Annonce
Ugeavisen Svendborg

Noget på hjerte: "Svendborg – den mest smilende by i Danmark"

Allan Bojsen. Pr-foto
Annonce

"Smilet er den bedste trådløse forbindelse imellem to mennesker."

Det har i lang tid været min faste signatur, når jeg har sendt e-mails af sted. Mange bruger jo den velkendte "Med venlig hilsen" eller lignende, men jeg har altså valgt at forsøge at gøre underskriften en anelse mere frisk. Jeg er nemlig af den overbevisning, at du ved hjælp af et lille smil kan skabe god karma.

Og det kunne jeg så godt tænke mig at være med til at sprede ud over Sydfyn. Et beskedent ønske – ja, det ved jeg godt, men når vi nu alligevel skal se en sommerferie i øjnene, hvor de fleste turister på Sydfyn formentlig vil være danskere, hvorfor så ikke sende dem et smil? Smilet kan noget. Smilet kan faktisk en hel del. Og det er jo ikke jordens største udfordring at hive et smil frem i ny og næ.

"Svendborg – den mest smilende by i Danmark". Tja, det lyder tossedumt. Indrømmet. Aarhus bliver vist nok stadig kaldt Smilets by. Men det skyldes vist nok de finurlige Aarhus-historier, der huserede i 1970’erne og 80’erne. Vittighederne udstillede aarhusianerne som et folkefærd, der ikke altid opfandt de dybe tallerkner. De historier gik som varmt brød, da jeg var knægt. I hele landet faktisk. Det blev Aarhus’ varemærke.

Så det er altså ikke smilets by, jeg går efter. Nix, jeg vil langt hellere være med til at danskerne omtaler Svendborg og resten af Sydfyn som det smilende sted på danmarkskortet. Stedet, hvor turister bliver mødt af smilende sydfynboere, som vil dem det godt. Svendborg er stedet, hvor folk ikke glor på deres smartphones på cafeerne. Næ, de kigger op og smiler.

Tænk gerne på det næste gang, du går ned ad gågaden. Når du passerer et menneske, smiler du. Punktum. Altså, ikke noget med at storgrine. Men et lunt smil, der fortæller, at du gerne vil skabe en smilende kontakt med den anden person. Det kan også praktiseres i den smukke natur på hele Sydfyn.

Når du nu er i gang, kan du med fordel sprede smilet til andre i din omgangskreds. Jo jo, jeg ved da godt, at nogen pludselig kunne anse dig for at have skumle bagtanker, hvis du pludselig går fra at være en halvsur fætter til at være den storsmilende Don Juan. Men du må gerne indtage ændringen i bidder. Forsøg at lægge den vrisne attitude til side. Forsøg i stedet at trylle nogle små smil frem i ansigtet. Du vil blive overrasket over reaktionen.

Og hvorfor ikke øve sig på nogen tæt på dig? Det kan for eksempel være din ægtefælle. Smil når I spiser morgenmad. Eller ungerne. Stik dem et varmt smil, når du sender dem af sted i skole. Det kan også sagtens være kollegerne, som du lige overrækker et smil samtidig med at du spørger ind til deres weekendoplevelser.

I disse tider er det vigtigt at vi sender hinanden et smil. Mange af os har været igennem et mareridt med stor ensomhed. Nogen har næsten ikke set eller snakket med andre mennesker i ugevis. Hvis du bor tæt på et ensomt menneske, så smil næste gang du ser vedkommende. Hvis du fornemmer at vedkommende har lyst til en snak, så stop op, kast blikket væk fra din smartphone, kig op - og smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sommermusik på Skarø

Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce