedet at motivere dem til selvstændig tænkning og til at tage stilling til deres værdier og handlinger. Det, de bekræfter, er, at de tænker over, hvad det vil sige at være menneske, og hvad det vil sige at være menneske i verden sammen med andre mennesker, forklarer Lone Ree Milkær.

Antallet af unge, der vælger at blive humanistisk konfirmeret, er stigende. Sidste år lå tallet på 420, og i år har 540 unge valgt en humanistisk konfirmation som måden at markere overgangen fra barn til ung. Og flere står på venteliste for at komme på et hold.

De humanistiske konfirmationer tager i følge pressemeddelelsen udgangspunkt i humanistiske værdier og har til formål at styrke de unges evne til at tænke selvstændigt, tage ansvar, vise omtanke og at have respekt og tolerance for andre mennesker og deres livssyn.

20 pr. hold

De nye humanistiske konfirmationshold, der åbner i Svendborg, bliver med ugentlig undervisning fordelt på seks hverdagsaftener, en udflugtsdag og en ceremoni.

Der er plads til ca. 20 konfirmander pr. hold.

I år afholder Humanistisk Samfund også  konfirmationsforløb i København, Roskilde, Ringsted, Odense, Aarhus, Aalborg og Hjørring.

Læs mere på  www.hs.dk/konfirmation-2023, hvis du vil vide mere.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Vil du være med til at skabe venskaber?

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Børn og forældre til fest på landsstævnepladsen: - Det er skønt at se så stor en opbakning

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Jubilæumsudstilling: 150 år med fattiggården

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Anerkendt og prisvindende violinist gæster Giant Steps

Ugeavisen Svendborg

Først afviste kommunen samarbejde om sorggrupper: Nu bliver lærere klædt på til at håndtere børn og unges sorg

Ugeavisen Svendborg

Anmelderrost publikumssucces vender tilbage til Svendborg

Ugeavisen Svendborg

TorsdagsTanker: Bliv klogere på naturens vilde ingredienser med Thomas Laursen

Ugeavisen Svendborg

Forårskoncert med Gospelkoret Arise og band

Ugeavisen Svendborg

Fem heldige vindere - og deres gæster - skal til koncert med Simone Tang

Ugeavisen Svendborg

Alt det, vi skal genlære efter corona-pandemien

Ugeavisen Svendborg

Halberg frikøber Helge: Det bliver gratis at opleve Svendborg fra søsiden under Landsstævnet

Ugeavisen Svendborg

Merci til Dorte: Jobkonsulent overrasket med blomster og chokolade

Ugeavisen Svendborg

Flere billetter til Høje Bøge Open Air på højkant: Her er vinderne

Ugeavisen Svendborg

2.d plantede blomster hos elforsyningen og lærte om truede insekter

Ugeavisen Svendborg

Re-Choir inviterer til rytmisk forårskoncert

Annonce