Annonce
Ugeavisen Svendborg

Svendborg-firma dyster med i global erhvervskonkurrence

Torneløkke, anlægsgartner på Tåsinge, har kvalificeret sig til at deltage i konkurrencen om at blive EY Entrepreneur Of The Year. På foto ses daglig leder Martin Henriksen, da virksomheden i 2018 fejrede endnu en udvidelse. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen
Inddragelse af medarbejderne skaber en social kapital, der kan ses på bundlinjen. Det forklarer daglig leder hos Torneløkke Martin Henriksen om baggrunden for, at virksomheden er med i konkurrencen om at blive EY Entrepreneur Of The Year.
Annonce

Svendborg: Anlægsgartnerfirmaets Torneløkke har kvalificeret sig til at deltage i konkurrencen om at blive EY Entrepreneur Of The Year.

Daglig leder ved Torneløkke Martin Henriksen fastslår, at Svendborg-virksomhedens succes i høj grad er bygget på inddragelse af de 30-35 medarbejdere.

- Vi kan som service virksomhed ikke eksisterer uden vores medarbejdere, hvorfor vi prøver at skabe en meningsfuld hverdag for alle. Opskriften ligger i det at vise den enkelte medarbejder tillid og uddelegere ansvar. Det kaldes social kapital og kan, når blot man følger nogle simple råd, ses på bundlinjen, siger han i en pressemeddelelse.

EY Entrepreneur Of The Year

Konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year holdes i mere end 60 lande.

Kriterierne for deltagelse er følgende:

Entrepreneuren er ejer eller medejer af et dansk aktie- eller anpartsselskab og har haft det overordnede ansvar i mindst to år. Selskabet må gerne være børsnoteret.

Virksomheden har eksisteret i mindst tre år.

Virksomheden har ved udgangen af det seneste regnskabsår minimum 20 ansatte.

Virksomheden skal have haft minimum 15 procent vækst i bruttoavance eller i omsætning i det seneste regnskabsår.

Det seneste regnskab skal udvise en positiv egenkapital og et positivt resultat. /exp

Annonce

Motivation giver arbejdsglæde

EY Entrepreneur Of The Year-konkurrencen som er startet i USA af revisionsfirmaet Ernest and Young. Det er er Danmarks og verdens mest anerkendte vækstskaberkonkurrence, som adskiller sig fra andre vækstkonkurrencer ved også at fokusere på værdier, ledelse – og ikke mindst samfundsmæssigt engagement.

Martin Henriksen oplever, at det gavner virksomheden, at man lytter til medarbejdernes idéer og tanker.

- Det faktum, at alle ved, hvor vi er, og hvor vi gerne vil hen, motiverer til at nå målet. Når man har oplevelsen af at være med til at flytte noget resulterer det i høj arbejdsglæde og lavt sygefravær, hvilket både kommer medarbejdere og virksomhed til gode, siger han.

Annonce

Digitale værktøjer virker

- Ud over en flad ledelsesstil har vi også igennem de sidste seks år rullet en digital strategi ud over hele virksomheden.

- Alt lige fra timeregistrering, materialeforbrug og ordrebeholdning til fakturering og kvalitetssikring, arbejdsmiljø styres digitalt; medarbejdere kan tilgå det hele via en app. Det sparer en masse tid. Og ikke mindst er det igen med til at inddrage den udførende mere i opgaven, da det også skaber overblik og struktur hos den enkelte medarbejder, lyder det fra Martin Henriksen hos Torneløkke.

På Fyn er der i år 141 virksomheder, som lever op til kravet for deltagelse. Regionskåringen foregår torsdag 31 oktober i Odense, hvorefter landsvinderen i år kåres 28 november i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Ugeavisen Svendborg

Sjælen hænger fast

Annonce