Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sydfynsk grafiker bag ny webshop med plakater

Magnus Søby (tv) og Rasmus Rasmussen studerer begge grafisk kommunikation. Sammen står de bag webshoppen Påvæggen.dk. Privatfoto
To studerende brugte tiden under corona-nedlukningen til at opstarte plakatwebshop
Annonce

Svendborg: To unge grafiske designere brugte coronanedlukningen i foråret på at kaste sig ud som nyudklækkede iværksættere og etablere et ny webshop med salg af plakater.

Magnus Søby, der er er født og opvokset på Sydfyn, men nu bosat i København, er den ene af partnerne i Påvæggen.dk, som webshoppen kaldes, mens hans makker, Rasmus Rasmussen, kommer fra Kruså.

Til daglig studerer de to unge mænd grafisk kommunikation, og det er herigennem, at deres drøm om at designe og sælge egne plakater er udsprunget.

- Vi har begge altid haft en drøm om at starte vores egen virksomhed og lave noget, vi virkelig brænder for. Coronaperioden gav os mere tid til at udvikle vores idé,  og vi blev enige om, at det måtte være et godt tidspunkt at få sparket gang i drømmen, fortæller Magnus Søby.

I forbindelse med designuddannelse har Magnus Søby og Rasmus Rasmussen mulighed for at udfolde deres  kreative evner.

- Vores kreative processer på skolen leder ofte ud i plakater, men de ender for det meste i mappen på computeren. Det synes vi var ærgerligt og det var her idéen med en webshop, hvor vi kunne sælge plakaterne, opstod, siger Magnus Søby i en pressemeddelelse.

Annonce

Søn af initiativrige forældre

De to mænd kastede sig derfor ud i det.

- Vi fik oprettet et cvr-nummer og sat en webshop op. Det fejrede vi med et glas bobler den aften, husker Magnus Søby, som ikke har sit iværksættergen fra fremmede.

Påvæggen.dk har flere plakater med dyr. Pr-foto

- Jeg har helt sikkert fået iværksætterånden med hjemmefra. Mine forældre har altid været meget initiativrige og gode til at sparke nye projekter i gang. De har ofte formået at tænke nyt og anderledes og i det hele taget bare været handlekraftige. Det har jeg altid set op til, siger han, der er søn af nu afdøde havnemester Hans Søby og Anette Søby.

En af mange plakater fra Påvæggen.dk. Pr-foto

- Min fars engagement har blandt andet været medvirkende til, at vi i min tidligere fodboldklub fik en multibane. På sit arbejde sørgede han for, at kontoret på Svendborg Havn blev flydende. Min mor er projektleder i “Demensbyen” og arrangerer ved siden af sit arbejde foredrag i virksomheden "Vibjerg", fortæller Magnus Søby.


Vores kreative processer på skolen leder ofte ud i plakater, men de ender for det meste i mappen på computeren. Det synes vi var ærgerligt og det var her idéen med en webshop, hvor vi kunne sælge plakaterne, opstod.

Magnus Søby


For Rasmus Rasmussen bunder iværksætterdrømmen i hans talent for at tegne. Han begyndte allerede som helt lille at tegne sammen med sin bedstefar, og lige siden har han beholdt blyanten i hånden.

- At tegne er ren meditation for mig, og jeg har samtidig altid været fascineret af tanken om at starte min egen virksomhed og bygge noget op fra bunden.

Når jeg tegner, slipper jeg alle mine tanker og lader kreativiteten få frit spil. Jeg finder meget inspiration i naturen og særligt dyreriget. Naturen byder på så mange indtryk, former og farver, som det er svært ikke at blive inspireret af, siger siger Rasmus Rasmussen.

En plakat lavet af Magnus Søby. Pr-foto
Annonce

Op på væggen

De to designere producerer selv alle plakaterne og laver kun plakater, de selv vil have hængende i deres egne hjem.

- Da vi skulle navngive vores webshop, satte vi os ned og begyndte at brainstorme. Vi tænkte over, hvad det første man gør, når man købt en ny plakat? Man hænger den op på væggen. Det synes vi var en lidt sjov tanke og derfor valgte vi at kalde webshoppen Påvæggen.dk, siger Magnus Søby.

- Det er ikke altid nemt at balancere en nystartet virksomhed med studie og fritid, men det er vores passion, og ambitionen er at gøre det til vores levevej og så længe, der er folk, som ønsker at købe vores plakater, bliver vi ved, siger Magnus Søby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce