Annonce
Ugeavisen Svendborg

Resumé og Vinsted i kulinarisk samarbejde

Kim Gubi Lundvaldt (th), Resumé, og Thomas Andersen, Vinsted, skåler på det nye samarbejde. Foto: Michael Thorbjørnsen
Vinkælder skal i fremtiden bruges til flere, men mindre selskaber med mad fra Resumé.
Annonce

Svendborg: Restaurant Resumé med base i Møllergade stod og manglede et intimt og hyggeligt lokale til et stigende antal efterspørgsler på mindre selskaber og private dining.

Vinsted på Klosterplads stod og manglede en madleverandør, der kunne levere kvalitetsmad til de vinsmagninger og mindre selskaber, man tilbyder i sin vinkælder med plads til knap 30 gæster.

- Da vi lidt tilfældigt begyndte at tale sammen, fandt vi ud, at der her var basis for et konstruktivt samarbejde til glæde for os begge, fortæller Kim Gubi Lundvaldt, indehaver af Resumé.

De to parter begyndte herefter at finde fælles fodslag, og nu har de indgået et mere formelt samarbejde, som betyder, at Resumé i fremtiden ikke blot leverer mad til selskaber i Vinsted, men også har Vinsted inde i sin egen portefølje af steder, hvor man tilbyder løsninger til både mindre og store selskaber.

I forvejen har Resumé selskabslokaler i Den blå Kirke på Lundevej, et samarbejde med Galleri 44 i Møllergade om servering af mad i et kunstnerisk miljø samt mulighed for selskaber i de to restauranter, Resumé i Møllergade og Salig Simons Gaard i Brogade. Herudover benytter Resumé indtil den 30. april køkkenet på Valdemars Slot som produktionskøkken, men er på udkig efter nye lokaler til dette formål.

- Når vi taler selskaber, manglede vi et sted for kunder, der efterspørger private dining i mindre, men hyggelige rammer, og de krav lever vinkælderen hos Vinsted så absolut op til. Vi forventer os derfor meget af samarbejdet, siger Kim Gubi Lundvaldt, som i dag beskæftiger 20 fuldtidsansatte og et tilsvarende antal afløsere, der træder til i højsæsoner og ved stor travlhed.

Annonce

Winemakers diner

Vinsted har siden åbningen i sommeren 2018 brugt sin kældere til vinsmagninger samt mindre sammenkomster for virksomheder og grupper af venner/familier, der vil nyde lidt mad, men især god vin.

- Alt efter gæsternes ønsker fortæller vi så lidt eller meget om de vine, der serveres, og det plejer at være nogle meget hyggelige arrangementer. Til vinen har vi serveret paté, oste og charcuteri, og det kan man stadig få, men vi stepper altså op på det kulinariske og har nu mulighed for også at tilbyde mad fra Resumé, som jo er kendt for sin gode kvalitet.

- Jeg er sikker på, at det er et tilbud, som mange af vores kunder glæder sig over og vil benytte sig af, siger Thomas Andersen, der sammen med Lars Aagaard er indehaver af Vinsted.

Det nye samarbejde markeres med en winemakers diner, dog i den Blå Kirke, den 26. marts, hvor Olivier Humbrecht fra Alsace kommer på besøg. Udover at være en stor, kendt og betydelig vinbonde står Olivier Humbrecht også bag domænet "Zind-Humbrecht".

- Vinene herfra har en dybde i aroma, en koncentration og længde uden lige. Vinene kan ofte leve i årtier, men er samtidig herlige unge, fortæller Thomas Andersen.

Domænet er grundlagt 1620, men med ægteskabet mellem Geneviève Zind og Léonard Humbrecht i 1959 gik det stærkt. Domænet blev udvidet, og i 1970 smed man filtrene ud. Chaptalisering stoppede sidst i 1970'erne, mens insektgifte og kunstgødning blev smidt ud i 1980'erne.

Domænet dækker i dag 41 hektar fordelt over seks vinbyer, hvor domænet ejer nogle af de bedste parceller i de bedste Crus.

Ved arrangementet i Svendborg vil Olivier Humbrecht give smagsprøver på nogle af sine imponerende 42 vine, mens Resumé står klar med en fire retters menu.

Billetter kan reservers og købes via Resumé og Vinsteds hjemmesider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce