Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Bag Disken: Beatrice minder dagligt sig selv om at følge sine drømme

Beatrice Spanier flyttede til Danmark for 12 år siden sammen med sin mand. De bor i dag i et hus i Vamdrup. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
I en serie zoomer Ugeavisen ind på Vamdrups forretningsdrivende. Vi besøger dem i butikken til en snak om deres liv bag disken. I denne uge har vi besøgt Beatrice Spanier, som er indehaver af Bea's på Østergade.
Annonce
Annonce

Hvordan havnede du i butiksbranchen i Vamdrup?

- Jeg er egentlig uddannet inden for restauration, men har arbejdet i forskellige butikker i Tyskland, inden jeg sammen med min mand kom til Danmark for 12 år siden. Han arbejder som taglægger, men kom til skade med ryggen og skulle opereres. Han mistede derefter sit arbejde, men fik så job i Danmark. I det første lange stykke tid pendlede han frem og tilbage, men der var 700 kilometer ned til, hvor vi boede, så han var kun hjemme hver anden weekend. Det blev for hårdt for familien og kærligheden, så vi satte vores hus i Tyskland til salg, og så endte vi altså i Vamdrup.

Om butikken

Bea's er ejet af Beatrice Spanier, som har drevet butik siden 2018. Hun har i flere år også haft en webbutik. I butikken finder man blandt andet sko fra den tyske producent Leguano og et bredt udvalg af værtindegaver og helseprodukter såsom krydderier og sæber. Alt i butikken er håndlavet og økologisk.

Butikken har åbent hver onsdag og torsdag eller efter aftale, og den er beliggende på Østergade 7.

Annonce

Hvorfor endte du med at sælge sko?

- Det er faktisk også min mands skyld. Han har som sagt dårlig ryg, og han fandt så ud af, at de her barfodssko gjorde underværker for hans holdning, og han var pludselig igen i stand til at gå lange ture. Derfor er det også en stor del af min butik, at jeg importerer sko fra Tyskland, og folk kan så komme ind forbi og prøve dem.

Annonce

Hvad er det bedste råd, du har fået?

- Det er svært at sige, men jeg forsøger jævnligt at huske mig selv på, at jeg skal følge mine drømme. Jeg har også et lille billede stående ved disken, hvor det står på, så jeg lige kan minde mig selv om, at hvis ikke jeg gør det og arbejder for at realisere mine drømme, så sker der ingenting. Det er kun mig, der kan gøre noget ved det, og mig der har ansvaret.

Annonce

Hvad har været din største udfordring?

- Det synes jeg egentlig er svært at svare på. Jeg fik en hjerneblødning for præcis fire år siden i januar, og det sætter livet lidt i perspektiv, vil jeg sige. Når det pludselig er en udfordring at spise med kniv og gaffel, fordi man ikke kan bruge den ene side af kroppen, så begynder man at overveje forskellige ting. Jeg var 51 år, da det skete, og det er bare for tidligt, at livet skal gå i stå, hvis man kan sige det på den måde.

Annonce

Hvordan tænker du anderledes efter din hjerneblødning?

- Jeg fik en anden måde at tænke på og blev mere bevidst om, hvordan jeg behandler min egen krop, og derfor går jeg meget mere op i, at alt skal være økologisk. Jeg er eksempelvis også mere bevidst om, hvordan jeg opbevarer mad, og at det ikke skal være i plastikposer eller plastikbeholdere. Derfor er alt, hvad jeg forhandler i butikken også økologisk og håndlavet, så man ved, hvor tingene kommer fra.

Annonce

Hvis du vandt 10 millioner kroner, hvad skulle de så bruges på?

- Så ville jeg nok åbne en større butik i en af de store byer i Danmark, eksempelvis i Aarhus, og så ville jeg nok også bruge en del flere penge på markedsføring, så flere kan blive bevidste om, hvordan barfodsskoene kan hjælpe i forhold til eksempelvis rygproblemer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce