Annonce
Ugeavisen Vamdrup

Motionsforeningen Idræt for Alle holder gang i Vamdrups borgere

Der blev både balanceret, steppet og løbet til den helt store guldmedalje, da 16 borgere fra Vamdrup deltog på cirkel- og intervalholdet under foreningen Idræt for Alle. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foreningen Idræt for Alle tilbyder en række motionshold til borgere i Vamdrup og Kolding, men i fremtiden kunne de deltagende og særligt holdets instruktør godt tænke sig, at der var endnu flere, også gerne yngre borgere, som kunne have lyst til at blive en del af holdene.
Annonce

Vamdrup: Det er mandag eftermiddag, og en gruppe på cirka 16 borgere fra Vamdrup samler sig i Hal 3 i Arena Syd. Der er en let summen iblandt dem, mens de i fællesskab slæber hulahopringe, step-bænke og pilatesbolde frem fra redskabsrummet. Da musikken begynder at vælte ud af højtalerne, vender de sig alle med fronten mod den ene ende af hallen, hvor instruktør Tina Knudsen har taget opstilling.

- Kom så, vi starter opvarmningen stille og roligt. I løber bare rundt i hallen i det tempo, I kan, råber Tina Knudsen rundt til de deltagende, der med det samme sætter i gang.

Hun underviser hver mandag i cirkel- og intervaltræning, som er et hold, foreningen Idræt for Alle for nylig har startet op i Vamdrup.

- Vi har indtil videre oplevet rigtig god opbakning til de forskellige motionstilbud i Vamdrup, men vi vil naturligvis gerne have endnu flere med, siger Tina Knudsen, mens hun holder nøje øje med sit digitale armbåndsur, der kontrollerer, hvornår de deltagende skal skifte til en ny øvelse.

Idræt for alles program

Idræt for Alle har en række faste hold, som man kan deltage på i Arena Syd i løbet af ugen.

Mandag:

Pilates for øvede - 9.00-10.15
Store bolde - 10.30-11.30
Hit Fit Dance - 12.00-13.00
Vandgymnastik - 13.15-14.00
Cirkel/interval-træning - 13.15-14.15

Onsdag:

Motionsgymnastik - 9.00-10.00
Aqua Jogging - 10.15-10.45
Tai Chi - 11.00-12.00

Fredag:

Vandgymnastik - 9.00-10.00

Annonce

På hjemmebane i Vamdrup

To af dem, der er glade for, at det er blevet muligt at gå til cirkel- og intervaltræning i Vamdrup, er John Schmidt og Heidi Klingenberg.

- Det er alletiders, at holdet er startet her i Vamdrup. Jeg har tidligere cyklet turen til Kolding for at være med, men det er alt andet lige lettere, at det er her i hallen, siger John Schmidt.

Han er 72 år og har været en del af Idræt for Alle i cirka fem år.

- Det er med til at holde mig i gang, så jeg håber bestemt, at det er et hold, der bliver ved med at være i Vamdrup, siger John Schmidt, mens Heidi Klingenberg erklærer sig enig.

Hun er 56 år og har også gået på holdet i Kolding i cirka halvandet år.

- Det er det bedste at komme her i hallen og få rørt sig. Jeg bruger gerne flere af de forskellige motionstilbud, jeg kan slet ikke undvære det, siger Heidi Klingenberg.

Annonce

Flere på holdet

Tina Knudsen råber igen i sin mikrofon, og de deltagende roterer til højre i hallen. Nogle må ned på en måtte og lave armbøjninger, mens andre må placere sig på en stor rød pilatesbold og lave forskellige rygøvelser. Selvom holdet i hal 3 mandag eftermiddag er velbesøgt, kunne instruktør Tina Knudsen godt tænke sig, at der var flere, der fik øjnene op for, at der også er træningstilbud i dagtimerne i Vamdrup.

- Lige nu har vi mange brugere, som er 60 år eller derover, og det er også rigtig fint, men jeg ved også, at der er mange, der arbejder på skiftehold på de store virksomheder i Vamdrup, og det kunne også sagtens være en mulighed for dem at være med, siger Tina Knudsen.

En time senere kan de deltagende på mandagens cirkel- og intervaltræningshold få strakt de godt brugte muskler ud, og Tina Knudsen kan takke dem for en god træning.

- Det er dejligt at se, at de altid giver den gas og presser sig selv på den rigtige måde. Der er flere af dem, der sagtens kan give mange unge baghjul. Det er jeg slet ikke i tvivl om. De er så seje, siger Tina Knudsen smilende.

Heidi Klingenberg (yderst til højre) har stor gavn af, at holdet er startet i Vamdrup. Så undgår hun nemlig at skulle køre til Kolding for at træne. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
John Schmidt (yderst til venstre) cyklede tidligere til Kolding for at være med på cirkel- og intervalholdet. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Undervejs i træningen, der varer cirka en time med en kort indlagt pause, viser Tina Knudsen (i midten) de øvelser, som de deltagende skal lave på stepbænkene. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Det kræver stor koncentration og de rette bevægelser at holde hulahopringen i gang. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce